Sağ üst menüde yer alan isminizin üzerine tıkladıktan sonra açılan sekmede “Benim Sayfam” bölümüne giriniz ve “Bilgilerim” sekmesini tıklayınız. “Adres Bilgilerim” bölümündeki “Bilgilerimi Yenile” düğmesine tıklayınız.
E-devlet sayfası üzerinden ikametgah kategorisi ve işlemleri seçilmektedir. Ardından eski ikametgah adresi silinerek yeni adres girilmektedir. Bu işlem sonunda güncelleme işlemleri yapılarak adres değişikliği tamamlanmaktadır.
e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
İkametgah adresini değiştirmek işteyen vatandaşlar, öncelikle T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-devlet hesaplarına giriş yapmalı. Daha sonra sayfa üzerinden "ikametgah ve işlemleri" kategorisini seçmeliler. Burada çıkan kişinin eski adresi silinerek, yenisi eklenmelidir.
İlgili 37 soru bulundu
Yeni bir adrese taşınan kişiler, adreslerini İl Nüfus Müdürlüklerine bildirerek ya da yeni adres girişleri için e devlet sistemini kullanarak ikametgah değişikliği yapabiliyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ise adres değişiklikleri için bulundukları yerin konsolosluğuna başvurabiliyor.
İkamet adresi değiştirme işlemi nüfus müdürlüklerinden yapılabilmektedir. İnternetten adres değişikliği için ise e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılması gerekmektedir.
Adrese kayıtlı kişinin “Adres Beyanı için Muvafakat Verme” sayfası üzerinden adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgileri girerek onaylaması gerekir. İstenen bilgiler, bildirimde bulunacak kişilerin isim, soyisim ve kimlik numarasıdır. Onaylama işlemi e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile yapılır.
E-Devlet (Turkiye.gov.tr) Adres Değişikliği İçin Muvafakat Verme İşlemi. E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne ® gitmemiz gerekecek.
Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
Bu değişiklikler belediyelerce, belediye sınırları dışında kalan yerlerde ise il özel idarelerince en geç değişikliği takip eden on iş günü içinde, elektronik ortamda ulusal adres veri tabanına işlenir.
Yeni ikamet adresinize taşındıktan sonra 20 gün içerisinde bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesi gereğince gerçekleştirilmesi gereken bu işlemi zamanında yapmayan vatandaşlar, 128 TL'lik bir para cezasına çarptırılır.
Bildirim, nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılır. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.
Adres Beyanında Bulunmama Cezası
Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Genel Müdürlüğümüz tarafından kurulan Alo 199 ile; Vatandaşların bilgi talepleri, şikayet, öneri ve başvuru işlemleri ve Kamu Kuruluşlarının (Mernis, Kps, Maks, Adres vb.) taleplerinin kayıt altına alınarak tek elden karşılanması amaçlanmaktadır.
İnternet üzerinden www.turkiye.gov.tr/nvi-adres-beyan-icin-muvafakat-verme resmi sitesine girilir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra hizmetin ilk aşamasında adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgilerin girilerek onaylanması gerekir.
Muvafakatlı adres bildirimi; kişinin, başka kişi veya kişilerin kayıtlı olduğu adrese bildirimde bulunması ve ilgili adreste oturan ergin kişinin bu bildirime izin vermesi (Muvafakat) şeklinde gerçekleştirilen adres bildirim yöntemidir.
Muvafakat beyanı, kişinin kayıtlı yerleşim yeri adresi için verilebilecektir. Muvafakat beyanının geçerlilik süresi 5 iş günü olarak belirlenmiştir. Muvafakat beyanı, adres beyanından önce veya sonra alınabilecektir.
Çocukların ikametgah değişikliği bildirimini ise veli, vasi ya da yetişkin kardeşleri yapabilir. İkametgah adresi olarak belirtilecek mülkte kimse yaşamıyorsa bireylerin kendilerinin bildirimde bulunmaları yeterlidir.
İkametgah adresi bildirimi tamamlandıktan sonra öğrencinin bilgileri Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) vasıtasıyla direkt olarak e-okul sistemine aktarılır. Öğrencinin velisi öğrencinin kimliği ile taşınılan adresin kayıt alanındaki okula başvurduğunda nakil işlemleri tamamlanmış olur.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler.
Depremzedeler Adres Değişikliklerini e-Devlet ve Nüfusmatiklerden de Yapabilecek.
Bildirim, ilçe nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılarak ya da internet üzerinden adres bildirimleri https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresinden e-Devlet Kapısı kullanıcı şifreniz ile SMS doğrulama yöntemi kullanarak yapılabiliyor.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri