Yüzeysel Parke Yanığı Çözümü Bunun için ihtiyacınız olan şeyler aşındırıcı macun, odun yağı ve bez olacak. Aşındırıcı macunu yanığın olduğu bölgeye uygulayın. Bunu yaparken yanığın büyüklüğüne göre macun serpiştirin. Sonra da lekenin izi gidene kadar bir bez ile alanı temizleyin.
Yağdan sararan parkeleri temizleme vakti!
Hiç üzülmeyin, bunun da bir çözümü var. Bir miktar beyaz sirkeyi su ile inceltin. Parkelerin sararan yerlerini güzelce silin. Parkeleriniz parlamaya hazır!
Sıcak olmayan ve şekersiz çayı, yumuşak dokulu bir bez yardımı ile ıslatarak cilalı mobilyanızın lekeli kısmını silmelisiniz. Devamında kuru yumuşak bir bez ile alanı iyice ovalayın ve parlatın. Lekelenme çok derin değilse, yüzeydeki oluşan izin azalacağını ya da tamamen ortadan kalkacağınız göreceksiniz.
Laminat parke temizliği için ilk olarak laminat zemini kuru bir bezle veya elektrikli süpürgeyle silmeniz yeterlidir. Kiri çıkarmak için ise az miktarda su gerekebilir. Ancak çok fazla su kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Çok amaçlı temizleyici ise bu durumlarda kullanımı kolaydır ve zemini daha hızlı temizler.
İlgili 15 soru bulundu
Sileceğiniz bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat etmeli ve iyice sıkmalısınız.Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık detarjanı gibi kimyasallar kullanmamalısınız.
Parkelerde temizlik yapılırken kesinlikle çamaşır suyu, tiner ve beyazlaştırıcılar gibi ağır deterjan ve asit içeren ürünler kullanmamanız gerekir. Parkelerin temizliği halılara ve halıflekslere göre daha kolaydır. Vileda ya da mob ile temizliği yapabilirsiniz.
Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır. Daha sonra yanmış bölgeyi yumuşak sabun ve su ile yıkayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey suyun 0 dereceye yakınlıkta soğuk olmamasıdır. Serin su yeterlidir.
Nemlendirici kremler ve yanık tedavisine uygun losyonlar harici olarak uygulanmalı özellikle hafif dereceli yanıklarda bölgenin yumuşaması ve rahatlaması sağlanmalıdır. Ayrıca yara izinin yatışması ve iyileşme sürecinin desteklenmesi için dermatolojik destek uygulanabilir.
Yanık lekesinin geçmesi için öncelikle ilaç tedavisi uygulanır. Daha sonra lazer ya da kimyasal peeling gibi yöntemler devreye girer. Hindistan cevizi yağı elma sirkesi ve benzeri gibi doğal yöntemler yine yanıt etkisini azaltmak için etkilidir.
Laminat parke üzerindeki ağır lekeler için az miktarda ispirto veya sirke kullanabilirsiniz. Lekeli yüzeye az miktarda sirke döküp 3-4 dakika bekledikten sonra kuru ve yumuşak bir bez ile silin.
Parke dostudur ve asla levhaya zarar vermez. Burada elma sirkesi yahut beyaz sirke kullanılır. Su ile bir karışım yapılması gerekiyor. 2 litre suya 1 su bardağı sirke koymanız yeterli. Dikkatli olun, yüzeye sadece dümdüz sirke dökmeyin.
Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde…
Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Kararmış ve deforme olmuş parkelerin tekrar parlaması için tek yapılması gereken sistre cila işlemidir. Yeni yapılmış ve henüz eskimemiş parkelerinizi parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katarak, mikrofiber bez ile iyice suyu alınarak parke yüzeyi temizlenerek parlatılabilir.
Karbonat parkeler içinde son derece önemlidir. Daha temiz parkeler için karbonat kullanarak temizlemesini yapabilirsiniz. Bir kova sıcak su ve yarım bardak karbonat ile temizleme işlemlerini yapabilirsiniz. Silme işlemi ile parkelerin parladığını hatta var olan çiziklerin bile ciddi oranda kalmadığını göreceksiniz.
Yanık izi çok kötü değilse deterjanı lekenin üzerine sürün ve silin. Bazı durumlarda, bu şekilde lekeyi tamamen çıkarabilirsiniz. İnatçı ütü yanığı lekelerini çıkarmak için ise, lekeyi bol miktarda Persil deterjana tamamen batırmanız gerekecektir.
Derece yanıklar genellikle 2 hafta içerisinde kendi kendine geçer. Burada doktorların önerdiği yanık kremleri ile yanık izinin tamamen geçmesi sağlanır. 2. Derece yanık da kısa sürede iyileşir.
Silverdin krem de bu konuda adını duyurmuş etkili bir kremdir. Lekeleri ve yanıkları hızlı bir şekilde tedavi etme özelliğine sahip olmasının yanında sürüldüğü bölgede hızlıca kabuk oluşumuna da sebep olur. Bu nedenle bu kremi kullanırken çok dikkat edilmeli ve asla kabuklar koparılmamalıdır.
SİLVERDİN PLUS; 50 gr'lık tüplerde bulunur; SİLVERDİN PLUS'ın 1 gramı 10 mg gümüş sülfadiazin ve 50 mg lidokain içerir. SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
1.derece yanıklarda ağrı kesici ilaç alınır ve uyuşturucu kremler uygulanır. 2.derece yanıklarda su toplayan deri bebek şampuanı ile yıkanarak patlatılır ve canlılığı kaybolmuş deriler temizlenir. Gümüşlü yanık merhemi ile kapatılır.
Kendiliğinden çıkmadıysa ölü deriyi kaldırmanıza gerek yoktur. Bandın koruma kanatlarını çıkarın. Yaralı bölgeye uygulayın. Normal tedavi süresi ilk 24 saatten sonra her 48 saatte bir bandı değiştirmek şartıyla 5 ila 6 gündür.
Laminat parke aşındırıcı kimyasallar yerine ahşap temizleyici veya sıvı bulaşık deterjanı ile temizlenmelidir. Ilık suya 1-2 ölçek eklenir. Yumuşak bir bezle ıslak kalmayacak şekilde silinir.
Temizlik suyuna katılan sirke parkelerin rengini soldurur, bu nedenle ahşap zeminlerde sirke kullanımından uzak durulmasında fayda vardır. Bunun yerine ahşap malzemelerin temizliği için üretilmiş ve fiyatı çok da pahalı olmayan ürünler tercih edilebilir.
Cif uzmanlığı ile geliştirilen, konsantre jel zemin temizleyicisi, ahşap parke ve laminant yüzeylerinizi en iyi şekilde %100 temizlerken aynı zamanda parlaklık verir!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri