Bu çorbalar sırasıyla; Acı, Arabaşı, Arpacık, Ayranlı Yarma, Baklalı Yarma, Buğday, Bulamaç, Bulgur, Çatal, Dil-Paça, Düğ (Düğürcük Aşı), Düğün, Ekmek, Ekşili, Ezogelin, Gebol, Girar, Golva, Hamur, Helle, Hörre Aşı, İnce Bulgur Haşılı, İrinti, İşkembe, Kabaklı, Kara Aş (Buğday), Kara Lahana, Kavurmalı, Kavut, Kelle ...
Türkiye'nin favori çorbası mercimek oldu. 3.4 milyon siparişin yüzde 50'sini mercimek çorbası oluştururken onu ezogelin izledi.
Türk mutfağında karşımıza sayısız çorba tarifi çıkarken; online siparişlerde de çeşit çeşit çorbalara yöneliyoruz. Bugün yemek severler Yemeksepeti'nde her yöreden ve ülkeden ortalama 2 bin 500 çeşit çorba ile buluşuyor. Bu lezzetler arasında biz Türklerin çorbadaki ilk tercihi Mercimek çorbası oluyor.
Pişirme tekniği açısından çorbalar; miyaneli çorbalar (düğün, işkembe, kelle, tavuk, vb.), taneli çorbalar (ezogelin, pirinç, sebze vb.), ezme çorbalar (mercimek, seb- ze, patates, nohut vb.)
İlgili 20 soru bulundu
Bol bakliyatlı bu çorba özellikle kış aylarında doyurucu özelliğiyle ön plana çıkıyor. Klasik çorba tariflerinden sıkılanlar için de besleyici ve farklı bir çorba alternatifi olarak hazırlanıyor. İçerisinde farklı bakliyatlar, pürüzsüz dokuda bir terbiye de var.
Yoğurt, yumurta ve tuzu orta boy bir tencereye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da azar azar suyu ilave edin. Son olarak, yıkayıp süzdüğünüz pirinci katıp karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Beyran Çorbası (Gaziantep) Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, kuzu etiyle hazırlanan bir yemektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında tüketilir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiştir.
Hazır çorbanın ilk örnekleri ise 17. ve 18. yüzyıllarda özellikle yolcular tarafından kullanılan cep çorbası şeklinde görülür. Et artıklarından konsantre olarak sert yapıştırıcı kıvamında yapılan cep çorbası, senelerce dayanırmış. Parça parça koparılarak kullanılan bu çorba, sıcak suyun içinde eritilirmiş.
Hörre (Un Çorbası) - Kars.
Pumpum Çorbası - Bartın
Ayrı bir tavada kıtır ekmekler ayçiçek yağı ile kavurulur. Çorbanın tuzu ve biberi eklenir. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine alınır.
Osmanlı çorbası bilenlerin çok sevdiği, bilmeyenlerin ise şaşkınlıkla karşıladıkları bir çorba. Ana malzemesi ıspanak ve et suyu olan bu çorba, farklı bir lezzet arayanların beğenisini toplayacak.
Köy çorbası aslında hepimizin çok yakından tanıdığı, birçoğumuzun evinde sık sık pişen erişteli yeşil mercimek çorbasının bir diğer adı. Birkaç pratik malzemeyle kolayca yapılabilen bu çorba, fazla uğraşmadan doymak, aynı zamanda dengeli gıda almak isteyenlerin favorisi.
Mercimeklerin pişmesine yakın bulgur ve pirinçleri tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Çorbanın kıvamına göre gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Bir taşım daha kaynayan ve kıvam alan çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
Mercimek ve pirinci yıkayıp düdüklü tencereye aktarın. Sarımsakları soyup doğramadan tencereye ekleyin. Sıvı yağ ve et suyunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra tencereyi ocağa alın. Tencerenin düdüğü öttükten sonra altını kısın ve 8-10 dakika bu şekilde çorbanızı pişirin.
Balkan çorbası kış sebzeleri ve tavukla yapılan çok besleyici bir çorba. Ancak asıl ilginç tarafı içine turşu ve turşu suyu ekleniyor olması. Bu şekilde terbiye edilen Balkan çorbasının lezzetine doyamayacaksınız.
Romanya mutfağına özgü bir çorba olan romen, hem etli, hem de yoğurtlu bir çorba çeşididir. Minik köftelerin haşlanmasıyla hazırlanan bu çorba, havuç ve kornişon turşu ile zenginleştirilir. Tadını hafifletmek için yapımında kremaya da yer verilir.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Bursa'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Muradiye çorbası, tavuk eti ve yoğurt ile hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen muradiye çorbası, kabak ve havuç gibi sebzelerle zenginleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri