Kaktüsü çoğaltmak için yavru kökü ile birlikte çoğaltmanız gerekmektedir. Kaktüsü bir bıçak yardımı ile yavru kökünden ayırın. Bu ayırma işleminde olabildiğince hassas olmanızda fayda vardır. Kaktüs için uygun olan toprağı temin ettikten sonra elde ettiğiniz bu kökü iyice derine ekin.
Kaktüs çoğaltma işlemi için mümkünse ilkbahar ve yaz aylarını tercih etmeli, havaların çok soğuk olmadığından emin olmalısınız. Evde kaktüsünüz varsa ama üzerinde yavru bitkiler oluşmuyorsa endişelenmeyin, bir kaktüs bitkisi ortalama 1,5-2 yıl sona yavru bitkiler vermeye başlayacaktır, aklınızda bulunsun.
Bir kaktüs dalı veya segmenti dikkatlice kesilir, birkaç gün boyunca kuruması için bekletilir ve daha sonra iyi drenajlı bir toprak karışımına dikilir. Kesilen parça kök salana ve yeni büyümeye başlayana kadar toprak nemli tutulur. Tohumlar: Kaktüsler ayrıca tohumlardan da yetiştirilebilir.
Kaktüse Gübre Verilir mi? Kaktüs bitkilerine asla hayvan gübresi verimi tavsiye edilmez. Hayvan gübresi yerine kaktüs bitkinize çiçek açtıran veya çiçek coşturan vitamin olarak bilinen gübreleri verebilirsiniz.
Lithops yaprakları iki yana ayrılır ve ortalarından yavru verir. Bu yavru büyürken, ana gövde yavaş yavaş ölmeye başlar. Ölen yapraklardan beslenerek Lithops yavrusu büyümeye başlar ve olgunlaştığında ana bitki tamamen kurumuş olur. Lithops yavrulaması her zaman bu döngüde gerçekleşir.
İlgili 19 soru bulundu
Sulama periyoduna dikkat ederek, bitkinin ömrünü koruyabilirsiniz. Yaz sıcaklarında haftada 2 defa su isteyen kaktüs, kış soğuklarında haftada 1 defa sulama ile yaşayabilir. Sulamadan önce saksı tabağında kalan su varsa, suyun dökülmesi gereklidir. Aksi halde çürümeye neden olabilir.
Çok güneş alan bir yerde bakılan, toprağı kaliteli ve istediği gibi olan, suyu yeterli miktarda verilen ve budaması iyi yapılan bir kaktüs kısa sürede büyüyecek ve yavrulayacaktır. Ayrıca kaktüsün sağlıklı bir şekilde büyümesi için rüzgar almayan bir yerde durması gerekir.
Nem, kaktüslerde yumuşama başlatır. Bu yüzden ilk yapılması gereken şey, kaktüsleri toprağından çıkarmak ve kuru zeminde 5-10 gün arası bekletmektir. Kaktüsün bol suya ihtiyacı yoktur. Ancak düzgün büyümesi için düzenli aralıklarla su verilmesi gerekir.
Hamur işlerinin olmazsa olmazı kuru maya, bitki ve çiçeklerin kısa süre içerisinde canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Bunun için tek yapmanız gereken; 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyarak karıştırmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak.
Kaktüs ve sukulent bitkilerin içi su doludur. Bu bitkiler hava 10 dereceden aşağı düşmeye başladığı zaman korunmalı, balkonda ise içeri alınmalı ya da dışarda kalmaları gerekirse bir poşet ile üzeri kapatılmalıdır. Havalar bu derece soğuduğunda sık ve çok sulama yapmamalısınız.
Sıcaklık, ışık ve nem: Kaktüs, bolca güneş almayı ve sıcağı seven bir bitki olduğundan onu evin en çok güneş alan yerlerinde yetiştirmeye özen gösterin. Pencere pervazlarında ya da balkonlarınızda yetiştirebileceğiniz kaktüslerin yalnızca öğlen güneşine doğrudan maruz kalmasını engelleyin.
#cactus #kaktüs #plant merhaba arkadaşlar, sizlere suda köklendirdiğim kaktüsleri paylaşıyorum, köklendirme gayet başarılı oldu sonra toprağa ektim ben tuttu herhangi bir sorun oluşmadı, sizlerde bu yöntemi deneyerek kaktuslerinizi çoğaltabilirsiniz.
Süt ağacı çoğaltma için ilkbahar aylarının sonu tercih edilmelidir. Gövdeden çıkan yeni sürgünleri çelik olarak kullanabilirsiniz. Afrika süt ağacı çoğaltma için çeliğin kesilen yarasını kapatabilmesi için gölgede bir gün bekletip toprağa dikmeniz gerekir. Toprak olarak cocopeat, perlit karışımı kullanmak gerekir.
Kaktüs topraklarını her sene ilkbahar mevsiminde değiştirmeniz önerilir. 15 cm'den küçük bitkilere yarım derinlikteki saksıları kullanmanız daha iyi olacaktır. 15 cm'den büyük bitkiler için geniş saksılar tercih etmeniz önerilmektedir.
Eylül başına kadar 1-2 haftada bir sulanır. Tekrar azaltılarak ekim başlarında sulama kesilir. Çok spesifik birkaç tür dışında kışın sulama yapılmaz. Kaktüslere su verilirken tek şart iki sulama arasında toprağın tamamen kurumuş olmasıdır.
🌵🌵Kelle Uçurma Sonrasi Kaktüsün Yavru Vermesi. 🌵Kelle Uçurma Yöntemi Kaktüs Ve Sukulentlerde. Çoğaltma Amaciyla Veya Şekil Bozuklukları Sebebiyle. Uygulanir.
İki ayda bir sularken çiçeklerine maden suyu koymak, çiçek köklerinize faydalı mineraller ile beslemek konusunda fayda sağlayacaktır. Sulama yapmadan önce maden suyunu ağzı açık bir kabın içine koyun ve iki gün boyunca asidinin kaçmasını bekleyin. Dinlendirilmiş maden suyu çiçeklerinize verebilirsiniz.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
ÇİÇEK AÇTIRAN DOĞAL BAKIM ÖNERİLERİ PAROL LİMON TARÇIN ŞAŞIRACAKSINIZ ÇİÇEK ÇOŞTURANLAR huri metekmutfakta NASIL YAPILIR : 1 PAROL VEYA HAFİF AĞRI KESİCİLER DE OLUR 2 LİTRE SU YARIM LİMON PEÇETE SUYUN İÇİNE AĞRI KESİCİ ATILIR ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR DİREK TOPRAĞA UYGULANIR BU SUYU TÜM ÇİÇEK AÇAN AÇMAYANLAR DA ...
Kaktüslerin besin ihtiyacı oldukça az sukulentlerin biraz daha fazladır. İlkbahar ve yaz ayları boyunca 2-3 defa Azot oranı az Fosfor ve Potas oranı daha yüksek bir gübre verilebilir. Piyasada bu oranlarda pek ürün bulunmadığı için hayvan gübresi veya solucan gübresi verilebilir.
Isı: Kaktüsler ve bütün sukkulentler sıcağı sever. Yazın 40 dereceye kadar büyümeye devam ederler ancak daha sıcakta büyüme durur. Kışın sulanmamak kaydıyla soğuğa da dayanıklıdırlar. Sıcaklık -15 derecenin altına düşmemelidir ve çok nadir de olsa biraz su verilmelidir.
Stres ve Gerginliği Azaltma: Kaktüs bakmak, gözleri yormadan uzak nesnelere odaklanma imkanı sağlayarak stresi ve gerginliği azaltabilir. Oksijen Üretimi ile Solunum Sağlığına Katkı: Kaktüsler, fotosentez sırasında oksijen üretirler, bu da iç mekanlardaki hava kalitesini artırarak solunum sağlığına katkıda bulunabilir.
Kaktüslerin çiçeğinin ömrü ise 3 ile 4 hafta arasında değişmektedir.
Bu sebeple kaktüsler kışın sıcak yerlerde yetişebilir. Havadar yerlerde muhafaza edilmesi gereken bu bitkiler kapalı oda veya balkonda, arada havalandırmak şartıyla yetiştirilir. Kış döneminde suya ihtiyaç olmayan kaktüslerin sulanmasına gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri