Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'nın, www.gib.gov.tr 'de adresine girin. Ana sayfada yer alan e-İşlemler menüsünden İnternet Vergi Dairesi (intvrg.gib.gov.tr ) ya da İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) sayfasına girin. Şifre ve kullanıcı kodu ile giriş yapın. Sorgulamalar bölümünden e-Vergi Levhası Oluştur'u seçin.
- Vergi dairesine bizzat giderek, - Posta ile göndererek, - Vergi dairesine gitmeden İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr) aracılığı ile sistem üzerinden, “İşe Başlama/Bırakma Bildirimi” ile yazılı olarak yapılır.
Vergi levhası sorgulama işlemi e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) veya GİB (www.gib.gov.tr) üzerinden yapılabilir. Ayrıca son 3 yıla ait vergi matrahını ve tahakkuk eden vergileri görüntüleyebilirsiniz.
Mükellefiyetin başlaması için, vergi dairelerinden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi olan www.gib.gov.tr adresinden elde edilen işe başlama bildirim formunun doldurulması ve forma eklenecek belgeler ile birlikte vergi dairesi sicil yoklama servisine müracaat edilmesi gerekmektedir.
itibaren on gün içinde kendilerince veya 1136 sayılı avukatlık kanununa göre ruhsat almış avukatlar veya 3568 sayılı kanuna göre yetki almış meslek mensuplarınca, şirketlerin işe başlama bildirgeleri ise başlama tarihinden itibaren on gün içinde ticaret sicil memurluğunca ilgili vergi dairesine yapılır.
İlgili 45 soru bulundu
İlk defa vergi levhası Gelir İdare Başkanlığı'nın web sitesinden alınır. Web sitesinin sorgulama ekranında bulunan “Vergi Levhası Oluşturma” ekranına tıklayarak giriş yapınız. Gelir Vergisi ya da kurumlar vergi levhası için gerekli bilgiler doldurulduktan sonra vergi levhası talebinde bulunulur.
İşyeri tescil belgesi e-Devlet üzerinden alınır. İşverenler işyeri tescil belgesi alarak bu formu doldurabilir ve tescil başvurusu yapabilir. İşyerinizde sigortalı işçi çalıştırmak ve bunu yasal bir şekilde yapabilmek için işyeri tescil başvurusu belgesi almanız gerekir.
İşe başlama/bırakma bildirimi üzerine vergi dairesince mükellefiyet tesisi işlemi gerçekleştirilir ve “Elektronik Yoklama Sistemi” üzerinden mükellef nezdinde yoklama yapılır. olmaması halinde ertesi gün, ➢ Diğer yoklamalar en geç bir ay, içinde sonuçlandırılır.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'nın, www.gib.gov.tr 'de adresine girin. Ana sayfada yer alan e-İşlemler menüsünden İnternet Vergi Dairesi (intvrg.gib.gov.tr ) ya da İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) sayfasına girin. Şifre ve kullanıcı kodu ile giriş yapın. Sorgulamalar bölümünden e-Vergi Levhası Oluştur'u seçin.
Vergi levhası nasıl alınır? a) Vergi levhası İnternet Vergi Dairesinden alabilirsiniz. b) Yeminli Mali Müşavir vasıtasıyla alabilirsiniz. c) Varsa bağlı bulunduğunuz Esnaf/ Sanatkarlar Odasından alabilirsiniz.
Noterden alınan şahıs imza beyannamesi: 100 TL. Noterden alınan muhasebeci vekâleti: 150 TL. Vergi dairesi sözleşmesi Damga Vergisi: 50 TL. İş yeri açılış ücreti: 500 ile 850 TL arası
Basit Usulde Yıllık Gelir Vergisi
Yıl sonunda E-Ticaretsatıcılarının kazançlarına göre yüzde 15 ila yüzde 35 arasında bir oran olarakhesaplanır. Basit usulde yıllık gelir vergisinin, iki taksit şeklinde ödenmesigerekir. İlk taksit şubat ayında, ikinci taksit ise Haziran ayında ödenir.
E-devlet internet adresine tıkladıktan sonra açılan ekranda bulunan bilgi formunu doldurmanız gerekmektedir. Adınız, soyadınız, baba adınız, doğum yeri ve doğum yılı bilgilerinizi sisteme girdikten sonra açılan ekrandan vergi kimlik numarası alınabilir.
Şahıs imza beyannamesi (Noter) 240,00 TL. Vergi Dairesi Sözleşme Damga Vergileri: 50,00 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir iş yeri açılış ücreti 800,00-1000,00 TL arası
Sorgulama Yapmak İçin Adımlar; e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan arama motoruna “Vergi Levhası” yazınız. Çıkan sonuçlar yukarıdaki resimde olduğu gibi, e-Vergi Levhası Sorgulama ve e-Vergi Levhası Doğrulama şeklinde olacaktır.
Şahıs Şirketi Vergi Levhası Kaç Günde Çıkar? Gelir ya da kurumlar vergisine tabi mükelleflerin vergi levhası 1 ay içerisinde çıkar. Şahıs şirketleri ise kuruldukları gün içerisinde vergi levhası alabilirler.
Günden güne daha büyük paya sahip olan e-ticaret alanında birkaç gereklilik yer almaktadır. Vergi muafiyetinin olması, faaliyetlerin devamı için vergi levhasının olması ve mükellef olmak gerekir.
E-devlet şifreniz ile online kayıt olmak için:
İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) web sayfamızdan veya uygulama marketlerden indirebileceğiniz GİB mobil uygulamamızdan, E-devlet ile Kayıt Ol menüsü ile anında kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.
Basit usule tabi mükellefler Vergi Levhalarını, İnternet Vergi Dairesi'nden bizzat kendileri veya bağımsız çalışan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavir aracılığıyla yazdırabilirler.
Vergi Levhaları, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Yıllık beyannamelerinin verilmesinden itibaren 31 Mayıs gün sonuna kadar GİB İNTERNET VERGİ DAİRESİ veya İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ sisteminden oluşturulacaktır.
Genel Tebliği Sıra No 486 ve 487'de yer alan -Maliye Bakanlığı'nın getirmiş olduğu (Serbest Meslek Kazancı Defteri ve Serbest Meslek Makbuzu ile ilgili) – düzenlemeye göre; serbest meslek erbabı olan avukatlar, Defter –Beyan sistemini kullanmak zorundadırlar.
İşyeri bildirgesi, sigortalı çalıştırılan bir işin veya işyerinin devri halinde, yeni işveren tarafından, en geç işin veya işyerinin devralındığı tarihi takip eden on gün içinde işyerinin işlem gördüğü Kurumun ilgili ünitesine gönderilecektir.
İş Yeri Tescili Aynı Gün İçerisinde Yapılır mı? İş yeri tescili aynı gün içerisinde gerçekleştirilebilir. İşverenin sigortalı çalıştıracağı işçisinin işe başlayacağı tarihe kadar başvurusunu teslim etmesi gerekir. İşçinin işe başladığı tarihte de iş yeri tescili evrakları teslim edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri