Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
Adrese kayıtlı kişinin “Adres Beyanı için Muvafakat Verme” sayfası üzerinden adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgileri girerek onaylaması gerekir. İstenen bilgiler, bildirimde bulunacak kişilerin isim, soyisim ve kimlik numarasıdır. Onaylama işlemi e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile yapılır.
E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne ® gitmemiz gerekecek.
İnternet üzerinden www.turkiye.gov.tr/nvi-adres-beyan-icin-muvafakat-verme resmi sitesine girilir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra hizmetin ilk aşamasında adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgilerin girilerek onaylanması gerekir.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü e-Devlette yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Çeşitli sebeplerle başkasının yanında kalan yetişkin vatandaşlar artık adres beyanlarını e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek.
İlgili 36 soru bulundu
Yurtdışı için muvafakatname nasıl alınır? Çocuğun yurtdışına çıkışı için gerekli olan muvafakatname noterden alınmaktadır. Bu muvafakatnamenin geçerli olabilmesi için 18 yaşından küçük bireyin tüm yasal veli/vasileri tarafından imzalanmış olması gerekmektedir. Tüm noterlerde muvafakatname örneği bulunmaktadır.
Muvafakatname Nereden Alınır? Velayet altında olan çocuğun yurt dışına çıkışı için gerekli olan muvafakatname emniyet müdürlüklerinden veya noterden alınabilmektedir. Bu tür başvurularda muvafakat verecek olan annenin veya babanın, nüfus cüzdanının yanında olması yeterlidir.
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
e-Devlet'ten, “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturmak İçin / Muvafakatlı)” hizmetini kullanarak elektronik imza, mobil imza veya SMS ile doğrulama yöntemlerinden biriyle işleminizi yapabilirsiniz.
Yeni bir adrese taşınan kişiler, adreslerini İl Nüfus Müdürlüklerine bildirerek ya da yeni adres girişleri için e devlet sistemini kullanarak ikametgah değişikliği yapabiliyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ise adres değişiklikleri için bulundukları yerin konsolosluğuna başvurabiliyor.
Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
Muvafakat beyanı herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünce alınabilecektir.
Peki, noter muvafakatname ücreti nedir? Notere muvafakatname için başvuru yaptığınızda Türkiye Noterler Birliği ve Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen ücreti ödemeniz gerekir. İzin belgesi için belirlenen ücret 50 TL üzerindedir. Muvafakatname alabilmek için E devlet sistemini de kullanabilirsiniz.
2 aşamadan oluşan hizmet için önce adreste bulunacak işinin "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden bildirimde bulunması, sonrasında ise adrese taşınacak vatandaşın ilgili beyanı kabul edip onaylaması gerekmektedir.
Çocukların ikametgah değişikliği bildirimini ise veli, vasi ya da yetişkin kardeşleri yapabilir. İkametgah adresi olarak belirtilecek mülkte kimse yaşamıyorsa bireylerin kendilerinin bildirimde bulunmaları yeterlidir.
İkametgâh kaydı oluştururken kişilerin beyanı esas alınır ve bu şekilde kayıt yapılır. Bir ailenin yetişkin bireyleri birbiri yerine ikametgâh bildiriminde bulunabilir ancak 18 yaş altı çocukların ikametgâh değişikliği bildirimini ise veli, vasi ya da yetişkin kardeşleri adres değişikliği işlemini gerçekleştirebilir.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Yeni ikamet adresinize taşındıktan sonra 20 gün içerisinde bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesi gereğince gerçekleştirilmesi gereken bu işlemi zamanında yapmayan vatandaşlar, 128 TL'lik bir para cezasına çarptırılır.
-e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. -Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir. -Adres değişikliğini, kendi adınıza ya da aynı konutu paylaştığınız aile fertleriniz adına yapabilirsiniz.
Depremzedeler Adres Değişikliklerini e-Devlet ve Nüfusmatiklerden de Yapabilecek.
Adreste bulunan (oturan) kişinin yapması gerekenler:
“Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin. 3. Adresinize kaydolmak isteyen kişinin adını, soyadını ve TC kimlik numarasını sisteme girin. SMS ile doğrulama, e-imza ya da mobil imza doğrulama yöntemlerinden birini seçerek onay verin.
Kurumlar Arası Geçişte Muvafakat Süresi ve Dava Açma Süresi
Bu süre idare için bir yükümlülüktür. Kurumlar arası geçişte muvafakat süresi de gene bu kural çerçevesinde 30 gün olarak kabul edilmelidir.
Muvafakatname nedir sorusuna cevap olarak bir çeşit izin belgesi denilebilir. Çocuğun yalnız veya ebeveynlerinden biriyle seyahat edebileceğini gösteren bir izin belgesi anlamı taşır. Çocuk ebeveynleri ile değil de üçüncü bir şahısla da yolculuk edebilir.
Üzerinde, hangi konu hakkında izin verildiğine dair bir bilgi bulunan yazılı belgelere muvafakatname denir. Örneğin 18 yaşından küçük olan kişilerin bir kulüpte spor etkinliği yapabilmesi için muvafakatname verilmesi gerekir.
Muvafakatname için gerekli evraklar şunlardır:
18 yaşından küçük çocukların kimlik kartları-nüfus kağıtları, öğrenci ise öğrenci belgeleri. İki ebeveynin kimlik kartları-nüfus cüzdanları Boşanan ebeveynler için boşanma ilamı ve çocuğun velayetinin hangi ebeveynde olduğunu gösteren mahkeme kararı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri