Kaldığınız her sınav için 295 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 295 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" ödemeniz gerekiyor...
2023 yılı için 240,00 TL'dir.
Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 1 ay içinde elektronik sınava girmezse 1 hakkı yanmış oluyor.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz. Ehliyet fiyatları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Elektronik sınav ücreti 2023 yılı için 240,00 TL'dir. E-sınav ücretlerini banka yoluyla (Ziraat, Halk ve Vakıf bank), odeme.meb.gov.tr adresinden kredi kartınızla veya kursa ödeyebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Tekrar teorik sınava geçiş yapabilmeleri için e-sınavdaki haklarını (4 hak) doldurmaları ya da kurstan kayıtlarını sildirmeleri gereklidir.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır. Eğer 1 ay içinde yeni e*sınava girmezse 1 hak yanmış olur.
2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır. Eğer aşağıda belirtilen özel durumlar dışında sınav olduğu sürece sınava girmezseniz 1 hakkınız kullanılmış sayılır.
Elektronik sınava girip sınavdan başarısız olmanız durumunda bir sonraki sınava girebilmek için tekrar ehliyet sınav ücreti yatırmanız gerekir. Elektronik sınav ücretini yatırdıktan sonra elektronik sınav randevu işleminiz sürücü kursunuz tarafından yapılır.
Ehliyet sınavı kaç puanla geçilir? Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Yazılı sınav ücreti: 120 TL.
Direksiyon sınavından kalmanız durumunda tekrar sınava girebilmek için 130 TL direksiyon sınav ücreti, ortalama 200-300 tl arasında ilden ile ve kurstan kursa değişiklik gösterebilen 2 saatlik zorunlu direksiyon eğitimi ders ücreti ödersiniz.
KREDİ KARTI İLE DE ÖDEME YAPABİLİRSİNİZ. https://odeme.meb.gov.tr/ adresinden de sınav ücretini yatırabilirsiniz. Lütfen dekont çıktısını okulumuza getiriniz.
E-Sınav tarihinizden itibaren sınav ücretinizi yatırarak 15 gün sonra tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak sınav tarihinizden itibaren 45 gün içinde tekrar sınava girmediğiniz takdirde 1 sınav hakkınızı kullanmış sayılırsınız.
Sürücü adayı eğer ki e-sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir e-sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son e-sınavdan itibaren 1 ay içinde e-sınava girmek zorundadır.
E-sınavda başarılı olduktan sonra direksiyon derslerimi istediğim zaman alabilir miyim ? Hayır, başarılı olduğunuz tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde direksiyon eğitimleriniz programlanıp sisteme girişi yapılmalıdır.
Süresi biten bir sınava bir daha giriş yapılamaz.
Ehliyet sınav tarihi harç ücreti yatırıldıktan sonra her gün yapılabilir. Başvuru tarihinden sonra 15-20 gün içerisinde sınava girilir. Yoğunluğa göre bu süre 30 gün sürebilir. Direksiyon sınav tarihi ise, e-sıanvı geçtikten sonra MEM tarafından belirlenir.
Sürücü adayları 4 defa teorik sınava, 4 defa da uygulamalı sınava (direksiyon sınavına) girme hakkı bulunmaktadır. Aday sınav döneminde iken mazeretsiz olarak sınava girmezse bir hakkını kullanmış olur.
2020 yılında da geçerli olmak üzere, bir sürücü teorik sınava toplam 4 kez ve uygulamalı sınava aynı şekilde 4 kez girme hakkına sahiptir. Sınavlara mazeretsiz bir şekilde giriş yapmayan öğrenci sınav hakkını kullanmış sayılır. Sınav süresi toplamda 45 dakikadır.
Ehliyet sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmez. Bu nedenle en az 35 soruya doğru cevap vermeniz sınavı geçmeniz için yeterlidir. Doğru yaptığınız soruların alanlarına bakılmaz.
Her soru 2 puan, 50 soru olduğu için toplam 100 puan üzerinden değerlendiriliyor sınav. 35 doğru cevap verirseniz sınavdan başarılı olursunuz.
Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak. Ehliyet almak isteyen adaylar elektronik ortamda önlerinde bulunan tabletlerde ki soruları çözerek sınavlarını tamamlayacak. Peki her ilde elektronik sınav olmuyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri