Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden Barry Callebaut'un Belçika'daki fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi.
Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
Nisan ayında Ferrero'nun Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikasında, Kinder çikolata ürünlerinde salmonellaya rastlanmış, çok sayıda Avrupa ülkesinde vakalar görülmüştü. Dünya Sağlık Örgütü, dünyada çikolata ürünleriyle bağlantılı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Belçika'daki bir Ferrero çikolata fabrikasında üretilen Kinder çikolata ürünleriyle bağlantılı toplam 151 Salmonella Typhimurium vakası bildirildiğini ve bunların ABD ve Batı Avrupa'da 11 ülkede ortaya çıktığını açıkladı.
ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı. Ürettiği atıştırmalıklar arasında Oreo, Milka, Toblerone, Mikado ve Pepito'nun bulunduğu ABD merkezli Mondelez firması, salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.
İlgili 18 soru bulundu
Belçika'da en az 62 kişi, Ferrero ürünlerinden kaynaklı Salmonella bakterisine rastlanırken, Almanya ve İrlanda'da da doğrulanmış 15'er vaka tespit edildi.
İtalyan merkezli Ferrero çikolata fabrikasının geçtiğimiz Nisan ayında, Belçika'nın Arlon şehrinde bulunan üretim tesislerinde salmonella bakterisine rastlanması nedeniyle Belçika, fabrikanın üretim ruhsatını iptal etmişti.
Dünyaca ünlü çikolata üreticisi Ferrero'nun Belçika'da ürettiği ürünlerde salmonella bakterisine rastlandı. Belçika'da yetkililer, Ferrero'nun ruhsatını iptal ederken, piyasadaki bütün ürünlerinin de toplatılmasına karar verdi.
Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında; Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA, vb. ürünler yer alıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder marka Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin parti numaraları L329R03 ve L336R03, son tüketim tarihleri ise 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
Kinder neden yasaklandı? Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
Belçika, Paskalya bayramı öncesinde sürpriz yumurta da üreten Ferrero markasının ürünlerinde salmonella bakterisi bulunması nedeniyle şirketin üretim ruhsatını iptal ettiğini bildirildi. Dünyaca ünlü İtalya merkezli Ferrero çikolata üreticisinin ürünlerinde salmonella bakterisi tespit edildi.
Popüler Ferrero Rocher markalı ürünler, salmonella kontaminasyonu nedeniyle raflardan toplatıldı. Kinder Surprise Paskalya yumurtalarını yedikten sonra iki yaşındaki kız hastaneye kaldırıldı. Bu vakadan sonra dünya çapında bir geri çağırma ve tüketilmemesi konusunda uyarı yapıldı.
Ferrero, Avrupa'da salmonella salgınıyla bağlantılı Kinder Suprise ürünlerini piyasadan topladı. Açıklamalarda, Britanya'daki salmonella salgınıyla bağlantılı ürünlerin 11 Temmuz-7 Ekim 2022 tarihleri arasında tüketilmesi tavsiye edilen 20 gramlık yumurta ve üçlü 20 gramlık yumurta paketleri olduğu belirtildi.
25.04.2022 tarihi itibariyle hiçbir ölüm raporlanmamıştır. Ferrero tarafından yapılan inceleme sonucunda, üretimde kullanılan yayık altının, bir İtalyan tedarikçiden temin edildiği, fakat hammadde kabul aşamasında yapılan analizlerde, hammaddede Salmonella tespit edilmediği görülmüştür.
Buna göre, bakanlık kararıyla 'Kinder Schoko Bons' ürünü piyasadan toplatılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı ürünleri piyasadan toplatma kararı aldı.
Kinder markasına ait sürpriz yumurtalardaki "salmonella bakterisi", tüm dünyada alarm verdi. Endişe verici ve bulaşıcı olan Salmonella salgını, çikolatalar ile yeniden ortaya çıktı. Kinder Sürpriz yumurtalarından bulaştığı belirtilen ve çok sayıda çocukta tespit edilen salmonella hastalığı, İngiltere'de görüldü.
Türkiye'de de Schoko Bons ürünlerinin toplatılması kararlaştırıldı. 8-15 Temmuz 2022 son kullanma tarihli ürünlerin toplatılmasına dair karar çıktı. Belçika'da üretilen Kinder markalı ürünlerde salmonella bakterisi tespit edilmişti.
Türkiye'de de ürünlerin toplatılması kararlaştırıldı. 8-15 Temmuz 2022 son kullanma tarihli ürünlerin toplatılmasına dair karar çıktı. Belçika'da üretilen Kinder markalı ürünlerde salmonella bakterisi tespit edilmişti.
Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), ünlü çikolata-fındık ezmesi Nutella'nın içerisinde yer alan palmiye yağının kanserojen olduğunu açıkladı. İtalya'da bazı marketlerde Nutella'nın raflardan indirildiği belirtiliyor.
Nutella, İtalyan Ferrero'nun, Kinder, 1967 yılında Ferrero'ya geçse de “ilk harflerin siyah olmasına sebep” dönemde Alman markasıdır. Biz, tam da bu noktada bir kere daha paranın, milliyeti, dini, imanı, kokusu olmadığı hususuna vurgu yaparak devam edelim.
Avrupa'daki pek çok ülkeye yayılarak 100'den fazla çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağı belli oldu. Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
FERRERO'DAN "NUTELLA KANSEROJEN İÇERMİYOR" AÇIKLAMASI
Ferrero Türkiye'den yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. İşte o açıklama: "Nutella kesinlikle kanserojen madde içermemekte ve EFSA'nın açıklamaları Nutella'ya yönelik değildir.
İtalyan gıda devi Ferrero'nun ürettiği ve dünya çapında bir üne sahip olan çikolata-fındık ezmesi ürünü Nutella'nın başı Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin (EFSA) son raporu sonrası dertte. Raporda, Nutella içerisinde bulunan palmiye yağı, diğer yağ çeşitlerine göre daha kanserojen bir madde olarak tanımlandı.
İÇİNDEKİLER. Kurutulmuş hindistan cevizi (%25,5), bitkisel yağlar (palm, shea), şeker, badem (%8), yağsız süt tozu, peynir altı suyu tozu (süt ürünü), buğday unu, tapyoka nişastası, emülgatör: lesitin (soya), aroma vericiler, kabartıcılar (sodyum hidrojen karbonat), tuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri