Edirne ili; kuzeyde Bulgaristan, doğuda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyde Çanakkale ve batıda Yunanistan ile çevrili olup, üç il ile toplamda (201) km.lik mülki sınıra, güneyde Saros körfezinde (75) km.lik sahil şeridine; Yunanistan ile (204), Bulgaristan ile (88) olmak üzere toplam (292) km.lik milli sınıra sahiptir.
İran, Suriye, Irak, Gürcistan sınırındaki kentler de Edirne'deki ticareti görmek istiyor. Ülkeler arasındaki sınırda yer alan şehir ve kasabalar genelde gelişir ve büyürler. Yapılan sınır ticareti bu kent ve kasabaların gelişmesini sağlar.
Edirne, Türkiye'nin Edirne ilinin merkezi olan şehir. Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde, Yunanistan ve Bulgaristan sınırında yer almaktadır. Edirne, 1363'ten 1453'e kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentiydi. 2020 sayımına göre toplam nüfusu 180.901'dir.
Türkiye'nin; Gürcistan ile 3, Irak ile 2, İran ile 3, Suriye ile 13, Ermenistan ile 2, Bulgaristan ile 3 ve Yunanistan ile 3 sınır kapısı bulunmaktadır.
Pazarkule Sınır Kapısı genellikle günübirlik geçişlerde kullanılan bir kapıdır. Sınır ticaretine kapalı olan kapı, Edirne kent ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Uzunköprü Sınır Kapısı Ülkemizin Yunanistan'a açılan Demiryolu Sınır Kapısı'dır.
İlgili 39 soru bulundu
En uzun il yolu 58 km uzunluğundaki Yunanistan sınırı-Enez-Keşan yoludur. Edirne'deki il yollarının tamamı asfalttır.
Edirne, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında yer alan, doğuda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyde Çanakkale ve Ege Denizi, batıda Evros (Yunanistan) ve kuzeyde Hasköy (Bulgaristan) ile çevrili ildir.
Arda, Tunca ve Ergene nehirleri Meriç nehrine Edirne' de katılmaktadır. (Meriç 185, Ergene 72, Tunca 56 km. ve Arda 300 metre' dir.) Toplam (6) Gümrük Kapısı mevcut olup bunlardan (2) si demiryolu , (4) Karayolu gümrük kapısıdır özellikle Kapıkule gümrük kapısı araç yoğunluğunun en fazla olduğu gümrük kapısıdır.
Hakkâri'nin Çukurca İlçesinde bulunan Üzümlü Sınır Kapısı'nda yapılan gümrük binalarının tamamlanmasıyla birlikte Irak'a pasaportlu geçişler başladı.
Adrianopolis zamanla Adrianople/Adrianopel olarak değişti. Osmanlı dönemi başlarında Edrinus/Edrune/Edrinabolu/Endriye diye anıldı. 1476'da yazılan Aşıkpaşazade Tarihi'nde kentin adı Edrene olarak geçer. XVI.yy başlarında kentin Edirne olarak adlandırıldığı görülür.
Edirne'nin en gözde ve güzel ilçesi: Lalapaşa.
Kapıkule Sınır Kapısı Türkiye'nin Bulgaristan'a ve bu yolla tüm Avrupa'ya açılan kapısıdır. Avrupa ile dış ticaretimizin büyük bir bölümünün gerçekleştirildiği ve ülkemizin de en işlek sınır kapılarından biri olan Kapıkule ekonomimizde önemli bir role sahiptir.
İstanbul - Kapıkule arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 3 saat 25 dakika sürmektedir. İstanbul - Kapıkule arası hangi otobüs firmaları sefer düzenlemektedir?
İpsala Sınır Kapısı, Edirne'nin İpsala ilçesinde yer alan Türkiye – Yunanistan arasındaki kara yolu gümrük/sınır kapısıdır.
Edirne'nin ekonomik yapısı ağırlıklı olarak tarım sektörüne dayanmaktadır. Bununla birlikte ilin Avrupa'yı İstanbul ve Ortadoğu'ya bağlayan yol üzerinde olması, ilde tarım dışı etkinliklerin de gelişmesini sağlamıştır.
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti üzerinden geçiş yaparak, ülkemize gitmek isteyen vatandaşlarımızın, Yunanistan'ın Kılkış (Kilkis) iline bağlı Evzoni ve Doirani sınır kapılarından Yunanistan'a geçerek, Selanik (Thessaloniki) ve Batı Trakya üzerinden Türkiye'ye gitmeleri mümkündür.
Kapitan Andreevo-Kapıkule
Bulgaristan ile Türkiye arasındaki sınır boyunca tüm erişim noktalarının en işlek olanıdır. Bulgaristan'da Svilengrad'ın güneydoğusunda ve Türkiye'de Edirne'nin kuzeybatısında yer almaktadır. Sınır karakolu, ticaret ve gezginler için erişim sağlar.
Yüzölçümü 955 km2 olan Merkez İlçe, alan bakımından ilin 3. büyük ilçesi durumundadır. İlçede dağ yoktur.
Edirne. Romalılar döneminde imparator Hadrianus tarafından kurulduğu için şehir “Hadrianopolis” adını almıştır. Hadrianus'un şehri anlamına gelen bu sözcük, sonradan değişime uğrayarak Edirne halini almıştır.
Edirne (Ege Denizi'ne kıyısı bulunur.) Sakarya (Karadeniz'e kıyısı bulunur.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri