Kamuda çalışan memurlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti ile e-Devlet sistemi üzerinden maaş sorgulama işlemi yapabilirler.
EYT MAAŞ FARKI SORGULAMA NASIL YAPILIR? E-Devlet'e giriş yaptıklarında, emekli işlemleri menüsü altında emeklik günlük ödeme kısmı sorgulandığında kısmi ödemeye hak kazandılarsa ne kadar maaş farkı alacaklarını göreceklerdir.
E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını öğrenebilirler. turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasından vatandaşlar gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.
Özel sektörde çalışan kişiler maaş bordrosunu almak için çalıştıkları kurumun insan kaynakları ile iletişime geçerek maaş bordro talebinde bulunabilirler. Memurlar ise maaş bordro taleplerini E-devlet üzerinden sorgulayabilirler. Aynı zamanda, bu sistemde geçmişe yönelik maaş bordroları da görülebilir.
Bilindiği üzere memur maaşları her ayın 15'inde hesaplara yatırılıyor. Bu bağlamda maaşı yatan kamu çalışanları seyyanen zammın ne zaman ödeneceğini merak ediyor.
EYT BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI
e-Devlet ekranı üzerinden arama kısmına 'DYS (Doküman Yönetim Sistemi)' yazarak çıkan ilk sonuca tıklayın ve 'Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip' sayfasına gidin. Sonrasında karşınıza çıkan ekranda 'Yıl' seçeneğini işaretleyerek 'Sorgula' butonuna tıklayın.
Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin aylık gelirlerinin gerçek miktarını gösterir. Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin yaşam standartlarını belirlemede ve emekli maaşlarındaki artışların hesaplanmasında da önemli bir parametredir.
Her ayın 14'ünde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-Bordro'ları vatandaşlarla paylaşılıyor.
Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve kullanıcı şifrenizle sisteme giriş yapın. Eğer e-devlet hesabınız yoksa en yakın PTT şubesine giderek hesap açtırabilirsiniz. E-hizmetler seçeneğinden hangi hangi sigorta sisteminden emekli olduysanız (4A,4B,4C) onu yazarak açılan sayfada emekli maaş dökümünüze ulaşabilirsiniz.
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.
SSK emeklileri için 17 gün, Bağ-Kur emeklileri için 25 günlük maaş farkı söz konusu olacaktır. EYT'LİLER MAAŞ FARKINI NASIL ÖĞRENİR? E-Devlet'e giriş yaptıklarında, emekli işlemleri menüsü altında emeklik günlük ödeme kısmı sorgulandığında kısmi ödemeye hak kazandılarsa ne kadar maaş farkı alacaklarını göreceklerdir.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme, 1 Mart 2023'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilerek yasalaştı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un 12 Temmuz'da yaptığı açıklamaya göre EYT kapsamında 1,6 milyon vatandaşa emekli aylığı bağlandı.
E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.
EYT'nin meclisten geçmesi halinde ilk maaş ödemelerinin Mart ayından itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor. EYT yasalaştığında emekli olacak Bağ-Kur'lulara ortalama 5 bin 867 lira, SSK'dan emekli olanlara da ortalama 7 bin 113 lira aylık bağlanacak.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları 3 Mart tarihi itibarıyla SGK ve e-Devlet üzerinden başladı. Bu kapsamda 31 Mart tarihine kadar EYT başvuru şartlarını taşıyıp, başvuru yapanlar ilk EYT emekli maaşlarını nisan ayı itibarıyla almaya başladı.
Memurlara verilen yüzde 17.55'lik enflasyon ve toplu sözleşme zammı 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla uygulanırken 8 bin 77 liralık seyyanen zammın uygulama tarihi 15 Temmuz olarak belirlendi.
Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılıyor.
Devlet bünyesinde çalışan tüm memurların maaşları aynı gün hesaplara yatırılır. Memur maaşları her ayın 15'i kişilerin banka hesaplarına yatırılmış olur. Eğer ayın 15'i hafta sonuna denk geliyorsa, bankalarla olan anlaşma sonucu yine de gününde yatacaktır. Sadece özel durumlarda gününde yatmayabilir.
Maaş Bordrosu Nasıl Alınır? Özel sektör çalışanları, maaş bordrolarını çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanından alabilirken, e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilmektedirler. Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler.
e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Hizmetler bölümünden 'Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti' seçilir. Bu ekranda sisteme giriş yapan kişiye ait e-Bordro görüntülenir.
Memur olarak çalışan ve ayın 14'ünde maaş alan işçiler e-Devlet üzerinden maaş bordrolarını görebilir. Özel sektörde çalışanlar ise muhasebe departmanı ya da insan kaynakları bölümünden maaş bordrolarını talep edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri