Emekli maaşını İş Bankası'na taşıyanlar ek koşulsuz 7.500 TL'ye varan promosyon ödemesi kazanıyor. Üstelik aidat ödemeden Maximum Kart sahibi olabiliyor, İşCep ve İnternet Şubesi'nden sınırsız sayıda ücretsiz havale/EFT yapabiliyor ve diğer banka ATM'lerinden ayda 2 kez ücretsiz nakit çekebiliyor.
Diğer bankalar emekli maaş hesabı olan müşterisinden EFT işlem ücreti almıyor.
İş bankası EFT ücreti de internet ve mobil şube üzerinden Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 2.29 TL'dir. İnternet ve mobil şube üzerinden 50 BİN TL üzerinde bir EFT işlemi yapılmak isteniyorsa bunun da ücreti 28.65 TL'dir.
Size Özel Ücretsiz 50 adet Havale ve 50 adet EFT.
Ücret istisnasından “Müşteri Olmak İstiyorum” özelliğiyle İşCep'ten İş Bankalı olan bireysel ve esnaf/gerçek kişi tacir müşteriler yararlanabilecektir. İstisna, İşCep'ten İş Bankası müşterisi olan müşteriler için 1 yıl süre için tanımlanacaktır. İstisna tek seferde en fazla 50.000TL işlemleri kapsayacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
İnternet veya cep şubemizden günün her saatinde havale işlemlerinizi ve resmi tatil günleri hariç her gün 09.00 - 17.15 arasında ise EFT işlemlerinizi ücret ödemeden, şubeye gitmeden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
İş Bankası Maaş Müşterisine Fast Ve Fatura Ödeme İşlemleri Ücretli. İş Bankası maaş müşterilerinden fast işlemlerinden 8 TL işlem ücreti alıyor.
Dijital kanallarımızdan Havale-EFT-FAST (EFT Mesaj ücreti Hariç) işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebiliriz.
EFT sadece bankaların faaliyette olduğu saatlerde yapılır. Ancak Merkez Bankası'nın 2021 yılı itibari ile hizmete soktuğu FAST işlemi ile 7/24 1000 TL'ye kadar EFT yapılabilir. Bankalar arası 7/24 EFT ve havale saat kaça kadar yapılır? diyorsanız “EFT Saatleri 2023” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
Transfer harcamaları, devletin karşılıksız olarak gerçekleştirmiş olduğu harcamalardır. Bu harcamaların içerisinde emekli maaş ödemeleri, burs ödemeleri, borç faiz ödemeleri gibi çeşitli harcama kalemleri yer almaktadır.
Maaşını Ziraat'ten alanlar hesap işletim ücreti ödemiyor! Emekli maaşınız Ziraat Bankası'na ödenmeye devam ettiği sürece, Ziraat maaş hesabınızdan hesap işletim ücreti alınmaz.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi emekli vatandaşların maaşından vergi kesintisi yapılmamaktadır. Emekliler aktif değil bağımlı nüfus olarak kabul edilirler ve emekliliğe aktif oldukları dönemde ödedikleri gelir vergisi ile hak kazanırlar. Bu sebeple maaşlarından yeni bir kesinti yapılmamaktadır.
EFT işlemlerinden alınan ücret, işlem tutarının 1000 TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL, ATM dışındaki diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 TL olarak uygulanmaya devam edecek.
IBAN kullanmadan da günün her anında para transferi kolaylığı! Üstelik İnternet Şubesinden Para Aktar-- Fast 7/24 menüsünden İşcep'te ise Para Aktar---Başka Hesaba TL menüsünden diğer bankalardaki para aktaracağınız kişilerin Kolay Adreslerine dilediğiniz an rahatça para transferi yapabilirsiniz.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST)
EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 3,81 TL'dir. BSMV Hariçtir. EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 7,65 TL'dir.
İş Bankası üzerinden yapacağınız EFT işlemi saatleri bireysel müşteriler için 08.30 – 17.00, ticari müşterilerce tekli EFT işlemlerinde 08.30 – 17.00, çoklu para aktarma ile EFT işlemlerinde 08.30 – 16.30 saatleri arasındadır. Bu saatler dışında yapılan EFT işlemleri sonraki iş günü gerçekleşir.
Limit arttırımı için müşterisi olunan bankanın şubesine gidip birebir bilgi alarak başvuru yapılabilir, ya da bankaya ait ATM'ler üzerinden bu talep iletilebilir. Ek olarak, bankanın çağrı merkezi aranabilir.
FAST ile ödemeler hangi saatler arasında yapılabilecek? FAST 7/24 kesintisiz çalışır.
Kullanıcıların farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde Para aktarımı gerçekleştirdiği Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlemlerinde limitler 20 bin liraya yükseltildi.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi, Merkez Bankası tarafından yeni işletime alınan anlık ödeme sistemidir. FAST'ta ödemeler 7/24 ve anında karşı hesaba geçer ve ödemenin tarafları, bankaları tarafından ödemenin durumu hakkında anında bilgilendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri