120 günlük süreden sonra, bu cihazların kaydı yaptırılmamış ise bu cihazlar kara listeye alınarak iletişime kapatılıyor ve artık kullanılamıyor.
eSIM, fiziksel bir SIM kullanmak zorunda kalmadan operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize olanak tanıyan, endüstri standardı bir dijital SIM'dir. Bir iPhone'a sekiz adet veya daha fazla eSIM yükleyebilir ve iki telefon numarasını aynı anda kullanabilirsiniz.
Ayarlar > Hücresel'e gidin, Hücresel'i Ayarla veya eSIM Ekle seçeneğine dokunun, sonra fiziksel SIM'i olan telefon numarasını seçin.
-Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 120 gün kullanım hakkı tanınıyor.
Cihazınızın kaybolması ya da çalınması durumunda, cihazınızı yeniden bulabileceğinizi düşünüyorsanız e-SIM'inizi müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek, geçici olarak kapattırabilirsiniz. Cihazınız tekrar size ulaştığında yeniden müşteri hizmetlerini arayarak hattınızı tekrar aktifleştirebilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
eSIM'ler su ve toza karşı ekstra dayanıklı. Tak-çıkar olmadığı için zarar görmüyor, “Telefonunuz SIM kartı görmüyor” sorunu tarihe karışıyor. SIM kart yuvası için harcanan yeri de telefon üreticileri mutlaka daha ulvi amaç için değerlendirecektir. Elbette dezavantajları da var. eSIM'ler eski telefonlarla uyumlu değil.
IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.
Yurtdışından satın aldığınız iPhone veya başka bir telefonu kayıt yaptırmadan 120 gün boyunca kullanabilirsiniz. Yani IMEI kayıt ücretinin hemen ödenmesi gerekiyor.
“14 Eylül 2022 itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası e-Devlet'ten kaldırıldı. Böylece başta belirttiğimiz 120 + 120 + 120 formülü devre dışı kaldı.”
Desteklenen iPhone modellerinde iki etkin eSIM'i aynı anda kullanabilirsiniz. Örneğin ikamet ettiğiniz bölge ve ziyaret ettiğiniz yer için farklı eSIM'ler kullanmanız mümkündür.
Operatörlerin resmî açıklamalarına göre, 2023 eSIM ücretleri şu şekilde: Vodafone eSIM ücreti: 67 TL. Turkcell eSIM ücreti: 67.10 TL. Türk Telekom eSIM ücreti: -
E-sim talebi
Elektronik Sim barkodunu IMEI kaydı yaptırmadan önce talep etmenizi öneririz. IMEI kayıt işleminden sonra gönderilen barkodlar için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'da yeni e-sim barkodu no'su ile IMEI no'sunun eşleşme süreci olmaktadır.
Aynı hattı başka bir eSIM destekli cihaz ile kullanacaksanız, bayimiz aracılığı ile yeni cihazınıza yükletebilirsiniz ya da aynı numarayı fiziksel sim ile kullanacaksanız, bayimiz aracılığı ile fiziksel sim satın alabilirsiniz.
iPhone'unuzda başka bir hücresel plan ayarlama
eSIM'i destekleyen tüm iPhone modellerinde birden fazla eSIM bulunabilir ve bu modellerde aynı anda iki etkin SIM ile Çift SIM kullanılabilir. Çift SIM özelliğini fiziksel SIM ve eSIM ile kullanabilirsiniz. iPhone 13 ve sonraki modelleri de iki etkin eSIM'i destekler.
Uçak Modu'nu açıp kapatın. Ayarlar > Hücresel'e gidin ve etkinleştirmeye çalıştığınız numaranın görünüp görünmediğini kontrol edin. Görünüyorsa hattı kapatıp tekrar açın. Aygıtınızı yeniden başlatın.
Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Son 1 yılda yurt dışına girip çıktıysanız, 2022 itibariyle 2700 TL kayıt ücreti ödeyerek telefonunuzu kayıt edebilirsiniz.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Yurtdışından Gelen Telefon Nasıl Pasaportla Açtırılır? Yurtdışından getirilen telefonun açılması için pasaport ibraz etmek gereklidir. Pasaportun ibraz edilmesi durumunda, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınarak telefon kullanıma açılır. Bu işlem, gümrükte yapılmaktadır.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Bu günlerin toplamı 16 ay süre yapar. Fiziksel sim veya e-sim farketmeden çift hatlı yurt dışı telefonun belirli sürelerde fiziksel simi ve diğer sürelerde E-Sim tarafını kullanarak imei kaydı yapmadan kullanabilirsiniz.
2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
e SIM internetsiz çalışır mı? Böyle bir soru aklınıza gelebilir. eSIMin çalışması için internete ihtiyaç yoktur. Çünkü eSIM sizin fiziksel SIM kartınızın yerine geçerek sizin şebekenize ulaşmanızı sağlayacak bir elektronik parçadır.
E-sim in olayı sim kart kadar yer işgal etmeden sim kart işlevi görmesi, başka birşey değil. Yani sim kart varken nerede, ne kadar bir çekim gücü alınıyorsa aynı çekim gücü geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri