E-İmza Yenileme İçin İnternet Explorer Kullanınız. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/meb.go adresinden Şekil-1´deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Yenileme işlemi yapacak kullanıcılar elektronik imza ile onay vereceklerinden dolayı akıllı kartlarını sisteme girmeden önce takmaları gerekir.
Elektronik İmza Başvurusunda belirtilen İletişim Bilgilerinizi (cep telefonu ve mail adresi) (0312) 242 0 111 Numaralı Çağrı Merkezimiz aracılığı ile güncelleyebilir,değişiklikler yapabilirsiniz.
Güvenlik Sözcüğü: Sertifika alındıktan sonra bireysel işlemlere (https://nesbireysel.kamusm.gov.tr) giriş yaparken kullanılacak güvenlik sözcüğüdür. Güvenlik sözcüğüne ulaşamayanlar 444 5 576 numaralı Çağrı Merkezini arayarak güncelleyebilirler.
Kamu SM® Bilgilendirme
Öncelikle yaşadığınız problem için üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
İlgili 18 soru bulundu
Mobil İmza servisini yurt dışında da kullanabilirsiniz. Servis kullanımınız yurt dışı kısa mesaj tarifesi üzerinden ücretlendirilir.
Kimlik No, Ad Soyad, Kurumsal E-Posta, Çalıştığı Kurum Birimi bilgilerini içeren E-İmza yenileme talep ettiğinizi belirten bir mail atılması yenileme başvurusu yapılması ve yenileme sürecinin başlatılması için yeterli olacaktır.
1) 444 5576 numaralı TÜBİTAK müşteri hizmetleri aranarak bilgi alınabilir. 2) Bilgisayarda kurulu olan Akis Kart İzleme Aracı üzerinden sertifika geçerlilik tarihi öğrenilebilir.
Başvuru yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Eğer bir kamu çalışanıysanız ve “e-imza nasıl alınır?” diye soruyorsanız yalnızca TÜBİTAK UEKAE'den nitelikli elektronik sertifika alabileceğinizi belirtelim. Bunun için öncelikle çalıştığınız kurumun TÜBİTAK UEKAE'ye başvuruda bulunması gerekiyor.
E-devlet üzerinden doğrudan e-imza almak mümkün değildir.
Yenileme: Mevcut sertifikasının bitiş tarihi, yeni sertifikasının başlangıç tarihi olacak şekilde yeni başvuru yapılır. Kayıp Çalıntı: Geçerli olan sertifikası iptal edilerek yeni sertifika başvurusu yapılır. Diğer: Mevcut sertifikasına ek olarak yeni bir sertifika başvurusu yapılır.
E-İmzanızın şifresini değiştirmek veya yeni şifre almak için TÜBİTAK KamuSM kamusm.bilgem.tubitak.gov.tr sayfasında online işlemler menüsüne E-Devlet şifreniz veya E-İmzanız ile giriş yapınız. Açılan pencerede Nes İşlemleri > Bireysel İşlemler > Pin Oluşturma/Kilit Çözme menülerini seçerek devam ediniz.
İlk adım olarak güvenilir bir e-imza sağlayıcısı seçmektir. Daha sonra online başvuru formunu doldurabilir ve gerekli belgeleri e-imza sağlayıcısına gönderebilirsiniz. TÜRKTRUST ile kolayca e-İmza alarak belgelerinizi elektronik ortamda daha hızlı ve güvenli bir şekilde onaylayabilirsiniz.
İşte bu sertifikalar hakkında daha fazla bilgi: Birden Fazla Sertifika Alabilirsiniz: Bir kişi, ihtiyaç duyduğu kadar çok E-imza sertifikası başvurusu yaparak bu sertifikalara sahip olabilir. Her sertifika, belirli bir süre için geçerlidir ve ayrı ayrı alınır.
Elektronik imza sertifikaları Türk vatandaşları için 3 yıl, yabancı uyruklular için 1 yıl süre ile geçerlidir.
https://onlineislemler.kamusm.gov.tr sayfası üzerinden e-devlet ile kimlik doğrulama yaparak sertifika listele menüsünden sertifikalarınızı görebilirsiniz.
Online başvuru seçeneğini kullanarak e-imza başvurusu yapmak da son derece kolaydır. Başvurunuzu online olarak tamamladıktan sonra, e-devlet üzerinden onay işlemini gerçekleştirerek e-imzanızın aktifleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu onay işlemi tamamlandığında, e-imzanız size maksimum 3 iş günü içinde ulaştırılır.
Elektronik imzanızın kullanım süresi bitmek üzereyse veya bittiyse, elektronik imzanızın yenilenme işlemi yapılmalıdır. Bu aşamada başvuru şekli "Yenileme" olarak seçilmelidir. Nitelikli Elektronik Sertifika ve Kart okuyucu için ilk başvurular ve yenilemeler kurumlar tarafından karşılanmaktadır.
“Elektronik imza nasıl alınır?” olduğu hakkındaki süreç Bir E İmza ile elektronik imza almak istediğinizde oldukça pratik bir şekilde online olarak gerçekleşir. Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL.
Üretilen sertifikalar kuruma faturalandırılır. Kurum yasal süreç içerisinde Kamu SM Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kurum Ödemeleri sayfalarından(Banka Şubeleri, İnternet Şube, Mobil Şube) vergi kimlik numarası ile sorgulama yaparak ilgili ödemeyi hesaba yatırır.
Bireysel e-İmza Başvurusu için Gerekli Evraklar
Başvuru sahibinin üzerinde T.C. kimlik numarası açıkça yazılı nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve geçerli resmi kimlik belgesinin aslı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri