İstanbul, Ankara ve İzmir dışında bir yerde e-yds için özel olarak hazırlanmış e-sınav binaları olmadığı için bu şehirler dışında e-yds'ye girme şansınız yok maalesef. Elektronik yds diye de geçer e-yds. Yani elektronik ortamda bilgisayar üzerinden sınava giriyorsunuz.
e-YDS'nin YDS'den tek farkı, sınavın bilgisayar ortamında yapılıyor olmasıdır. Bu sınava (e-YDS'ye) giren adaylar sınavı kazandıklarında, YDS'ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynı haklara sahip olacaklardır.
Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde gerçekleştirilen e-YDS'nin sınav içeriği, soru sayısı, sınav süresi ve sınav puanını kullanım alanları da YDS ile aynıdır.
E-YDS tamamen bilgisayar üzerinden gerçekleşmektedir. Sınavda, adaylara hiçbir şekilde bilgisayar kullanım desteği sağlanmadığından, sınava girecek adayların temel bilgisayar kullanma bilgi ve becerisine sahip olmaları beklenmektedir. E-YDS'nin uygulanması ile ilgili tüm bilgilendirmeler elektronik ortamda yapılır.
E-YDS, YDS'den daha mı zor? kolaylık-zorluk açısından YDS ile eşdeğerdedir, yani YDS'den daha zor değil ancak soruları bilgisayardan okumak ve yanıtlamak özellikle bilgisayarı bu amaçlar için çok sık kullanmayan adaylar için zorlayıcı olabilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
48 doğru 60 puan getirir. 52 doğru 65 puan getirir. 56 doğru 70 puan getirir.
E-YDS'de soruları bilgisayar üzerinden okuyup cevaplandırıyorsunuz. Dolayısıyla sorular üzerinde not almanız mümkün değil. Yasak olduğu için kâğıt kalem de kullanamazsınız. E-YDS'ye sadece Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'de girebilirsiniz.
Sınav sorularının sadece %10'u yayımlanır. Diğer sorular aday dâhil hiçbir kişi veya kurumla paylaşılmaz. puanlama dışı bırakılan sorulardır. Deneme soruları ve bu sorulara ilişkin bilgi ve belgeler sınav sonrasında hiçbir surette açıklanmaz ve paylaşılmaz.
E-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzunda değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikle adaylar 3 ayda bir kez olmak üzere yılda 4 defa sınava girebilecek. E-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.
Diğer Üniversite sınavlarına göre YDS daha uzun süreli kullanım imkanı tanımaktadır. ÖSYM mevzuatı üzerinden bakıldığı zaman, geçerli olan birçok farklı kurum adına YDS puanı 5 yıl boyunca kullanılabilmektedir.
e-YDS 2023/9 SINAV GİRİŞ BELGESİ ERİŞİME AÇILDI!
8 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı'na (e-YDS 2023/9 İngilizce) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar 06 Temmuz 2023'ten itibaren e-YDS sınav giriş belgesini temin edebilecekler.
ÖSYM KILAVUZ DUYURUSU
Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara'da 4196, İstanbul'da 460, İzmir'de 116 ve Adana'da 306 olarak belirlenmiştir. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır.
- Aynı yıl içerisinde hem normal YDS hem de e-YDS'ye sayısız kez girebilirsiniz. Sınava girme anlamında ÖSYM'nin belirlemiş olduğu herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
e-YDS 2023/5 sınavı 80 soru ve 180 dakika olacak.
Dil tazminatı almak isteyen kamu personelin de YDS'de yeterli puan almış olması gerekmektedir. YÖKDİL sınavı dil tazminatı için geçerli değildir.
- 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. YDS'de Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir? YDS'ye giren doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.
* e-YDS puanı, YDS'nin geçerli olduğu her yerde kullanılabilir. * Hem YDS hem de e-YDS'den alınan puanın geçerlilik süreleri aynıdır. Her iki sınavda konu başlığı, soru sayısı ve soru tipi bakımında aynı olduğu için sınava hazırlık sürecinde bir farklılık bulunmasına gerek yoktur.
Yani, YÖKDİL sınavı, yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için gereklidir. Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir.
kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebileceklerdir.
e YDS 2023/8 başvuru ücreti 490 TL olarak açıklandı.
Hayır, giremezsiniz! Adaylara, bir dönemde sadece bir yabancı dilden sınava giriş hakkı tanınmıştır (örneğin, YDS İngilizce).
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
80-89 puan: C1 seviyesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri