e-Devlet Kapısı'ndan Hangi İşlemleri Gerçekleştirebilirim? e-Devlet Kapısı üzerinden; SGK hizmet dökümü, araç sorgulama, vergi borcu sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama, adli sicil kaydı sorgulama, seyahat izin belgesi için başvurma gibi birçok işlemi sıra beklemeden, ücret ödemeden gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Devlet'e giriş yapmak için e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Adaletten, sosyal güvenlik ve sigortaya, sağlıktan ulaştırmaya, eğitimden çevre ve şehirciliğe kadar geniş bir yelpazede hizmet sunumunun yapıldığı e-Devlet Kapısında en çok kullanılan hizmetlere de doğrudan erişim sağlanabilmektedir.
E Devlet şifresini bilen birinin yapabileceği işlemler şunlardır: Kişi adına işlem yapabilir. Kimlik örneğine ulaşabilir.İkamet ve adres bilgilerini görüntüleyebilir. Kişi adına kayıtlı araçları ve mülkleri sorgulayabilir.Dava ve icra dosyalarını görebilir, inceleyebilir.
İlgili 27 soru bulundu
E-Devlet internet sitesine yapılan girişten sonra internet bankacılığında kullanılan banka seçilmekte ve internet bankacılığı bilgileri girilmektedir. Bilgilerin doğruluğu sistem tarafından onaylandıktan sonra otomatik olarak kullanıcı, E-Devlet hizmet sayfasına yönlendirilecektir.
e-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerinin internet ve mobil teknolojiler üzerinden hızlı, kesintisiz, güvenli bir şekilde, kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak sunulduğu, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan bir platformdur.
E-devlet uygulamalarının yararlarını şu şekilde özetlemektedirler: • E-devlet kamu hizmetlerinin biçimini değiştirir. E-devlet yönetim anlayışında dönüşüme yol açar. E-devlet verimlilik artışı yanında daha etkili ve etkin hizmet sunumu sağlar. E-demokrasinin yerleşmesine katkı yapar.
e-Devlet şifreniz başka bir kişiye geçerse, o kişi tüm e-Devlet işlemlerini sizin adınıza gerçekleştirebilir. Bildiğiniz gibi e-Devlet sisteminin kimlik doğrulama işlemi sadece şifredir. Parolanızı girmek aslında kimliğinizi doğrular.
Hobileriniz, doğum yeriniz veya doğum tarihiniz, T.C. Kimlik Numaranız ve benzer verilerin yer aldığı bilgiler ile şifre oluşturmayınız. Şifreniz ardışık veya tekrar eden rakam / harf dizileri içermemelidir (Örn: 1234, abcd, 1111, 1966). Sıkça kullanılan veya sözlüklerde bulunan kelime ve harf gruplarını içermemelidir.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
Türkiye'de e-devlet sistemi üzerinden vekalet verme işlemi mümkün değildir. Bu işlem yurt dışında konsolosluklar aracılığıyla yapılmaktadır. Avukata Vekalet Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
Sosyal güvenlik ve yardım durumunuzu inceleyin. Sigortalarınız ile ilgili bilgi alın. Devlet kurumları ve firmalar ile ilgili ihbar, şikayet ve bilgi taleplerinizi yönetin. GSM, İnternet, Telefon, Posta ve diğer iletişim kanalları ile ilgili hizmetlerden faydalanın.
-Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' internet sitesine girmeniz gerekiyor. -Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. -Ana sayfada bulunan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterli.
E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Şifrenizi mi unuttunuz? Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
e-Devlet Kapısının Getirdiği Kolaylıklar Nelerdir? e-Devlet Kapısı; elektronik ortamdan sunulan kamu hizmetlerine tek bir adres (www.edevlet.gov.ct.tr) üzerinden erişim imkanı sunmaktadır. Bizzat kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan kamu hizmetleri ile ilgili doğru ve güncel bilgilere ulaşma imkanı sağlamaktadır.
e-Devlet Kapısının bulunduğu Veri Merkezi'nin fiziksel ve çevresel güvenliği kampüs içerisinde TÜRKSAT güvenliği tarafından Nato Güvenlik standartlarına göre sağlanmaktadır. Kampüs güvenliği dikenli teller, kamera ve alarm sistemleri ve silahlı güvenlik personelleri tarafından sağlanmaktadır.
Gerçek kişiler için, e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) veya e-Devlet mobil uygulaması üzerinden, kredi limit ve borç, çek, senet, bireysel kredi başvuru, kamu ihale yasaklılık, çek yasaklama ve kaldırma kararı ile gecikmeli telefon ve fatura bilgilerini içeren Risk Merkezi raporunuzu, günde 1, ayda 4 adet, bir ...
Ek olarak mobil uygulamalarımız vasıtası ile anlık bildirim yapılabilmektedir. e-Devlet Kapısı ticari içerikli e-posta veya SMS göndermemektedir, kullanıcıların iletişim bilgilerini üçüncü parti kişi veya kurumlar ile paylaşmamaktadır. e-Devlet Kapısı'ndan gönderilen iletiler aşağıdaki içerikleri kapsar.
eDevlet'in Yararları
Maliyet düşer, verimlilik, hayat kalitesi ve memnuniyet artar, Kâğıt ihtiyacı ve kullanımı azalır, Var olan bilgilere istediğiniz yer ve ortamda ulaşmayı sağlar. Hem devlet hem de vatandaş için karar almada kolaylık ve hız sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri