Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Zaten e-devletten ya da e-nabız üzerinden sigortalıların bunları silme gibi bir imkanı yoktur. Hatalı girilen tanıların silinmesi için SGK Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmanız gerekmektedir.
Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, aktarıldığı tarihten itibaren 10 yıl süreyle saklanır.
Eklediğiniz değerleri Güncelle butonu ile güncelleyebilir Sil butonu ile silebilirsiniz. “Gösterilecek Veriler” butonu ile sayfanızda görmek istediğiniz webden eklediğiniz tansiyon, şeker, nabız ve ağırlık bilgilerinden veya mobil uygulamadan aktarılan veri değerlerinizi hepsini ya da istediğinizi seçebilirsiniz.
Silinecek reçetenin tekrar giriş tarihi ile reçete tarihi arasında 30 gün veya daha az gün olmalı.Aksi halde tekrar reçete girişi yapılmamaktadır. Fatura isteği gönderilmiş reçetelerde Fatura Süreci "İşlem Görmemiş" - "Onaylanmış" durumda ise reçete silinmesi mümkün değildir.
İlgili 34 soru bulundu
CEVAP 13) Sağlık hizmet sunucusunca oluşturulan e-reçeteler, Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzunda belirtilen SGK'dan sil metodu ile MEDULA sisteminden silinebilmektedir. Ancak eczaneden karşılanmış olan e-reçeteler hekim tarafından MEDULA sisteminden silinemez.
Evet görebilir. Eczaneden sen de döküman alabilirsin.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Çocuğun muayene sonucuna göre, sizin başvurunuzu onaylarlarsa, tanıyı sistemden düşecekler. Yani tanı tamamen silinir.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Sanılanın aksine psikoloğa gitmek ve psikologdan terapi hizmeti almak sicile işlenmemektedir. Sicile işlenme durumu, psikiyatri polikliniklerinden veya psikiyatri hastanelerinden alınan rapor veya yatış kararı sonrası gerçekleşir.
Sicile işlenen bir durum yoktur. Psikolojik tedavi almak ayıp değildir, suç değildir. Bu tür düşünceler alandan hiç tedavi almamış kişilerin ortaya sürdüğü düşüncelerdir.
Müdürlüğümüzce de uygun görülmesi durumunda Sağlık Bakanlığı'na yazı yazılarak tanı silinmesi sağlanır. İlgili sağlık kuruluşunda yapılan değerlendirmede tanı silinmesi uygun görülmemişse, tanının silinmesinin uygun olmadığı dilekçenizde yer alan adresinize resmi yazı ile bildirilecektir.
Sosyal Güvenlik Kurumu, ilaç raporu sürelerinin uzatıldığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, "Daha önce 31 Aralık 2022 tarihine kadar süreleri uzatılmış tüm ilaçların rapor süreleri, 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılmıştır" denildi.
Paylaş: Sosyal Güvenlik Kurumu'nun İlaç e-Reçete/Reçete Bilgileri Sorgulama hizmeti ile, hekim tarafından yazılan ilaç reçeteleri ve katılım payı bilgileri artık e-Devlet Kapısı'ndan sorgulanabilecek.
Psikolojik destek almak, sicilinize işlemez.
Geçmişte psikiyatrik hastalık tanısı ve tedavisi olan veya halen tedavisi devam etmekte olan tüm adayların (Geçmişte tedavi olanlar da dahil) işe girişi uygun değildir.
2. E nabız da psikiyatri girişi görünür. Ancak tanılar psikiyatrik muayene tanısı diye geçer. Sistem üzerinden yazılmadıysa reçete görünmez. Ancak sgk dan istenen ilaç dökümlerinde aldığın reçetelerde görünür.
Bununla birlikte; e-Nabız kullanıcısı tarafından kendi profilinde gizlenen sağlık verileri, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ve kullanıcının e-Nabız gizlilik tercihi çerçevesinde ilgili sağlık personeli tarafından görüntülenmeye, belirli gizlilik önlemlerine uyulmak kaydı ile devam edecektir.
4.1. Hiçbir Hekim Verilerimi Görmesin Kişi e-Nabız sisteminde bu seçeneği işaretlemiş ise hiçbir hekim SMS doğrulaması yapmadan hastanın sağlık verilerine erişim yetkisine sahip değildir.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
CEVAP 14) Sağlık hizmet sunucusu tarafından MEDULA sistemine kaydedilmiş bir e-reçete eczane tarafından karşılanmamış ise oluşturduğu sağlık hizmet sunucusu tarafından MEDULA sisteminden silinmesi mümkündür. Ancak eczanede karşılanmış bir e-reçetenin silinmesine izin verilmeyecektir.
Eczacıların ve eczane çalışanlarının gerekli bilgileri alarak reçete muhteviyatını hasta dışında 3. kişilere teslim etmesi yasal olarak mümkün iken teşhis, rapor, ilaç bilgileri,tahlil sonuçları vb. bilgileri 3. kişilerle paylaşmaları mümkün değildir.
Kimin hangi ilacı kullandığı artık eczaneler tarafından görülebiliyor. TC Kimlik Numarası yeterli. Eczanelerde hergün binlerce insanın ilaçları görüntüleniyor ve yazıcılardan çıktısı alınıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri