Hesap kapatma işlemini yalnızca, e-Nabız hesabınıza e-Devlet kapısı üzerinden giriş yaptığınızda gerçekleştirebilirsiniz. Profil düzenleme ekranınızda yer alan “Hesabımı Kapat” butonuna bastıktan sonra, sistemde kayıtlı cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana yazıp kaydettiğinizde hesabınız kapanacaktır.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Hastane verileri ne zaman silinir? Sağlık verileri ne zaman silinir? Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.
Burada yer alan işlemin size ait olduğunu düşünmüyorsanız 'Bu İşlem Bana Ait Değil' butonuna tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz. “Paylaş” butonuna tıklayarak e-posta adresini ve cep telefonunu gireceğiniz kişilerle, seçeceğiniz sağlık bilgilerinizi sizin belirleyeceğiniz geçici bir süre ile paylaşabilirsiniz.
E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Sağlık Bakanlığı, e-Nabız sisteminin ve görsel altyapısının güvenilir bir şekilde kişilere sunulmasıyla ilgili ihtiyaç duyulan güvenlik önlemlerini yerine getirmiştir. Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Daha önce e-Nabız kullanıcı hesabı oluşturmamış iseniz öncelikle e-Devlet kapısından (www.turkiye.gov.tr) kullanıcı hesabı oluşturmalısınız. Bu hesabı oluştururken kendinize özel bir e-Nabız şifresi tanımlamalı, e-Nabız Uygulamasına bu şifreniz ile giriş yapmalısınız.
Hesabınızı dondurduğunuz süre içerisinde ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesisi bilgileri ve detayları e- Nabız sistemine yansımayacaktır. Hesabınızı kapattığınızda geçmişe dönük Tansiyon, Adım vb. sensör verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişim sağlayamayacaksınız.
Hesabınızı kapattığınızda e-Nabız sisteminde bulunan bütün sağlık verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişim sağlanamayacaktır. Hesabınızı yeniden açtığınızda, açtığınız tarihten itibaren ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesislerinden gelen sağlık verilerinize erişim sağlanacaktır.
Sağlık Bakanlığı tarafından yeni çıkarılan e-Nabız, vatandaşlarımızın ücretsiz olarak kullanabileceği bir kişisel sağlık sistemi.
Müdürlüğümüzce de uygun görülmesi durumunda Sağlık Bakanlığı'na yazı yazılarak tanı silinmesi sağlanır. İlgili sağlık kuruluşunda yapılan değerlendirmede tanı silinmesi uygun görülmemişse, tanının silinmesinin uygun olmadığı dilekçenizde yer alan adresinize resmi yazı ile bildirilecektir.
E nabızda veriler silinemez , ancak kaynağında veriiyi giren tarafından silinebilir.
Bununla birlikte; e-Nabız kullanıcısı tarafından kendi profilinde gizlenen sağlık verileri, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ve kullanıcının e-Nabız gizlilik tercihi çerçevesinde ilgili sağlık personeli tarafından görüntülenmeye, belirli gizlilik önlemlerine uyulmak kaydı ile devam edecektir.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Çocuğun muayene sonucuna göre, sizin başvurunuzu onaylarlarsa, tanıyı sistemden düşecekler. Yani tanı tamamen silinir.
4.1. Hiçbir Hekim Verilerimi Görmesin Kişi e-Nabız sisteminde bu seçeneği işaretlemiş ise hiçbir hekim SMS doğrulaması yapmadan hastanın sağlık verilerine erişim yetkisine sahip değildir.
Hesabınızı yeniden açtığınızda, açtığınız tarihten itibaren ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesislerinden gelen size ait sağlık verilerine erişim sağlayabileceksiniz. Kapatılan e-Nabız hesabınızın yedinen açılması için ilgili kurumlara dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
Türk Telekom işbirliğiyle hayata geçirilen ve 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren sağlık hizmetlerinden faydalanan hastaların geçmişlerine ulaşılabilecek olan sistemi Bakan Müezzinoğlu anlattı.
Sağlık Bakanlığınca geliştirilen ve pandemi yönetiminde dijital sistemlerin altyapısını oluşturan “e-Nabız” uygulamasında kullanıcı sayısı 25 milyonu geçti!
E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
Kan verdiniz ve sistemde kan sonuçlarınızın karşısında değer dışı referans yazıyor ve bu kırmızı kutucuk içinde yer alıyorsa burada olması gereken değerin dışında bir değer olduğunu sizlere belirtmektedir.
E-NABIZ ŞİFREMİ NASIL DEĞİŞTİRİRİM? e-Nabız' a giriş yaptığınızda, Anasayfada Sağ üst köşede profil fotoğrafının altında yer alan “Profil Düzenle” veya "PROFİLİ TAMAMLA" butonuna tıkladığınızda gelen ekrandan şifre değişikliği yapılabilir.
enabiz.gov.tr adresine girin. açılan sayfada şifremi unuttum kısmına tıklayınız. E-devlet yada E-Nabız sisteminde kayıtlı olan telefon ve T.C numaranızı girin. Telefonunuza gelen tek kullanımlık şifreyi ekrana girin.
Yeni belirlenecek şifre özellikleri şu şekildedir: Şifre en az 8 karakterden oluşmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri