Konu başlığı kısa ve net ifadelerden oluşmalıdır. E-mailinizin ne hakkında olduğunu anlatmalıdır. Örneğin; “Haftalık Görev Raporu”, “Sunumda Kullanılacak Metinler” gibi içerik hakkında ipuçları vermelidir. Konu yazılırken imla kurallarına dikkat edilmeli, tamamen büyük harflerin kullanımından kaçınılmalıdır.
İş yazışmalarında ''Sen'' yerine “Siz” diye hitap etmek nezaket kuralıdır. Bilgisayarla yazı yazma kurallarına uyulur, büyük ve küçük harfleri kullanarak yazılır. Sözcükleri doğru yazmaya özen gösterilir. E-postalarınızı gereksiz ayrıntılarla doldurmak yerine, mesajınızı kısa ve öz tutun.
İlgili 19 soru bulundu
Temel Etik İlkeler
* Dürüstlük, insan onuruna ve emeğine saygı, özerklik, adalet, akademik özgürlük, sorumluluk, güven, güvenilirlik, doğruluk, nesnellik, açıklık, özeleştiri, koruma, çevreye, doğaya ve canlı hak- larına duyarlılık bu ilkelerin temelini oluşturur.
E-posta, iletilerin internet üzerinden gönderilmesini sağlayan bir araçtır. Metin, dosya, resim veya başka ekler içeren bildirimler bu sayede karşı tarafa iletilebilir. Genel olarak, ağ üzerinden belirli bir kişi ya da gruba gönderilen, bir bilgisayarda depolanan bilgiler bu şekilde alıcıya ulaştırılır.
Örnek bir e-posta adresi iki bölümden oluşur. Arasına @ işareti koyulur. @ işareti “et” şeklinde okunur. @ işareti bütün e-postalarda olmak zorundadır.
e-maile “Ali Bey Merhaba” gibi bir selamlama cümlesiyle başlanır. Sürekli yazıştığınız kişilere de “Ali Bey” eğer bir gruba yazıyorsanız “Proje Birimi Çalışanlarına” veya çok isimle hitap edinilir. “Ali Bey, Mehmet Bey, Hakan Bey”. Ast personele e-mail gönderilirken “yap, et, kullan, gönder” gibi emir kipi kullanılmaz.
* Yazı düzenli olmalıdır. Merhaba, Sayın Yetkili, gibi bir hitapla başlamalıdır. İsmini bildiğiniz birine mail atıyorsanız hitapta ismini kullanmanız daha doğru olur.
Resmi e-postanız'da alıcıya, onlarla olan ilişkinize uygun bir şekilde hitap ederek başlayın. Tanımadığınız veya adını bilmediğiniz bir kişiye e-posta gönderiyorsanız, “Sayın Bey\Hanım” gibi kalıplarla hitap edin. Meslektaşlar arasındaki e-posta da ismin önüne “merhaba” gibi bir kelime kullanabilirsiniz.
➢ Etiğin temel ilkesini “başkaları için yaşamak” biçiminde değerlendirmektedir. Başkaları, aile, toplum, vatan, insanlıktır... ➢ Etiğin başlıca işlevi elden geldiğince insanlığın ilerlemesine yardım etmektir. ➢ Etik kurallarının amacı, kişileri uyumlu olarak birbirine bağlamaktır.
E-posta güvenliği, e-posta içeriğini ve hesapları yetkisiz erişime karşı koruyan herhangi bir prosedür için kullanılan bir terimdir. E-posta hizmet sağlayıcıları, müşteri hesaplarını ve bilgileri bilgisayar korsanlarından korumak için e-posta güvenlik önlemlerine sahiptir.
Bu haberleşme araçlarından biri de elektronik posta, kısaca e-posta ya da e-mail, olarak adlandırılan sistemdir. Bir kaç adımla kişisel e-posta adresinizi alarak e-posta gönderip alabilir, üye olmak için e-posta adresi talep eden sosyal medya platformları ya da web sitelerine kolaylıkla üyelik gerçekleştirebilirsiniz.
e-posta ya da e-mail, İnternet üzerinden gönderilen dijital mektup. Elektronik posta kavramının kısma adıdır. Görsel olarak kâğıt bir mektup ile aralarında büyük bir ayrım yoktur. e-postalara resim, müzik, video gibi her türlü dosya türü eklenebilir ve diğer alıcının bilgisayarına aktarılabilir.
E-posta veya e-mail, belirli hizmet sağlayıcıları aracılığı ile internet ağı üzerinden kişilerin haberleşmesini, iletişime geçmesini sağlayan bir hizmettir. Modern çağın olmazsa olmazlarından bu hizmet neredeyse en önemli iletişim araçlarından biri, özellikle iş dünyası için.
İnsanların etik kurallarını benimsemekte 3 unsur yer alıyor; bireyin yaşadığı çevre, kişisel ahlaki değer ve çalıştığı firmanın özellikleri.
Peki, "etik kod" nedir? En genel tanımıyla iş hayatındaki evrensel doğruları ifade eden etik kod kurum tarafından, kurumun yöneticilerinin ve çalışanlarının mevcut ve gelecekteki davranışlarına rehberlik etmesi için hazırlanan yazılı kurallar bütünüdür.
Birçok tanımda etik, ahlak felsefesi olarak ifade edilmiş; ödev, sorumluluk, gibi kavramları analiz ederek, doğruluk ya da yanlışlıkla iyi ve kötüyle ilgili ahlaki yargıları ele alan, ahlaki eylemin doğasını oluşturan ve iyi bir yaşamın nasıl olması gerektiğini açıklamaya çalışan bir felsefe dalı olarak tanımlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri