e-Devlet Kapısında mobil imza kullanmak için herhangi bir ücret talep edilmez.
Kimlik Kartına e-İmza Yükleme için ayrıca bir bedel ödenmeden ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Mobil İmza ile ıslak imza gerektiren işlemleri ve başvuruları yerinizden kalkmadan anlaşmalı kurumlar üzerinden yapabilirsiniz. Mobil imza servisi için ne kadar öderim? Mobil imza servisi faturalı müşterilerimiz için satışa açıktır ve ücreti vergiler dahil aylık 17 TL'dir.
e-İmza Fiyatları
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
İlgili 16 soru bulundu
e-Devlet Kapısı şu an Avea, Turkcell ve Vodafone mobil imzaları ile entegre çalışmaktadır. Mobil İmzayı Nasıl Kullanabilirim? Adım 1: Giriş menüsünden “mobil imza ile giriş” seçeneğini seçiniz. Adım 2: Gelen ekranda TC Kimlik No ve Mobil imza aboneliğiniz bulunan GSM numaranızı giriniz ve “Gönder” tuşuna basınız.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Üretilen sertifikalar kuruma faturalandırılır. Kurum yasal süreç içerisinde Kamu SM Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kurum Ödemeleri sayfalarından(Banka Şubeleri, İnternet Şube, Mobil Şube) vergi kimlik numarası ile sorgulama yaparak ilgili ödemeyi hesaba yatırır.
Kurumumuz 488 Sayılı Damga Vergisi Kanununun 3.maddesinde belirtilen "Resmi Daire" kapsamında olup,Damga Vergisinden muaftır. Kurumumuz V.U.K Yönetmelik Hükümlerine tabi değildir. Kurumumuz Kurumlar Vergisinden muaftır.
Mobil imza hizmetini şu an için internet sitesinden alamıyorsunuz. Mutlaka nüfus cüzdanınızla beraber GSM operatörünün şubesine gitmelisiniz. Böyle olması çok daha iyi çünkü mobil imzanın hukuki geçerliliği ıslak imza ile aynı olduğu için yüz yüze görüşme yapmak çok daha güvenli olacaktır.
Mobil imza, kullanıcıların hareket halindeyken de belgeleri ve sözleşmeleri tamamlamasına izin verir. Bilgisayarınızın yanı sıra akıllı telefon veya tablet gibi bir mobil cihazda da oturum açmanızı sağlar. Bu noktada birçok işletme de, sözleşmeleri elektronik olarak kapatmak için mobil e-imza çözümlerine yönelmektedir.
Turkcell Mobil İmza'yı 128K SIM Kart sahibi tüm Turkcell'liler kullanabilir. Mobil İmza alabilmek için Hat Sahibi olma zorunluluğu yoktur. Turkcell Uygulaması üzerinden gerçekleşen başvurularda güvenlik amacıyla sadece hat sahibi kullanıcıların başvurusuna izin verilmektedir.
Yanımızdan ayırmadığımız, düzenli olarak kontrol ettiğimiz ve bankacılıktan sınav başvurularına kadar hemen hemen her türlü işlemi yapabildiğimiz mobil cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olunca elektronik imzanın yanı sıra SIM kartı aracılığıyla kullanılabilen mobil imza da bir gereklilik haline geldi.
Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek.
Elektronik imza nedir? E-imza olarak da bilinen elektronik imza , belgelerinizi dijital olarak imzalamanın etkili bir yoludur. Dijital belgeler üzerinde onay veya rıza almak yasal olarak geçerli bir yöntemdir.
e-İmza Ne Kadar Sürede Çıkar? Kamu SM ile başvuru işlemini tamamladığınız E-imzanız, anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içerisinde tarafınıza ulaştırılır.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Evraklarınız Türk Telekom arşiv merkezine geldikten sonra 48 Saat içerisinde Türk Telekom Müşteri Hizmetleri (444 1 500) yetkilileri tarafından aranırsınız ve kimlik doğrulama işlemleriniz yapılır. Kimlik doğrulamada herhangi bir problem olmadığı takdirde mobil imza servis aktivasyonu yapılır.
halen mobil imza desteği olmayan hizmet.
M-imza iş ve işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. M-imza elektronik ortamda geçerli olmak üzere kişinin ıslak imzası yerine kullanılmaktadır. M-imza için herhangi bir yazılıma ihtiyaç yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri