İnternete bağlı tüm bilgisayarlar, aynı işletim sistemlerini kullanmadıkları için Türkçe karakterleri okuyamayabilir. Bu nedenle elektronik posta yazarken mümkün mertebe Türkçe karakterler (ç,Ç,s,S,ğ,Ğ,i,İ,ö,Ö,ü,Ü) kullanmayın.
Özel karakterler
Kullanıcı adlarında "ve" işareti (&), eşittir (=), alt çizgi (_), apostrof ('), kısa çizgi (-), artı (+), virgül (,), köşeli ayraç (<,>) veya art arda birden fazla nokta (.) olamaz. Kullanıcı adları alfanümerik olmayan karakterlerle başlayabilir veya bitebilir [nokta işareti (.)
Yeni bir E-posta oluştururken, E-posta hesabında Türkçe karakter kullanmayınız hatası alabilirsiniz. Bu hatanın sebebi e-posta hesaplarının Türkçe karakter desteklememesidir. İngilizcede büyük İ harfi yoktur. Aynı zamanda küçük ı harfi de yoktur.
Türkçe Karakterli Domain Nedir? Uluslarası karakterli alan adları (IDN), kimi dillere özel harf ve karakterlerden (ASCII olmayan) en az bir adet içeren alan adlarıdır. Türkçe için bu karakterler “ı,ğ,ü,ş,ö,ç” şeklindedir.
Desteklenen karakter kümesinde Türk alfabesinde yer alan ¨ ö,ç,ş,ı,ğ,ü ¨ harfleri dahil olmadığından dolayı, tescil edilen isimlerde harflerin noktasız halleri yani o,s,c,g ve u kullanılıyordu.
İlgili 33 soru bulundu
İnternete bağlı tüm bilgisayarlar, aynı işletim sistemlerini kullanmadıkları için Türkçe karakterleri okuyamayabilir. Bu nedenle elektronik posta yazarken mümkün mertebe Türkçe karakterler (ç,Ç,s,S,ğ,Ğ,i,İ,ö,Ö,ü,Ü) kullanmayın.
En az 8 karakterden oluşur. Harflerin yanı sıra, rakam ve “?, @, !, #, %, +, -, *, %” gibi özel karakterler içerir. Büyük ve küçük harfler bir arada kullanılır.
Göndereceğiniz e-postada Türkçe karakter kullanmak istiyorsanız söz konusu menülerdeki ayarları ISO-8859-9 (Türkçe ISO olarak da tanımlanır) ya da UTF-8 seçmeniz yeterlidir.
Türk alfabesinde 29 adet harf bulunmaktadır. Bunlardan sekizi ünlü, (A, E, I, İ, O, Ö, U, Ü), geri kalanı ise ünsüzdür.
Ş, ş, başta Türk dilleri olmak üzere çeşitli dillerin alfabelerinde yer alan bir harftir. Türkçeden başka Azeri, Brohi, Çeçen, Gagavuz, Kırım Tatar, Kürt, Tatar ve Türkmen dillerinin Latin alfabelerinde de kullanılır. Ötümsüz artdişyuvasıl sürtünmeli ünsüz (/ʃ/) sesini göstermek için kullanılır.
Örneğin; [email protected] bir çoğu kişinin kullandığı popüler bir Google hizmetidir. Bu servis sağlayıcısının uzantısını taşıyan e-postaya iyi bir örnektir. [email protected] da kendi alan adınızı içeren e-postaya bir örnektir.
E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir. Dikkat edilirse adres, @ işareti ile ayrılmış iki kısımdan oluşur.
Örnek bir e-posta adresi iki bölümden oluşur. Arasına @ işareti koyulur. @ işareti “et” şeklinde okunur. @ işareti bütün e-postalarda olmak zorundadır. E-posta adreslerinde tüm harfler küçük harfle yazılır.
E-posta adresleri büyük/küçük harfe duyarlı değildir çünkü ortalama bir e-posta sistemi büyük ve küçük harfleri aynı şekilde değerlendirir. E-posta sunucuları ve yazılımları adresi büyük ya da küçük harflerle yazmanıza aldırmaz. Aynı adres olarak kabul ederler.
Türk alfabesi, Latin harfleri esas alınarak 1.XI. 1928 gün ve 1353 sayılı “Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun” ile kabul edilmiştir. Bu Kanun'a göre Türk alfabesinde 29 harf bulunmaktadır.
İlk bakışta klavye üzerinde bulamayacağınız karakterler özel karakter olarak adlandırılır. Klavye üzerinde yer alan tuşların bazılarına aynı anda bastığınızda bu özel karakterler ortaya çıkar. Bir dosya üzerinden karakter eşlemini açarak da özel karakterlerin ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Türkçede en sık kullanılan sesli harf “a” ve “e”, sessiz harf ise “k” olmaktadır. İlk on sırada “a,e,k,i,l,m,r,n,t,ı” harfleri yer almakta bu harflerle metinlerin yarıdan fazlası yazılmaktadır. Bu durum Türkçenin öğretim üstünlüğünü ortaya koymakta, İngilizceden üstün, Fransızcaya yakın olduğunu göstermektedir.
E-posta formatı geçersiz uyarısı alındığında; bunun çözümü olan bir problem olduğunu unutulmamalı, eksik ya da hatalı bir adres girilmediğinden emin olunmalı. Bazı siteler, mesela @yahoo.com ile biten e-posta adreslerini desteklemiyor bu yüzden o sitede giriş yapılmak istenen adres geçersiz olarak sayılıyor.
E-posta adresiniz karşı taraftan ( gönderici kişi ) yanlış yazmış veya eksik yazmış olabilir, E-posta adresinizi yanlış yazmış olabilir. E-posta adresinizi yazarken yanlış yazmış olabilir ( Türkçe karakter kullanmış olabilir “ ü,ğ,ö,ç,ı” ) En çok görülen hatalardan birisi “ı” harfidir. I harfi olması gerekmektedir.
Data Curator. Türkçe'de Hangi harfler daha az kullanılır? Türk alfabesinde toplamda 29 harf bulunur: A, B, C, Ç, D, E, F, G, Ğ, H, I, İ, J, K, L, M, N, O, Ö, P, R, S, Ş, T, U, Ü, V, Y, Z.
ADINDA H HARFİ BULUNAN ŞEHİRLER
81 ilimizde adında "H" harfi bulunan 9 il vardır.
6 karakterli şifre örnekleri
6 karakterli şifreler genellikle güvenlik açısından yetersizdir. Ancak kullandığınız sistem maksimum 6 karaktere izin veriyor olabilir. Bu sistemler için içerisinde harf, sayı ve noktalama işaretlerini barındıran şifreler oluşturabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri