Çünkü EDS kameraları 0.50 saniye dahi geçse hemen ceza kesiyorlar. -Mecbur kaldığınız hallerde emniyet şeridine girerek bekleme yaparken mutlaka dörtlü sinyallerinizi yakınız. Aracınızın önüne ve arkasına üçgen reflektör yerleştirin. Bu şekildeki duraklamalarda ceza kesilmiyor.
Girdi, giriyor, girecek derken şehir efsanesine dönen EDS için net tarih verildi. 110 milyon lira harcanan ve 7 bin kameranın montajı yapılan sistem 28 Mart'ta çalışmaya başlayacak. Şehir efsanesine dönen trafikteki Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) için net tarih belli oldu.
Emniyet teşkilatı birimi tarafından talep olması durumunda EDS'de oluşan ihlaller PolNet ceza veri tabanına da otomatik olarak yazılabilecektir.
Trafik'te aybaşından itibaren EDS kameraları 7/ 24 saat hizmette, Özellikle kent içi kavşaklar, şehir girişleri ve önemli görülen yollarda bulunan EDS kameraları her şeyi kayıt ediyor.
Bu durumda E-Devlet, EGM ya da GİB üzerinden araç üzerindeki ceza sorgulaması yapılabilmektedir. Söz konusu bu cezaların sorgulanması halinde cezanın sisteme işlenmesi ise 3 gün ile 7 gün arasında gerçekleşmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama
T.C. kimlik numaran ve e-Devlet şifren ile Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sekmesine ulaşarak trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
Konumlandırıldığı noktalarda, kırmızı ışık ihlallerini otomatik olarak tespit eder ve ihlal anının dijital kanıtlarını oluşturur. Yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde düşük ışık koşullarında bile ihlalin net görüntüsü alınır.
Hız sınırının %10'una kadar olan aşımlarda ceza kesilmemekte. Ceza kesilmesi için hız sınırının %10'dan fazla ihlal edilmesi gerekmektedir. Elektronik Denetle Sistemi (EDS); trafiğin doğru şekilde akması, kazaların engellenmesi, can ve mal kaybının önlenmesi için geliştirilmiş bir denetleme sistemidir.
Artık Elektronik Denetleme Sistemi, saatte 70 kilometre hızla giden binek otomobillere ceza kesemeyecek. Aynı yolda binek otomobil dışında kalan tüm araçlarda ise hız limiti 50 kilometre olarak kalacak. Diğer taraftan, 50 kilometreyi geçen araçlara EDS'nin flaş çakmasına rağmen ceza uygulanmayacağı öğrenildi.
Park, duraklama, emniyet şeridi, hız ihlali tespitleri ve olay yönetimi gibi birçok işlevi bir arada gerçekleştirebilen Mobil EDS teknolojisi hizmete sunuluyor.
EDS sistemi trafikte yapılan ihlaller konusunda caydırıcı elbette. Bu sistem beyaz ışık teknolojisiyle çalışıyor. Bu şu demek; bu sayede gece karanlığında bile net görüntü elde etmek ve plaka tespiti yapmak mümkün.
Bütünleşik radarlı uyarı sistemi; hız limitlerinin üstünde olan araçları tespit eder, sürücülere anlık hızları hakkında bilgilendirme yaparak onları uyarır.
Emniyet genel Müdürlüğü sitesinden araç plakasına yazılmış olan radar cezasını sorgulayabilirsiniz. Bu adresten çıkan ekranda araç plakasına yazılan ceza sorgulama https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/TrafikCezaSorgulama.aspx işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ortalama Hız Tespit Sistemi (OHTS): Yol üzerinde belirli noktalara kurulan Plaka Tanıma Sistemi kameraları ile iki nokta arasında aracın hız ve zaman bilgisi çekilen araç fotoğrafı ile birlikte gidilen mesafe, iki nokta arasında alınan zamana bölünerek ortalama hız tespit edilmektedir.
EDS, kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığı ile tespiti sonrası, görüntü işleme yazılımları ile aracın plakasının tespit edilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabii tutulmasını kapsar. EDS sistemi tüm şehir içi trafikte denetim boşluğundan oluşabilecek kural ihlallerinin önüne geçmek için tasarlanmıştır.
Bir Günde 2 Defa Trafik Cezası Yazılır Mı? Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür.
2023 yılı için 51/2-a yani hız sınırı %10'dan %30 (otuz dâhil) kadar aşmanın cezası 951 TL, 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 713,25 TL'dir. 51/2-b yani hız sınırı %30'dan %50'ye (elli dâhil) kadar aşmanın cezası 1.979 TL, 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 1.484,25 TL'dir. 51/2-c yani hız sınırı %50'den ...
Eds sistemi 90 ve üstü araçlara flash patlatıp sisteme alsa dahi kameralardan eleme yapılıyor ve hızınız (otomobil için) 110KM altı ise ceza gelmiyor.
Park İhlal Tespit Sistemi (Park EDS) : Park EDS ile Trafik akışının yoğun olduğu bölgeler, acil ulaşım ağı ve tercihli otobüs yolları gibi park yasağının olduğu bölgelerde bu yasağı ihlal eden araçlar 7/24 gözlemlenmekte, ihlali gerçekleştiren sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır.
Elektronik denetleme sistemi hız ihlali yapan araçların tespiti için kullanılıyor. Mobese kameralar ile birlikte çalışan bu sistem kırmızı ışıkta geçen araçları da tespit ediyor. EDS sistemi merkezi bir sistemden yönetilmektedir. Tüm fotoğraflar ve veriler bu merkezde arşivleniyor.
Yani motorları arkadan görüyor. Benim tespit edebildiklerim bunlar, mutlaka başka ters kameralar da vardır. Emniyet şeridindeki kameraların çoğu geliş istikametine bakıyor. Yani motorları önden görüyor.
Cezanın sisteme işlenmesi 3 ila 7 iş günü arasında sürmektedir. Radar Cezası Ne Zaman Gelir? Otoyollara kurulu 7/24 denetim sağlayan radar mekanizmaları da hız limitine uymayan araçlara trafik cezası kesebilmektedir. Bu yöntemle kesilen cezaların e-devlet sistemine işlenmesi 3 ila 7 iş günü sürmektedir.
Ceza tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ilgili yerlere başvurulması ve dava sonucunda haklı olunması durumunda iptal gerçekleşebilir. Durum hem trafik denetim ekipleri hem de EDS tarafından yazılan ceza için geçerlidir.
Kendi ehliyet sınıfının dışında araç kullanmanın cezası ise 4.064 TL'dir.
Hız Sınırı Ne Kadar Aşılabilir? Belirlenen maksimum hızın %10'una kadar tolerans gösterilebiliyor. Hız sınırı ne kadar aşılabilir sorusunu bir örnek ile açıklamak gerekirse şehir içi hız limiti 50 km olan bir otomobil, 55 km hızla gitse bile cezaya tabi tutulmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri