Resmi mevzuatımıza göre, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin öğrenci devamsızlığını sadece e-okul sistemine girme zorunluluğu bulunmaktadır.
MADDE 18 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Çocukların devamsızlıkları, okul öncesi eğitim kurumlarında (Değişik ibare:RG-14/10/2023-32339) okul öncesi öğretmeni, ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine işlenir ve yöneticiler tarafından takip ...
Öğretmenler kendi der saatlerinde sınıfta devamsızlık yoklamasını mobil uygulama, akıllı tahta, tablet ve bilgisayarlardan yapabilirler. Okul yönetimi bu devamsızlıkları anında görerek onaylayabilir ve velilere devamsızlık bilgisini mobil bildirim, sms veya e-posta yolu ile iletebilirler.
➢ Bu ekranda giriş yetkisi okul müdürlüklerindedir.
Madde 56 – (Değişik: 23/1/2008-5728/282 md.) Muhtarlıkça veya mülkî amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veli veya vasiye okul idaresince tespit edilen çocuğun okula devam etmediği beher gün için onbeş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
İlgili 35 soru bulundu
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.
Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran 2023'ten birkaç gün önce kapatılması bekleniyor. Şurada Paylaş! E OKUL NE ZAMAN KAPANACAK? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS öğrenci ve veliler için 7/24 hizmet veriyor.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Vergi mükellefi olan kişinin talebi sonucunda yapılan maddi kayıt incelemeleri, gelir incelemeleri ve vergi kontrollerinin dijital ortamda yürütülmesine ise e-Yoklama adı verilir. Bu süreç genel olarak yasal hükümlere uyum sağlandığından emin olmak amacıyla yapılır.
e-Yoklama uygulaması ile yoklama isteğinin oluşturulması, talebin yetkililere iletilmesi, yoklama fişinin düzenlenerek kayıt altına alınması ve onaylanması ile yoklama fişinin muhatabına gönderilmesi elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir.
Vergi İdaresi yoklama yaparak mükellefler hakkında hem sahip olduğu bilgilerin doğruluğunu araştırır hem de yeni bilgiler toplayarak saklar. Bu bilgiler ise mükelleflerin vergilendirme konusunda ödevlerinin eksiksiz yapılıp yapılmadığı ile ilgilidir.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre devamsızlık silmek yasal değil. MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor.
1) E Okul sayfasına girişinizi yapın. 2) Sınav Bilgileri bölümünün altında bulunan Öğrenci Bilgileri kısmına tıklayın. 3) Önünüze çıkan panelde ikinci sırada bulunan 'Devamsızlık Bilgisi'ne giriniz.
E OKUL KAPANINCA DEVAMSIZLIK YAZILIR MI? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı yapılmaktadır.
01 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor. Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
(7) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir.
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
DEVAMSIZLIK 10 GÜN OLURSA SINIFTA KALINIR MI? Lisede 10 Gün Devamsızlık olursa sınıfta kalma süreci 9,10,11'inci sınıflar için geçerli olacaktır. 12'nci sınıflar ise bu durumdan muaf tutulacaktır.
Millî Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında devamsızlık konusu açıklanmıştır. 10 gün ve üzeri özürsüz devamsızlık yapan, 20 gün ve üzeri özürlü devamsızlık yapan öğrencilerin ders puanları ne olursa olsun öğrenciler başarısız olarak sayılır.
Bunun için veliler, önceden okul yönetimini bilgilendirerek mazeret izni istemelidir. Bu tür durumlar için öğrencilere bir ders yılı içinde toplamda en fazla 15 güne kadar mazeret izni verilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri