Başka ülkelerden gelmiş olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişileri ecnebi denmektedir. Bunlar Turistik amaçlı, iş amaçlı ya da göç etmiş şekilde gelen insanlar adına kullanılmaktadır. Yani diğer bir ifade ile başka bir ülkenin vatandaşı olan kişi şeklinde dile getirilebilir.
Ecnebi: Yabancı, garip, bîgâne. Başka bir devletin tebaası olan anlamına gelir.
ecnebi - Nişanyan Sözlük. Arapça cnb kökünden gelen acnabī أجنبي “dışarılı, yabancı” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça acnab أجنب sözcüğünün +ī ekiyle nisbet halidir. Bu sözcük Arapça canb جنب “yan, dış” sözcüğünün afˁal vezninde kıyas halidir.
cenub yani güney sözcüğüyle de ilişkili. güneşin doğup batma doğrultusunda, güney kenardadır. eskiler "canibinde" derlermiş, anımsıyorum bir kaç metinden; kenarında, yanında, ötesinde anlamında. ecnebi, "merkezin ötesinde, kenarında" olanlar, belki "güneyliler" demek.
Muarız kelimesi cümle içerisinde genellikle bazı kişiler için kullanılan bir kelimedir. Özellikle bu kelime bir olaya veya bir görüşe karşı çıkan veya karşı koyan kişiler için kullanılmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Muhibban, bir kişiyi çok seven ya da bir fikri destekleyenler anlamına gelir. Kelimenin kökü Arapçada sevmek ve aşık olmak anlamına gelen ihbab'tır. Kelimenin sözlük anlamı ise sevgililer ve dostlardır.
Bedeviler (Arapça: بدوي), geçmişte göçebe olan ve Sahra Çölü'nün Atlas Okyanusu kıyısından Batı Çölü, Sina Yarımadası ve Necef Çölü üzerinden Arap Çölü'ne kadar uzanan bölgede yaşayan Arap kabileleridir.
Başka ülkelerden gelmiş olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişileri ecnebi denmektedir.
ecnebi / ecnebî / اجنبى / اَجْنَب۪ي
Yabancı. Garip. Alışmamış. Başka milletten olan.
Bıngıl kelimesinin ilk anlamı kiloludur. Halk arasında genellikle bebekler için kullanılan bu sözcüğün fiil hali ''bıngıldamak'' şeklinde yazılır.
Arapça cnb2 kökünden gelen canābat جنابة "1. şer"an kirli olma, gasl etmeyi gerektiren durumda olma, 2. bu durumda olan kişi " sözcüğünden alıntıdır.
Arapça cnb2 kökünden gelen cunūb veya cunub جنوب/جنب "cenabet olma, dinen kirli olma" sözcüğünden alıntıdır.
elek - Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe elge- “elemek” fiilinden Türkiye Türkçesi +Uk ekiyle türetilmiştir.
Sonsuz zaman, zihnen son bulması düşünülemeyen süre, varlığın gelecekte sonsuzca devam etmesi anlamında felsefe ve kelâm terimi. Başlangıçsız zaman, zihnen başlangıcı düşünülemeyen süre, varlığın geçmişte sonsuzca devam etmesi anlamında felsefe ve kelâm terimi. Ebediyet ve ölümsüzlük anlamında bir Kur'an terimi.
Fidayda'nın anlamı yoktur. Sözcüğün aslı "Hüdayda" dır. Hüda'dan gelmektedir. Bilindiği gibi Hüdai Anadolu'da erkek adı olarak kullanılmaktadır.
a. esk. Batı, günindi. öz. a. (garbı) Batı: “Beni körü körüne bir Garp medeniyetinin âşıkı zannetmeyiniz.” -P.
Atalay'ın gösterdiği gibi ebe olarak okunmalıdır. Anlamı da “büyükanne, nine” dir.
Osmanlı Türkçesi ببك (bebek).
Bir kadının vücudunun her ay hamile kalmaya hazırlandığı süreç olan adet görme yani regl dönemi kadınların hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Adet, hayız, menstrüasyon gibi çeşitli isimlerle anılan regl olma durumu ayda bir gerçekleştiğinden halk arasında aybaşı olarak da anılmaktadır.
Ecnebi kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Ecnebi kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı ecnebī şeklindedir.
Herhangi bir ülkeye göre yabancı kaynaklı olan film.
Necef Bedevileri (Arapça: بدو النقب, Badū an-Nakap) geleneksel olarak çobanlık yapan yarı göçebe bir Arap kabilesidir. İsrail'de Necef Çölü'nün yerlilerinden olup Sina Yarımadası'ndaki bedevilerle güçlü bağları vardır. Yaşam şartları onları zamanla yerleşik hayata zorlamıştır.
Mısırlılar Bedevilerden 'Arap' olarak bahsediyor.
Bu düzen geleneksel olarak ailelerin güvenliğini sağlamak ve mülklerini korumak için yapılmış. Bugün Bedevi halkının tahmini %5'i hala Orta Doğu'da pastoral, yani yarı göçebe olarak yaşıyor.
"Kır, sahra, çöl" anlamına gelen bâdiyede yaşayan kimselere bedevî veya ehlü'l-bâdiye, ebnâü'l-bâdiye denir.
Elekçi, özellikle köy yerlerinde çeşitli alet edevatlar üreten ve bunları satan kimseler olarak bilinir. Ancak halk arasında sadece bu anlamda kullanılmaz. Çok gezen, kavga etmeye yönelik mizacı olan ve toplumun beklentilerine davranmayan kişiler de elekçi olarak adlandırılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri