Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

E-Devlet üzerinden IMEI kaydı nasıl yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » E-Devlet üzerinden IMEI kaydı nasıl yapılır?

IMEI kaydı nasıl yapılır? T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

e-Devlet IMEI kayıt ücreti ne kadar?

Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekmektedir? E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2020 yılı için 2006,20 TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir. Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Yurda giriş yapmadan IMEI kaydı yapılır mı?

Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

e-Devlet IMEI kayıt ücreti hangi bankaya yatırılacak?

2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında artırıldı, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. IMEI kayıt ücreti 20 bin TL internet vergi dairesi veya Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası aracılığıyla ödenebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Yurtdışından gelen cep telefonu kaydı nasıl yapılır?

Kayıt işlemini ne şekilde yaptırabilirim? T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası bulunan ve e-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilen kişiler, e-Devlet kapısı ( www.turkiye.gov.tr) üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

E-DEVLETTEN TELEFON İMEİ KAYDI NASIL YAPILIR

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 pasaporta 2 IMEI kaydedilir mi?

Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kaçak telefona IMEI atma kaç TL?

IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA

Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

IMEI kayıt için fatura gerekli mi?

IMEI kayıt işlemleri için gereken belgeler şu şekilde sıralanabilir: IMEI kayıt harcı için vergi dairesinden alınan makbuz. Online işlemler ile harç ödemesi yapıldıysa e-Dekont. Ürüne ait fatura bilgileri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

IMEI kayıt ücreti kac TL?

YENİ İMEİ ÜCRETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK? İMEİ Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

IMEI kayıt işlemi kaç TL?

2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

IMEI kapandıktan sonra tekrar açılır mı?

IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Kaçak IMEI kaydı kalktı mı?

Bir pasaport için IMEI sınırı bulunmuyordu ve bu nedenle şartlar karşılayan bir kişinin pasaportu ile çok fazla sayıda telefonun IMEI süresi kolayca uzatılabiliyordu. “14 Eylül 2022 itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası e-Devlet'ten kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Kaçak IMEI kaydı ne kadar sürer?

Cevap: Kayıtsız bir telefon getirdiğiniz anda Gümrük muhafaza ekipleri tarafından ilk önce bu telefon kayıt altına alınacak. Sonrasında kayıt yaptırmanız için size 120 gün süre verilecek. Ancak bu telefon çift hatlı ise 120+120 gün süreniz bulunuyor. Yaptığınız kayıt için 20.000 TL ödemeniz gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

E devletten IMEI kaydı yapılan telefon ne zaman açılır?

BİLGİ: IMEI kayıt nedeniyle kapanan tüm telefonlar 1 Ocak itibariyle tekrar erişime açılır. Yani yılbaşında 120 günlük kullanım süresi tekrar verilir. Basit bir şekilde yurtdışı kayıtlı telefonun her takvim yılında 120 günlük kullanım süresi bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tech-worm.com

IMEI kaydı nereye yapılır?

IMEI KAYDI NASIL YAPILIR? Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor. Kayıt işlemi için öncelikle E-devlet üzerinden kayıt hakkı sorgulanır ve daha sonra harç ücreti yatırılıp kayıt işlemleri tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Telefon Kaydı e Devlete ne zaman düşer?

Yurt dışından getirilen telefonun kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır. -2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücretini ödemek. -Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

2023 IMEI kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek?

İMEİ Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Geçici IMEI kaydı nasıl yapılır?

Telefon geçici kayıt yaptırmak için öncelikle telefon elinize ulaştıktan hemen sonra bir telefoncuya gitmeniz gerekiyor. Bu Telefoncular farklı IMEI adresleri ile telefonunuzu bağdaştırıyor. Bu sayede telefonunuz kullanılabilir hale geliyor. Burada önemli olan süredir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: budakgsm.com

Yurt dışı telefon kayıt bitti mi?

Güncelleme-1 : BTK tarafından kayıt için tanınan 120 günlük süre 2 ay daha uzatabiliyordu. 12 Eylül 2022 itibarıyla, e-Devlet üzerinden IMEI uzatma dönemi bitti. Dolayısıyla yurtdışı telefon geçici kayıt yapılır, geçici kayıt uzatma yapılır diyen kişilere itibar etmeyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bujuyollarda.com

IMEI kayıt ücreti hangi banka?

2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında artırıldı, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. IMEI kayıt ücreti 20 bin TL internet vergi dairesi veya Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası aracılığıyla ödenebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

IMEI harç yatırdıktan sonra ne yapılacak?

Harç parasını yatırdıktan sonra, e-Devlette kayıt işlemini son aşamasına kadar tamamlamanız gerekir. Kayıt işlemi onaylandıktan sonra 8 basamaklı başvuru takip numarası bir yere kaydedilmelidir. Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı ödemesi, kredi kartı ve EFT ile yapılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Çift SIM li telefonları IMEI kaydı yaptırmadan kullanmak mümkün mü?

Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Kalıcı IMEI kaç TL?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. Ocak ayından itibaren IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarılmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Android telefonlara IMEI atma kalktı mı?

Teknoloji Haberleri. Geçtiğimiz ay TBMM'ye sunulan Sinyal Kanunu bugün yasalaştı. IMEI atma-klonlama işlemlerinin ömrü artık tükeniyor. Geçtiğimiz ay TBMM'ye getirilen ve hemen akabinde kabul edilen teklifte bugüne kadar 7 yıl çevrim dışı kalmasına izin verilen cihazların süresinin 1 yıla düşürülmesine karar verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Orjinal telefona IMEI atılır mı?

IMEI değiştirme işlemi kullanıcılar tarafından eski telefonlarına uygulanan bir işlemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milligazete.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT