Efe ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Efe ismini koymak caizdir. EFE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Efe ismini kullanan 56.315 kişi bulunmaktadır.
Özellikle ülkemizde Ege bölgesinde sıkça tercih edilen bu isim aynı zamanda erdemli kimse, özü sözü bir olan ve sözünün her daim arkasında duran kişi anlamlarını da taşımaktadır. Efe İsmi Kur'an'da Geçer mi? Anlamı oldukça güzel olan Efe ismi Kur'an'da herhangi bir sure ya da ayette yer almamaktadır.
Efe, tarihte Batı Anadolu'da özellikle Aydın, Denizli Muğla ve Isparta illeri ve Ödemiş ilçesinde yaşamış, silahlı ve mevcut düzene değişik nedenlerle başkaldırmış olan kişilerin (Zeybekler) liderlerine verilen isimdir. Bir Efe, Zeybek gruplarının başıdır.
Anne ve babaların çocuklarına isim verirken dikkat ettiği bir konu Kur'an'da geçip geçmemesidir. Fatih ismi, Kur'an'da Araf suresi 89. ayette geçmektedir. Fatih ismi, İslam'da isim olarak konulmaması gereken kelimelerin arasında yer almaz. Fatih kelimesi Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın sıfatlarından biri olarak yer alır.
Karan ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Karan ismini koymak caizdir. KARAN İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Karan ismini kullanan 9.572 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Karan ismini kullanan 3.175 kişi bulunmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Poyraz ismi aslında Rum kökenli bir isimdir ve bu nedenle poyraz ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Yani Kur'an-ı Kerim'in hiçbir ayetinde poyraz ismine rastlanılmamaktadır. Fakat bu ismin erkek çocuklarına verilmesi kesinlikle caizdir.
Asaf İsmi Kur'an'da Geçiyor Mu? Asaf ismi direk biçimde Kur'an ayetlerinde geçmez. Fakat buna rağmen Neml Suresinde anlatılan Hazreti Süleyman kıssalarında bulunan vezir, Asaf olarak yorumlanmıştır. Bahsedilen vezirin Asaf olduğuna inanılmaktadır.
Yavuz ismi Kuran'da geçmeyen bir isimdir. Anne ve babaların çocuklarına bu ismi vermesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Caiz bir isim olup olmadığı da sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Yavuz ismi Türkçe kökenli olan bir isimdir.
Eva ismi Kur'an- ı Kerim içerisine yer almamaktadır. Fakat bu ismin bebeklere konulmasında dinen bir sakınca bulunmamaktadır. EVA İSMİNİN KÖKENİ NEDİR? Anlamı ile beğeni toplayan isimlerden bir tanesi de Eva olarak karşımıza çıkmaktadır.
Elif ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Elif ismini koymak caizdir. ELİF İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Elif ismini kullanan 531.575 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Elif ismini kullanan 99.927 kişi bulunmaktadır.
Efe İsminin Kökeni
Efe kelimesi Türkçe kökene sahiptir ve özellikle Ege bölgesinin yerel kültüründe, tarih boyunca zeybeklerin liderlerine verilen bir unvan olarak kullanılmıştır. Bu unvan zamanla genel bir isim olarak kullanılmaya başlanmış ve cesaret ile yiğitliği ifade eden bir ad haline gelmiştir.
Ancak Yiğit ismi Kuran'ı Kerim'de geçen isimler arasında yer almamaktadır. Yiğit ismi Kuran'da geçmese de İslam dininde caiz olarak kabuk edilmektedir. Çünkü bu isim İslam dinine ya da kültürüne aykırılık içermeyen anlamlara sahiptir. Bu sebeple erkek bebeklere bu isim sıkça koyulmaktadır.
Ege bölgesinin önemli bir efesi de Ödemişli İsmail Efe'dir. Zeybek kültürü üzerine araştırma yapan kültür adamı Selim Sırrı Tarcan'a göre ise “Dünyanın en büyük efesi”dir… Efe, Ödemiş ve yöresinde ilk Kuvayı Milliye'ye katılan ve mücadele edenlerdendir.
Efe ismi, özü sözü bir olan kimseleri çağrıştırmaktadır. Erdemli olmak, doğru bir yaşam biçimi isme yüklenen değerlerdir. Zorluklara karşı göğüs geren, cesur kimseler efe olarak tanımlanır. Bu kişiler, yardım sever, iyi niyetli ve korkusuz olarak bilinmektedir.
Doruk isminin Kur'an'da geçip geçmediği birçok anne ve babanın merak ettiği konulardan biridir. Görkemli ve güzel anlamları sağlayan bu ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmediğini söylemek mümkün. Özellikle oldukça köklü bir isim olması ile beraber Türkçe köken üzerinden, çok fazla ilgi gören isimlerden biridir.
Kaan ismi Arapça kökenli olmadığından Kur'an'da da geçmemektedir. Fakat Kaan isminin konulmasında dinen herhangi bir sorun bulunmadığından sıklıkla tercih edilen bir isimdir. Kaan isminin konulması dinen caizdir. Kaan, vasıflı, hükümdar ya da unvan sahibi anlamlarına gelir.
Ceylin isminin "cennet kapısı" anlamı bulunması sebebi ile insanlar tarafından Kur'an-ı Kerim içerinde geçiyor olduğu düşünülüyor, fakat zannedilenin aksine Ceylin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Bu sebepten ötürü ebeveynler tarafından tercih sebebi olmaktan çıkabilmektedir.
Bu ismin Kur'an'da geçip geçmediği de aileler tarafından merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Mihra ismi Kur'an da yer alan bir isim değildir. Bu ismin anlamı güzel olması sebebi ile bu ismin çocuklara verilmesinde dinen bir sakınca yoktur.
Erva ismine sahip olanlar iyi huylu, güzel ahlaklı, yumuşak başlı ve yüce gönüllü; hedeflerinden vazgeçmeyen, çalışkan kişilerdir. Anlam bakımında oldukça zengin ve güzel bir isim Erva, Kuran-ı Kerim'in hiçbir suresinde geçmemektedir.
Eymen İsmi Kur'an'da geçmektedir. Meryem suresinin 52. ayeti ve Taha Suresinin 82. ayetinde kullanılmaktadır. Ayrıca Kassas Suresinin 30. Ayetinde yer alır. Bu ayetlerde Allah tarafından korunan ve talih verilen kimseleri anlatırken Eymen sözcüğü geçmektedir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Selim ismi Kur'an-ı Kerimde birçok ayette geçmektedir. Temiz, pak, arınmış anlamları ile kullanılmaktadır. Kur 'an da geçen bir sözcük olan Selim erkek ismi olarak kullanılmaktadır.
Mirza İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Mirza, Kur'an'da yer almayan bir erkek ismidir. Ancak anlam bakımından İslamiyet ile çelişkili bir durum oluşturmadığı için, kullanımı hakkında negatif bir yorum da yapılmamaktadır. Bebeğine Mirza ismini vermek isteyenlere yan isim olarak da Yusuf önerilmektedir.
Ayaz İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Bazı ebeveynler çocuklarına isim seçerken anlamları dışında Kur'an'da geçip geçmediğini de merak etmektedir. Ayaz ismi ise Kur'an'da geçmeyen isimlerden birisidir.
Farsça kökenli olan bu isim, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasındadır. Mirza ismi ülkemizde farklı anlamda kullanıldığı gibi İran'da da farklı anlamla kullanılır. Mirza isminin en bilinen anlamı, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kimsedir. Yani bir Emiroğlu beyi anlamında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri