Yeni, çipli nüfus cüzdanlarınızı kullanarak da e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilirsiniz. Bunun için T.C. Kimlik Kartınızı bilgisayarınızın akıllı kart okuyucusuna takarak, ekrandaki yönergeleri takip etmeniz yeterlidir. Destekleyen bankaların İnternet Şubeleri ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
12) Mezun değilim, başvuru yapabilir miyim? Başvuru yapabilirsiniz; ancak kayıt hakkı kazanırsanız kayıt haftasından önce mezun olmuş olmanız gerekmektedir.
2- Elektronik Kayıt Yapamayacak Adaylar:
Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan adaylar. 2. Ortaöğretim kurumundan henüz mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar. 3. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı adaylar.
e-Kayıt yaptırmak isteyenler YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden işlem yapabiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
E-kayıt işlemlerini başarıyla yapan öğrencilerin, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.
Üniversite E-Kayıt ekranı için adayların internet üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile E-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmekte. E-Devlet sistemine giriş yapan adaylar sistem içinde Üniversite E-Kayıt aramasını yaparak üniversite e-kayıt ekranına ulaşabilecekler.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
1- Süresi İçinde Ders Kayıt İşlemi Yapılmazsa Ne Olur? Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Üniversite kayıtları için yüz yüze kayıt zorunluluğu bulunmuyor.
Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. dosyalarını görüntüleme özelliği olan başka bir uygulama kurulu olmalıdır. Bu işlem için herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır. e-Devlet Kapısı'nın adresi www.turkiye.gov.tr'dir.
Bu duyuru; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile yerleştirilip kayıt yaptıracak adayların, çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemlerini kapsamaktadır. Çevrimiçi Başvuru ve Kayıt Tarihleri : 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 10:00'da başlayıp, 01 Eylül 2023 Cuma günü saat 17:00'de sona erecektir.
Gerekli Belgeler ve İstenen Evraklar
YKS yerleştirme belgesinin çıktısı Mezun olduğunuz ortaöğretim kurumundan alınan mezuniyete dair resmî belge veya diploma. Vesikalık fotoğraf (genellikle 12 adet istenir)
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.
E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerimiz kayıt için gerekli olan belgeleri eğitimin başladığı tarihten itibaren iki hafta içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekir.
ÜNİVERSİTE e-KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2023? YKS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen adaylar, okula elektronik kaydını 28-30 Ağustos 2023 tarihlerinde yapacak. Üniversite kayıtları ise 28 Ağustos'ta başlayıp 1 Eylül'e kadar devam edecek. ÜNİVERSİTE ELEKTRONİK KAYIT NASIL YAPILIR?
Gerek e-devlet üzerinden kayıt yapanlardan gerekse de yüz yüze kayıt yaptıracak öğrencilerden sağlık kurulu raporu dâhil olmak üzere herhangi bir belge istenmeyecektir.
7. Eğitim süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her dönem başında akademik takvimde belirlenen süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yıl derslere giremez ve öğrencilik hakkından faydalanamazlar.
Elektronik kayıt 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. başvurmaları gerekmektedir. Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.
Kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirecek. Mazereti kabul edilenlerin kayıtları yapılacak.
Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler.
Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır.
Üniversite adayları, e-devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Ancak her ihtimali değerlendirip, kayıtları kontrol etmekte ve üniversite ile iletişim halinde olmakta fayda var.
Kayıt işlemlerini yapabilmek için kişisel bilgilerinizin (e-posta, telefon) onaylanmış olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri