Gelir İdaresi Başkanlığının web sitesinde bulunan e-Fatura portalı üzerinden ücretsiz e-fatura hazırlayabilir ve faturalarınıza dair süreçleri portaldan kontrol ve takip edebilirsiniz.
Kolayca e-Fatura kesebilmek için İnternet Vergi Dairesi sistemine giriş yaptıktan sonra Arşiv Portal bölümüne geçilir ve 'Belge İşlemleri' kısmından 'Fatura Oluştur' seçilir. Gerekli alanlar doldurulur, fatura oluşturulur ve taslaklara kaydedilir.
Gib Portal üzerinden e-fatura mükellefi olmasanız da İnternet Vergi Dairesi bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak fatura kesmeniz mümkün. 2023 yılı ile birlikte e-faturaya geçiş zorunlulukları bildiğiniz gibi değişmişti.
İlgili 33 soru bulundu
E-fatura başvurusu, efatura.gov.tr adresi üzerinden yapılır. Mükellef firma, kendisine gönderilen linkteki alanlara gerekli bilgileri doldurur. Bilgiler doldurulduktan sonra, özel entegratör tarafından bilgiler kontrol edilir. Eğer bir sorun yoksa, özel entegratör mükellef firmaya aktivasyon linki gönderir.
e-Fatura kesmek için gerekli programlar ve ayarlar
e-Fatura Portalı, Internet Explorer 8, Firefox, Google Chrome, Safari ve Opera tarayıcıları ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Ayrıca, Portalın çalışması için bilgisayarınızda Java'nın (JRE) en az 1.6 versiyonunun bulunması gerekmektedir.
Trendyol siparişlerinizin faturasını oluşturmak için satıcı panelindeki Sipariş & Kargo sekmesinde Fatura İşlemleri butonu altında yer alan Fatura Oluştur butonuna tıklamalısınız . Açılan ekranda Hızlı Fatura Oluştur butonuna tıklayarak faturanızı oluşturabilirsiniz.
E ticarette fatura için müşteri ve satıl bilgileri alınır, fatura şablonu alınarak elde bulunan matbuu faturalar yazmaya başlanır. Hazırlanan faturanın kargolanarak doğru adrese gönderilmesi gerekir. Eğer fatura doğru adrese ulaşmazsa yenilenmelidir. Bu durum zaman ve operasyonel işlem kaybı olacaktır.
8. 4.400 TL altı tutarlar için e arşiv fatura kesilir mi? Kesilebilir fakat herhangi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Kesilen faturanın alıcısı vergi mükellefi ise ve fatura KDV dahil 4.400 TL'yi aşıyorsa, zorunluluk devreye girer ve faturanın e-arşiv olarak kesilmesi gerekir.
GİB tarafından yayınlanan tebliğe göre, 2020 ve 2021 yılında cirosu 4 milyon TL'yi aşan firmaların 1 Temmuz 2022'de e-fatura ve e-arşiv faturaya geçmeleri zorunlu tutulmuştu. 2022 ve sonrası hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri ciroya sahip olan mükelleflerin e-fatura uygulamasına geçişleri zorunlu hale geldi.
e-Fatura'da Özel Entegratör Zorunlu mu? Özel Entegratör kullanımı zorunlu değildir.
E-Fatura Portalinin çalışması için bilgisayarınızda Java'nın (JRE) 32 bit versiyonunun kurulu olması gerekmedir.
Herhangi bir hata durumunda paniğe kapılmayın, e-faturalar iptal edilebilir. İptal süreci kesilen faturanın türüne ve ne zaman gönderildiğine göre değişiklik gösterebilir. İptal süreci içerisinde ise yanlış gönderilen faturayı sadece gönderici taraf iptal edemez, alıcının da e-faturayı reddetmesi gerekir.
e-Fatura; tamamen elektronik ortamda hazırlanmış ve kesilmiş faturanın, tedarikçiden alıcıya online olarak gönderilmesini ve izlenmesini sağlayan sistemdir. Geçerlilik açısından geleneksel kâğıt faturalar ile arasında hiçbir fark yoktur. e-Fatura, mükellefi işgücü ve zaman kaybı gibi yüklerden büyük oranda kurtarır.
Vergi Usul Kanunu'na göre e-Fatura veya e-Arşiv Fatura (interaktif), ürünün teslimatının yapıldığı yani sevk irsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda teslimat tarihinden itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir.
İnternet üzerinden satış yapmak gibi bir hedefiniz varsa ve Trendyol'da bir mağaza açmak istiyorsanız Trendyol üzerinden yaptığınız satışların faturasını kesmeniz gerekiyor. Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
E-Ticaret için Muhasebeci Gerekli mi? E-Ticaret şirketi kurmak için işletmeler öncelikle bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Tüketiciyi korumak ve internet ticaretini kayıt altına için 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren kayıt işlemi zorunlu tutulmuştur.
Bir satışın gerçekleştiğine dair kanıt niteliğinde bir belge olan faturanın kesilmesi kanuni olarak zorunludur. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu 353. maddesine göre satış yapılmasına rağmen fatura kesilmemesi hem satış yapan hem de alıcı için cezai işlem uygulanmasını gerektirir.
Trendyol e-Faturam sistemi, ilk 5 ay boyunca kullanıcılarına ücretsiz ve sınırsız e-fatura oluşturma avantajı sunmaktadır. Satın aldığınız paketin ardından 5 ay boyunca istediğiniz kadar faturayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
E- fatura ile çalışıyorum, Trendyol'daki satışlarımın faturasını müşterilere bu şekilde iletebilir miyim? Evet. Fatura servislerimizi kullanarak sipariş paketleri için oluşturduğunuz pdf veya link formatında faturalarınızı müşterilerimize gönderebilirsiniz.
Trendyol Asistan> "Trendyol Siparişlerim" > "Faturama ulaşmak istiyorum" menülerini takip ederek faturanızı talep edebilirsiniz. - Faturanız sistemde kayıtlıysa mail adresinize gün içerisinde iletilecektir. - Faturanız sistemde kayıtlı değilse satıcıya fatura talebiniz iletilecektir.
e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş yaptıktan sonra, kağıt fatura düzenlemeniz söz konusu değildir. İlk geçiş tarihinden itibaren 7 gün içinde kağıt fatura düzenlenebilmesi mümkündür.
Yani e-Fatura düzenleme için öngörülmüş azami 7 günlük süre hesabında faturanın düzenlenmesi gereken gün hesaba katılmayacak, takip eden günden itibaren yedinci günün mesai saati bitimine kadar fatura düzenlenebilecektir.
Fatura bedeli ödenmediği takdirde fatura bedelini ödemeyen kişi veya şirkete karşı icra takibi başlatılabilir. Fatura ilamsız icra takibine konu olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri