Lens, eczanede satılmaz. Lenslerin optik mağazaları dışında herhangi bir yerde satılması yasaktır.
Bu tür kutuları net ortamında ya da eczane gibi yerlerde kolayca bulabilirsin. Ama en çok eczanede oluyor. Hatta ücretsiz bile veren yerler vardır.
Kaynamış soğutulmuş çeyrek çay bardağı su içerisine lensler konularak buzdolabının soğutma bölümünde bekletilebilir. Başka bir çözüm ise göz kuruluğunu gidermek için gözü nemli tutan gözyaşı damlasıdır, gözyaşı damlasını kullanmak için koruyucu içermeyen ürün seçmek gerekir.
Bu nedenle göz rengini beğenmeyen herhangi bir kişi istediği takdirde bir eczaneden ya da lens satma yetkisi bulunan özel klinikler ile optikçilerden rahatlıkla bir lens ve solüsyonu alabiliyor.
Havlu liflerinin lense bulaşmasını önlemek için lif bırakmayan bir havlu kullanılmalı. Solüsyon doldurulan lens kutuları düzenli olarak temizlenmeli. Temizleme solüsyonları ve lens kutuları doktor tarafından belirtilen sıklıklarla değiştirilmeli. Solüsyon şişelerinin ağızlarına şişe açıkken dokunulmamalı.
İlgili 44 soru bulundu
Eczanede Lens Kutusu Satılır Mı? Eczanelerde lens kutusu satılabilir. Lens kutusu, lensin gözden çıkarıldıktan sonra mikrop ve diğer mikroorganizmalardan korunması için içerisine lens solüsyonu doldurulan iki ayrı bölmesi bulunan kutudur.
Günlük saydam lenslerde 1 kutu içerisinde, her bir adedi 1 gün kullanımlı 30 adet lens bulunur, İki gözünüz aynı numara (dioptri) ise 1 kutuyu 15 gün kullanabilirsiniz. Göz numaralarınız farklı ise her bir numara için birer kutu lens almanız gerekir.
Kontakt lensler birer tıbbi cihazdır ve ülkemiz yasalarına göre tıbbi cihazların yalnızca hekim önerisiyle kullanılması gereklidir.
Bildiğiniz gibi, 5193 Sayılı yasaya göre; Her türlü(numaralı-numarasız) kontakt lensler sadece optik mağazalarında satılır optik mağazaları dışında kontakt lens satmanın cezası Otuz bin TL dir. Evet, Gözlükçüler dışında hiçbir kurum, kuruluş, şahıs ve meslek erbabının kontakt lens satış yetkisi yoktur!
SGK'ya bağlı devlet hastanelerinde muayene olan hastalar için gözlük, lens vb. ücretlerini devlet ücretsiz olarak yapmaktadır.
Kimi zaman lens solüsyonu bitti ne yapmalıyım ya da lens solüsyonu yerine ne kullanılır gibi sorular akla gelir. Bu durumda uygulayabileceğiniz en pratik çözüm yolu bir çay bardağının çeyreğine kadar içme suyu koyarak lensleri içine atın. Daha sonra bu bardağı buzdolabında bekletin.
Distile suyun içine (eğer distile su yoksa içme suyu olsun) biraz tuz dökerek lensleri içine koyabilirsiniz. Sonrasında lens solüsyonu alır almaz lensleri doğru şekilde dezenfekte etmelisiniz.
Kontakt lens solüsyonu yerine asla musluk suyu, şişe suyu veya damıtılmış su kullanmamalısınız. Arıtılmış olmasına rağmen, musluk suyu hala ciddi göz enfeksiyonlarına neden olabilecek bakteri ve diğer mikroorganizmaları içerebilir .
Lens kutusunu yabancı maddeler ve mikroorganizmalar içerebilecek olan suyla temizlemeyin. Ayrıca, lens kutusunu küf ve mikropların birikmesine ortam hazırlayan tuvaletin yakınına veya nemli yerlere koymayın.
Acil durumlarda lens solüsyonu yerine geçecek alternatif olarak kullanabileceğiniz birkaç önerimiz var. Bir bardağa çeyreği dolacak şekilde içme suyu doldurarak lenslerinizi içine atıp buzdolabına yerleştirin.
Gözde kontakt lens varken su ile hiçbir temasın olmaması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yalçın İşcan, “Çok ciddi göz enfeksiyonlarına yol açabileceğinden duş alırken kesinlikle lensler çıkarılmalı.
İhtiyacınıza göre değişen özelliklerde tüm Atasun Optik lens çeşitlerini Trendyol'da bulabilirsiniz.
Yalnızca Optik Mağazalarda Satılır. İnternetten online kontak lens satışı 5193 sayılı "Optisyenlik Hakkında Kanun" kapsamında yasal değildir. Optik mağazalar sürekli Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmektedir, internetten satış yapan firmalar denetlenememektedir.
Kuru veya hassas gözleriniz varsa, kontakt lensler gibi gözlükler sorunu daha da kötüleştirmez. Gözlükler genellikle uzun vadede kontakt lenslerden daha ucuzdur.
Lens kutusu lensin numarasıyla alakasızdır. Lens kutusu ile lenslerinizin korunması ve gözünüze zarar vermemesi sağlanmaktadır. Bu nedenle numarasız renkli lens kullanıyorsanız yine aynı şekilde lens kutusu almanız ve renkli lensleri kullanmadığınız zamanlarda lens kutusunda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Kontakt lens kullanımı için uygun göz yapısına sahip olup olmadığınızı ve kullanacağınız kontakt lensin numarasını, çapını ve eğrilik özelliklerini tespit etmek için mutlaka bir göz hekimine muayene olmanız gereklidir. Doktor muayenesi olmadan alınan kontakt lensler ile kalıcı kornea sorunları yaşayabilirsiniz.
yanlış bilgi vermeyin lütfen. reçetesiz olarak optikler lens vermiyor. YASAK. istese de veremez. he babanızın yeri olur o size lens verir. Atasun optik şöyle yapıyor. 1 kere reçete ile alışveriş yapıyorsunuz. ondan sonra reçetesiz alışveriş yapabiliyorsunuz.
Lenslerin kullanım süresi bitmiş, son kullanma tarihi geçmişse değiştirilmesi gerekir. Lensin kullanım süresinin dolduğu nasıl anlaşılır diye soracak olursanız da, gözünüzde batma hissediyorsanız veya görüşünüzde bulanıklık oluşmaya başladıysa lensin kullanım süresi dolmuş demektir.
Kullanıcının göz numaralarının aynı olması durumunda 1 kutu lens ortalama üç ay kullanılır. Göz numaraları farklı olan lens kullanıcıları 2 kutu lens satın almak zorunda olup bu durumda 2 kutu lensi 6 ay kullanır.
Günlük lens ise ertesi gün tekrar kullanılmaz ve tekrar kullanılmak üzere saklanmaz. 1 kutuda genellikle 30 blister bulunur. Her blister ise 1 adet lens içerir. İki gözünüz de aynı derecede ise 1 kutu lens 15 günlük kullanımı karşılar. 1 kutuda 90 blister bulunan markalar da piyasada mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri