Eczacı teknisyeni olmak için okunması gereken bölüm, üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarında bulunan Eczacı Hizmetleri Bölümüdür.
Eczane Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Eczane Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Eczane hizmetleri bölümü, sağlık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan 2 yıllık bir önlisans programıdır.
Bu programı tamamlayan mezunlar, eczanelerde, hastanelerde, ilaç depolarında veya sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. İlaç hazırlama işlemlerini gerçekleştirebilir, ilaçların depolanması ve dağıtımı süreçlerini yönetebilir, eczane stok kontrolünü sağlayabilir ve hasta danışmanlığı yapabilirler.
Eczacı Teknisyeni olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Eczacı Teknisyeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 15.800 TL civarındadır.
İlgili 42 soru bulundu
Eczacı Teknisyeni Ne Demek? Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Eczacı teknisyenleri; eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar.
Eczane Hizmetleri Bölümü eğitim süresi 2 yıldır. 4 dönem olarak eğitim verilen bölümde hem teorik hem de pratik birçok ders vardır. Aynı zamanda öğrenciler mezun olmadan önce 8 haftalık eczane stajını da tamamlamak zorundadır.
Eczane hizmetleri bölümü, devlet ve özel üniversitelerde bulunmasıyla öğrencinin alternatif üniversite seçeneklerini de artırmaktadır. Bölüm, TYT ile öğrenci alması almasına rağmen sayısal kökenli bir meslek barındırır.
Eczacılık Bölümü Taban Puanları 2023
Eczacılık bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Eczacılık bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Eczacılık eğitimi kaç yıldır ve ders içerikleri hakkında bilgi alabilir miyim? Eczacılık eğitimi hazırlık programı haricinde 5 yıldır.
Açılacak Yaz Okulu eğitimi; o dönem için Senato kararına uygun olarak Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Lisans Eğitimi Yaz Okulu Yönergesi çerçevesinde uygulanır. MADDE 4- Lisans düzeyinde Eczacılık eğitimi 5 yıl (10 yarıyıl)dır.
Eczacı dışında eczanede görev olan tüm personel Yardımcı Personel dir. Eczane Yardımcı Personeli (Kalfası) olabilmek için Eczane Yardımcı Personeli Sertifika Programı'na katılıp sertifikanızı almanız ve en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir.
İlk olarak iki yıllık eczane hizmetleri bölümünü bitirmeniz gereklidir. Diğer bir seçenek olarak ise süreleri bir buçuk ve üç ay arasında değişen eczane teknisyeni kurslarına katılarak alacağınız belge ile de eczane teknisyeni olmak mümkündür.
Eczacı teknisyeni olmak için okunması gereken bölüm, üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarında bulunan Eczacı Hizmetleri Bölümüdür. Türkiye'de Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi bu eğitimi vermektedir.
Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Eczanede, eczane çalışanı /eczane teknisyeninin çalışma süreleri haftanın altı günü, günlük sekiz saattir. eczane çalışanı /eczane teknisyenine bu süre içersinde, bir saat öğle arası ve yarım saatten az olmamak üzere iki kez çay ve sigara molası verilir. eczane çalışanı /eczane teknisyeni bu aralardan feragat edemez.
Özel sektörde eczanelerde görev alan teknikerlerin temel görevi, gelen hasta ve yakınlarına ihtiyaç duyulan ilaç ve sağlık malzemelerinin sunumunu yapmaktır. Eczane içerisinde görev alan diğer çalışanlarla birlikte eczacının vermiş olduğu görev ve sorumlulukları yerine getirir.
Eczacı olmak için Eczacılık fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Eczane açmak isteyenler ise gerekli belgeleri hazırladıktan sonra İl ya da İlçe Sağlık Müdürlüklerine başvuru yapmalıdır.
Eczacı teknisyenleri, eczanelerde eczacılara yardımcı olarak çalışan ve teknoloji kullanma okur yazarlığına sahip, hukuk ve hijyen konusunda bilgili bir sağlık personeli olarak tanımlanır.
ECZANE TEKNİKERLERİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Eczane Teknikerleri, eczacının denetimi, gözetimi ve sorumluluğunda; Eczanede sunulan reçeteli ve reçetesiz ilaç, tıbbı ürünler, kozmetik müstahzar, tıbbı malzeme ve sağlıkla ilgili diğer ürünlerin temininde, saklanmasında ve sunulmasında eczacıya yardım eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri