F6 Arıza Kodu Dış Hava Sensör Arızası Görevi dışarıdaki sıcaklığa bağlı olarak kombiyi çalıştırmak. Bu arıza koduyla karşılaştığınızda cihaza müdahale etmeden 444 55 47 Servis Merkezimizden yardım alınız. Dış hava sensörü olan kombilerde; sensör ile birlikte bağlantılarda da sorun olabilmektedir.
ECA CONFEO PLUS 06 ARIZA KODU: Kombinizin aşırı ısınmasından kaynaklanan bir arızadır. Tüketici öncelikle kalorifer peteklerinin vanalarının açık olup olmadığını kontrol etmelidir. Kapalı konumda ise açık konuma getirmelidir. Bar seviyesi olması gerekenden düşük ise su basma işlemi uygulanmalıdır.
Protherm leopard modelinde f6 hatası hava akış bozukluğu anlamına gelir, yani kombinizin içinde yanan gaz yandıktan sonra bacadan atılamıyor anlamına gelir. Protherm Leopard f6 hatası için Anakart, fan motoru, fan motoru kabloları veya da Hava Prosestat kontrolü servis tarafından yapılmalıdır.
Eca confeo plus kombi panelinde açma kapama on – off düğmesinin hemen üzerinde yer alan R ( Reset ) düğmesi eca kombi arızası durumunda kırmızı yanar. Kombiyi resetlemek için “R” tuşuna bir kez basmanız yeterlidir. Resetleme işleminden sonra kombiniz resetlenip yeniden açılacaktır.
Eca Kombi Ateşleme Sorunu Yaşıyorsanız Nasıl Çözebilirsiniz.
Öncelikle gaz vanasını kontrol edilmesi gerekiyor. Sonrasında kombinizin suyu olup olmadığından emin olmanız gerekiyor. Bu kontrol sonucu halen eca kombide ateşleme sorunu yaşıyorsanız bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Eğer ki ateşleme bobini bozulması halinde aracın motoru titreşimli ve sesli bir şekilde çalışmaktadır. Motor rölantide iken stop etme durumunda marşa basıldığı anda motor geç çalışır ve araç kafa vererek ilerler kalkış ser olur ve çekiş gücü düşerek araç daha fazla yakıt tüketimi yapar.
Ani güç kaybı, titreme, motorun çalışmaması, yakıt verimliliğinde azalma, bujilerdeki yanma işlemi ve anormal ses gibi belirtiler, ateşleme bobini arızasını gösterir. Ayrıca, aracın arıza ışığı yanabilir. Bu belirtilerden herhangi biri fark edildiğinde, aracın bir tamirciye götürülmesi önerilir.
Kalorifer tesisatı su basıncının 1.5-2 bar arasında tutulması tavsiye edilmektedir. kombiler kalorifer tesisatında yeterli su olmadığı zaman cihazınızın zarar görmemesi amacıyla devreye girmemektedir.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Bazı kombi modellerinin ön panel kısmında reset tuşu olmayabilir. Eğer böyle bir kombi cihazına sahipseniz aşağı ve yukarı tuşlarına aynı anda basın. 3 saniye basılı tutmanız durumunda reset tuşu olmayan kombi cihazlarda Buderus kombi resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
F6 Arıza Kodu : Cihazın Tesisata Gönderdiği Suyun Dönüş değerini Ölçme Görevinde Olan Sensörünün Arızalı Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
F6 Arıza Kodu : Yalnızca Baca Tip Kombilerde Hava Sisteminin İçinde Bulunan Temiz Havanın İçeriye Doğru Ulaşıp Ulaşmadığını Kontrol Etme Görevinde Olan Ptc Sinde Arıza Olduğunu Ya Da Bağlantılarında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Hata Kodudur.
F6 Arıza Kodu :
Brülörün Devreye Girip Çalışmasından Sonra Gaz Basınç Şalterinin Açılmaması Ya Da Alev Oluştuktan Sonra Kapanmaması Gibi Durumlarda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Böyle Bir Durumla Karşılaştıysanız Servisi İle İrtibata Geçiniz. 444 55 47Arayarak Yardım Talep Ediniz.
Kombilerin basınç seviyesi 1,5 bar seviyesinde olmaktadır. Kombi bar düşmesi cihazın bakımsız kaldığı durumlarda genleşme tankındaki havanın eksilmesi ile olur. Bu gibi durumlarda uzman bir teknik servis genleşme tankına hava basar. Eşanjör kireçlendiğinde bar düşer.
ECA kombiniz L0 arızası verdiğinde, cihazın emniyet sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu nedenle, sadece ECA servis ekibi tarafından çözülebilir. Servis çağırmadan önce, kombinize doğalgaz akışını kesmeyi unutmayın.
F1 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Kalorifer Tesisatına Giden Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Sorun, Bağlantılarında Hata Ya Da Kablosunda Problem Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Atmotec Servisi'ni Aramalısınız.
Genelde kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer. Bazı modellerde, 'On/Off' açma tuşu şeklinde ifade edilmektedir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız. Zira kombide 1.5 ya da 2.0 bar gibi yeterli seviyede su bulunmadığında eşanjörün ısınması oldukça tehlikelidir. Çünkü suyun az olması kombinin devir daim yapamamasına neden olabilir.
Bar seviyesi en fazla 3 bar'dır. Su basıncı 3 bar'ı geçtiği takdirde cihazınız emniyet ventilinden fazla suyu atacaktır. Su barı istikrarsız şekilde yükselip düşüyorsa genleşme tankında yada tesisatta kaçak olabilir bu durumda E.C.A servisini aramanız gerekmektedir.
Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
Bujilerde çatlak meydana gelmesi, Buji kablo bağlantısı noktalarının kısa devre yapması, Elektrik kaçırması veya elektrik kesintisi, Kullanım ömrünün bitmesi, kullanım süresi, yıpranması, zayıflaması nedeniyle ortaya çıkan bozulmalar nedenleri olarak sayılabilir.
Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri