Bir sonraki ise konunun ne olduğu. Sürekli anlattığımız gibi mail yazarken Subject yani konu kısmı büyük önem taşır. Mail hakkında ön fikri konulardan ediniriz. Seçeceğiniz konu mail ile alakalı olmalıdır ve karşı tarafın göreceği şekilde ilk harfleri büyük harflerle yazılabilir.
Konu (Subject) Kısmına mutlaka konuyu yazınız, boş göndermeyiniz. Örneğin dersle ilgili bir deney raporu gönderirken konu kısmına dersin kısaltılmış adını (Örneğin Renewable Energy Systems için RES veya Yenilenebilir Enrji Sistemleri için YES kısaltmaları gibi) ve ilgili deneyin adını mutlaka yazınız.
* Mailde mutlaka konu olmak zorundadır. Konu da yine düzgün yazılmalıdır. Mail konusunda da gövdesinde de büyük harflerle yazı yazılmaz. Tamamı büyük harflerle yazılmış bir konunun oldukça önemli ve acil olması gerekir.
Bilgi kısmına e-mail hakkında bilgi sahibi olması gereken ya da yazılan mail için cevap hakkı olan kişileri eklemelisiniz. Yazdığınız e-mailde bahsettiğiniz herkes aksi gerekmedikçe bilgi bölümüne eklenmelidir. Bilgi kısmına eklediğiniz kişiler birbirlerinin e-mail adresini görebilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
e-Posta Mesajı Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar. Bir mesaj yollanırken mesajın ilk satırına bir hitapla başlamak ve sonra mesajı yollamanın nedenini belirtmek gerekir. Daha sonra soru/dilek/öneri vs.nin belirtilmesi beklenir. Son kısımda ise bir saygı ifadesi ile ismin yazılması gerekir.
Gazete, dergi, kitap adlarının ve yazı başlıklarının her sözcüğü. Yazışmalara referans veren hitaplar ve adresler büyük harfle başlar. Özel adlardan türetilen sözcükler büyük yazılır. Bir tür adıyla oluşan özel adların ilk harfi büyük olur: Lozan Anlaşması, Kurtuluş Savaşı
İnternete bağlı tüm bilgisayarlar, aynı işletim sistemlerini kullanmadıkları için Türkçe karakterleri okuyamayabilir. Bu nedenle elektronik posta yazarken mümkün mertebe Türkçe karakterler (ç,Ç,s,S,ğ,Ğ,i,İ,ö,Ö,ü,Ü) kullanmayın.
Örneğin; [email protected] bir çoğu kişinin kullandığı popüler bir Google hizmetidir. Bu servis sağlayıcısının uzantısını taşıyan e-postaya iyi bir örnektir. [email protected] da kendi alan adınızı içeren e-postaya bir örnektir.
Hayır, e-posta adreslerinde büyük harfler önemli değildir ve mesajların alınmasını etkilemez. Bunun nedeni sistemin hem büyük hem de küçük harfleri aynı şekilde tanımasıdır.
Elektronik ortamda bu adres, e-mail (e-posta) adresi olarak adlandırılır. E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir.
sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir. Üst kişilere: "Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir. Sonra sadece "Saygılar" ifadesi eklenir.
Adres yazarken ilk olarak ili, sonrasında da ilçeyi yazmak gerekir. İl ya da ilçe yazarken ilk harfini büyük harfle yazmak gerekir. Adreste ya da dilekçelerde önce il, sonra ilçe büyük harfle başlayarak yazılmalıdır.
15. Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.
5) Adresler için her sözcüğün ilk harfi büyük harfle başlar. 6) Belirli bir tarih bildirilmiş olan gün, ay ve yıl büyük harfle yazılır.
E-posta güvenliği, e-posta içeriğini ve hesapları yetkisiz erişime karşı koruyan herhangi bir prosedür için kullanılan bir terimdir. E-posta hizmet sağlayıcıları, müşteri hesaplarını ve bilgileri bilgisayar korsanlarından korumak için e-posta güvenlik önlemlerine sahiptir.
E-posta almak için POP3 ya da IMAP protokolü kullanılır. Ücretsiz hizmet veren büyük e-posta hizmet sağlayıcıları da SMTP ve diğer e-posta gönderim ve kontrol protokollerini desteklemeye başlamışlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri