e-Devlet kapısı üzerinden günlük verilerle oluşturulan Kredi Limit-Borç Bilgileri ile Çek Raporu, günde 1, ayda 4, yılda 24 kez ve ücretsiz alınabilecek.
Evet, e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile bu mümkün. e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile Türkiye Bankalar Birliği'nde adınıza hazırlanmış olan en güncel rapora ulaşabilirsiniz. Kredi limit ve borç bilgilerinin yanı sıra geçmişte yapmış olduğunuz işlemleri de bu raporda görmeniz mümkün.
Bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar, e-devlet kapısında yer alan kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile kimliklerini doğrulayıp sisteme giriş yaptıktan sonra, “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmetini seçerek, “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” veya “Çek Bilgileri” raporlarından birini talep edebilirler.
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
İlgili 37 soru bulundu
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
e-Devlet Risk Merkezi Raporu'nda kredi notu yer almıyor. Kredi notu öğrenmek için Findeks ya da banka şubelerinden ücret karşılığında hizmet alınabilir.
Kredi başvurusu yapılan bankanın şubesi, başvuru sorgulama hizmeti de verir. Kredi başvuru durum sorgulama işlemi için doğrudan bankanın fiziksel şubesine gidilebilir. Şubelerde genellikle sıra numarası almak suretiyle işlem yürür. Bu nedenle bir süre sıra beklemek gerekebilir.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz. Doğrudan vergi borcu sorgulama sayfasına gitmek için TIKLAYIN!
Durumu fark eden vatandaşlar borçsuzluklarını ispatlamak için derhal menfi tespit davası açmalılar. Akabinde basiretli bir tacir gibi davranmayan banka aleyhine maddi- manevi tazminat davası da açılabilir.
E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Borçluya yapılan tebliğin ardından tanınan 30 günlük süre içerisinde ödeme yapılmadığında finans kurumlarının yasal takip başlatma hakkı doğar. Özetle borçlu, toplam 90 günde yani art arda 3 kredi taksitini ödemediğinde kara listeye alınır.
Aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Ailenizle yaşıyorsanız, tüm ailenin geliri dikkate alınır. Tek başınıza yaşıyorsanız sadece sizin geliriniz söz konusu olur. Alınabilecek maksimum kredi tutarı böylece yasal olarak sınırlandırılmıştır.
Findeks'in resmi internet sitesinde TC Kimlik ve cep telefonu numaranızı girerek 10 TL + KDV karşılığında hızlı ve güvenilir bir şekilde kendi kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Findeks ayrıca Risk Raporu ve Kredi Sicil Analizi raporlarını da ücret karşılığında sağlamaktadır.
e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapabilmek için taşınmaz sahibi, https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine tıklayarak e-Devlet sistemine kendi bilgileri ile giriş yaparak tapu üzerindeki ipotek bilgilerine ulaşabilir.
Kredi Borcundan Dolayı Banka ve Maaş Hesaplarına Haciz Gelmesi. Ödenmeyen kredi borçları, bir süre sonra yasal takibe düşer. Yasal takipte banka ya da borcu devralan varlık yönetim şirketi, tüketiciden ödemeyi tahsil etmeye çalışır. Bu süreçte tüketiciye çeşitli ödeme kolaylıkları sağlanır.
Gerçek kişiler için, e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) veya e-Devlet mobil uygulaması üzerinden, kredi limit ve borç, çek, senet, bireysel kredi başvuru, kamu ihale yasaklılık, çek yasaklama ve kaldırma kararı ile gecikmeli telefon ve fatura bilgilerini içeren Risk Merkezi raporunuzu, günde 1, ayda 4 adet, bir ...
Söz konusu hizmete hak sahiplerimizin ulaşabilmesi için E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama kısmına "5543" yazıp arama yaptırması, çıkacak ekrandan "İskan Kanunu Borç Sorgulama" yazısının üzerine tıklayarak çıkacak ekrandan “uygulamaya git” demesi yeterli olacaktır.
Borcunuzu internet üzerinden öğrenebileceğiniz gibi Kredi Yurtlar Kurumu'nun çağrı merkezini de arayabilirsiniz. KYK borç sorgulama telefonu, 444 0 472'dir. Numarayı aradıktan sonra çıkan müşteri temsilcisinin sorduğu soruları cevaplayarak kredi borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz.
Mevcut kredi, kredi kartı, çek ya da senet ödemelerinizin üst üste yapılmaması durumunda isminiz Merkez Bankası veritabanındaki listeye eklenir. Bu listeden adınızın çıkması için ise, mevcut borcunuzu tamamen ödemeniz gerekir. Borcunuzu tamamen ödedikten sonra da 5 yıl süreyle adınız bu listede tutulur.
Yapmanız gereken Merkez Bankasına durumunuzu anlatan ve kara listede olup olmadığınızın sorgulanmasını isteyen bir dilekçe yazmaktır. Dilekçe iadeli taahhütlü olarak yazılmalıdır. Merkez Bankası 15 gün içerisinde sizle gerek duyduğunuz bilgileri yazılı olarak ilecektir.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Türkiye'nin önde gelen dokuz bankasının ortaklığı ile kurulan KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. tarafından hayata geçirilen Findeks, bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmet platformudur.
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri