Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, E-ticaret Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 28.100 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.500 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir.
E ticaret dünyası, son yıllardaki başarısı ve özellikle de pandemi dönemi sonrasında kazandığı ivme ile oldukça dikkat çeken sektörlerden biri hâline geldi. E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün.
Bugün bir e-ticaret sitesi kurmak isteklere bağlı olarak alınacak hizmetler ve yazılımlarla birlikte 1000 TL'den başlayıp yüz binlerce dolara kadar yükselebiliyor. Fakat e-ticaret sitelerinden sadece yüzde 5'i, yılda 1.000 doların üzerinde satış yapabiliyor.
eleman.net verilerine göre, E-Ticaret Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 28.800 TL maaş alıyor. E-Ticaret Uzmanı, 2024 yılında en düşük 22.800 TL alırken, en yüksek 42.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda E-Ticaret Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 21.100 TL maaş alıyordu.
eTicarette yukarıdan aşağı en az %45 kar marjı ile ancak şirket döner. %50-60 kar marjı varsa kar etme şansı var demektir. Yani bu alırken kazanmak ve doğru ürün yönetimi anlamına gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Alış fiyatının (veya maliyet tutarının) kazanç oranı kadar artırılmasıyla satış fiyatı belirlenmektedir. Örnek olarak alış fiyatı 200 TL olan bir malın satışından %20 kazanç elde edilmek isteniyorsa satış fiyatı 200 x (100 + 20) / 100 = 200 x 1,2 = 240 TL olarak hesaplanacaktır.
Kâr oranı formülüne göre işletmenin bu üründen elde ettiği kazanç %100'dür. Kâr marjı hesaplamasında kullanılan formüller ise şunlardır: Getiri Marjı= (( Ürünün Satış Fiyatı – Ürünün Alış Fiyatı) / Ürünün Satış Fiyatı)) x 100.
Soruya net bir cevap gerekirse e-ticaret göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Genel manada normal ticaret ne kadar zorsa e-ticaretinde kendine göre farklı farklı zorlukları bulunuyor. Tabii ki her sorunun bir çözümü olduğu gibi e-ticaretin içerisinde bulunan sorunlarında çözümleri bulunuyor.
E-ticaret ve Pazarlama bölümü mezunları elektronik ortamda satış gerçekleştiren firmalarda içerik yöneticisi olarak da görev alabilirler. E-ticaret ve pazarlama alanında bir kariyer hedefleyenler Kariyer.net'te yer alan iş ilanlarını inceleyerek kendilerine uygun seçenekleri bulabilirler.
E ticaret işine nasıl girilir? İlk olarak e ticaret sitesi kurmak gerekir. Altyapı sağlayıcılarından anahtar teslim site yaptırılabilir. Sonrasında ürün tedariğini sağlamak, kargo firması ile anlaşma yapmak, ödeme altyapısını kurmak gibi operasyonel süreçleri tamamlamak gerekir.
Çevrimiçi alışveriş yaptığınızda, banka veya kredi kartı bilgileri, iletişim bilgileri ve adres gibi hassas bilgileri satıcılarla paylaşmış olursunuz. Bilgisayar korsanları bir e-ticaret web sitesine yetkisiz erişim elde ederse bir veri ihlali durumunda bilgilerinizin açığa çıkma riski vardır.
Hacmi her geçen gün artan e-ticaret, gelişen teknolojiler sayesinde artık daha kolay yapılıyor. Öyle ki günümüzde evden bile e-ticaret yapabilmek mümkün. Evden e-ticareti, fiziksel bir dükkân ya da mağaza sahibi olmadan internet üzerinden ürün ve hizmet satışı yapmak şeklinde tanımlayabiliriz.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Kısacası şirket kurmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Özellikle bu durum birçok girişimcinin düşük maliyetlerle başlamasına ve işletmeyi zamanla büyütmesine olanak tanımaktadır.
Girişim yapabilen herkes e-ticaret yapabilir denilebilir. Girişim; fikir bulma, müşteriye ulaşma, gelir elde etme, ürün geliştirme, takım kurma, takım yönetme, rekabet etme, analiz yapma gibi bir çok başlıktan oluşmaktadır. E-ticarette fikir çok değerli ve önemlidir.
Şirket: Ülkemizdeki mevzuata göre e-ticaret yapmak için şirket kurma şartı aranmamaktadır. Esnaflar ve esnaf olmayan diğer gerçek kişiler de e-ticaret yapabilmektedir. Gelir sağlandığı için vergi kaydı açılması gerekmektedir; ancak bu durumun bile istisnaları vardır.
Şirket kurmak için reşit olmak, yani 18 yaşını doldurmak gereklidir.
Bu marj, işletmenizin her bir ürün için ne kadar kar elde ettiğini gösterir. Örneğin, bir ürünün maliyeti 30 TL ve satış fiyatı 50 TL ise, kar marjınızı hesaplamak için ((50 - 30) / 50) x 100 = 40% olarak bulabilirsiniz.
Kar marjı hesaplama formülü şu şekildedir. Satış fiyatından alış fiyatı çıkarılır. Çıkan rakam satış fiyatına bölümüdür. Elde edilen rakam 100 ile çarpılır.
Kârlılık genellikle beş orandan biriyle ölçülür: brüt kâr oranı, kâr marjı oranı, aktif getiri oranı, kullanılan sermayenin getirisi ya da özkaynak kârlılığı.
Kâr payı getirisi, hisse senedinin mevcut fiyatının yüzdesi olarak yıllık şekilde hissedarlara yapılan temettü ödemesi şeklinde tanımlanabilir. Kâr payı, bir şirketin hisse senedi fiyatı doğrultusunda ne kadar ödeme yaptığını yıllık olarak gösteren bir orandır.
Bir malın fiyatını belirleyen şey nedir? Fiyatlar doğrudan arz ve taleple ilgilidir, arzı ve talebi etkileyen ise bir çok etken bulunmaktadır. Talep kanununa göre, diğer değişkenler sabitken bir malın talebi artarsa fiyatı artar, talebin düşmesi fiyatların düşmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri