Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
Excel'in en popüler işlevlerinden biri olan EĞER işlevi, bir değer ile beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir. İlk sonuç karşılaştırmanızın Doğru olması, ikinci sonuç da karşılaştırmanızın Yanlış olmasıdır.
Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,"Bütçeyi Aşıyor","Tamam") =EĞER(A2=B2,B4-A4,"")
İşlevin genel kullanımı: =EĞERORTALAMA(Aralık;Ölçüt;Ortalama_Aralık) şeklindedir. Burada: Aralık :Sayılar veya adlar, diziler veya sayı içeren başvurular dahil olmak üzere ortalaması alınacak bir veya daha fazla hücre.
ORTALAMA ve TOPLA işlevleri, EĞER işlevinin içinde iç içe geçirilir. Bir formülde işlevleri en çok 64 düzeyde iç içe yerleştirebilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
=EĞERHATA(C2*$I$1;"")
Bu formül, C2*$I$1 formülü hata vermezse, sonucu döndürür, hata verir ise ; ifadesinden sonra ne yazarsanız o sonucu döndürür. =EĞERHATA(C2*$I$1;"") - Bu formül hata verdiği zaman "" yani boş değer döndürür ve hata olan yerlere boşluk gelir.
Eğer aritmetik ortalama hesaplama yapmak isterseniz kullanacağınız yöntem oldukça basittir. Elinizde n tane sayı varsa eğer bu n sayının ortalaması, a1+a2+a3+…+an olmak üzere bu sayıların toplamının n ye bölünmesidir. Yani a1+a2+a3+…an =x ise bu sayıların ortalaması x/n dir.
EĞERORTALAMA işlevi, sağladığınız ölçütleri karşılayan bir aralıktaki hücrelerin ortalamasını verir.
EĞER NASIL YAZILIR? EYER Mİ, EĞER Mİ? Eyer nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "eğer" şeklindedir.
Bu puan aralığına göre öğrencilerin harf notları belirlenecektir. Harf notlarını bulmak için iç içe kullanacağımız Eğer formülü sayısı 9'dur. 9 farklı harf notu bilgisi olduğu için 9 kez Eğer formülü kullanılacaktır.
Eşittir işareti (=) yazın. Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar.
Notlar. Değer veya eğer_yoksa_değer, boş bir hücreyse EĞERYOKSA işlevi, hücrenin değerini boş bir dize ("") olarak değerlendirir.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
EĞERS işlevi, bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk TRUE koşuluna karşılık gelen bir değer döndürür.
Açıklama. Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.
: ve ; nedir, ne işe yarar? : iki nokta, belirtilen hücre aralığındaki değerler demektir. A1:A10 ifadesi A1 ile A10 arasındaki değerleri temsil eder. A1,A2,A3,A4,A5,A6,A7,A8,A9,A10 ; noktalı virgül, sadece belirtilen hücredeki değerler demektir.
Ortalama Bu aritmetik ortalamadır ve bir grup sayı eklanarak ve sonra bu sayıların sayısına bölünerek hesaplanır. Örneğin, toplamı 30 olan 2, 3, 3, 5, 7 ve 10 sayıları 6'ya bölündüğünde 5 elde edilir.
Eğerhata işlevi formüldeki hataları yakalamayı ve bu hatalar için istenen ifadelerin yazılmasını sağlar. Bir formül bir hata sonucu döndürürse belirttiğimiz sayısal veya metinsel değeri verir; aksi takdirde, formülün sonucunu verir.
Excel'de Ortalama-Eğerortalama-Çokeğerortalama İşlevleri
Bu işlevler, belirli koşullara göre ortalamaları hesaplamanıza yardımcı olur. Örneğin, "Eğerortalama" işlevi belirli bir kriteri karşılayan hücrelerin ortalamasını hesaplar. "Çokeğerortalama" ise birden fazla kriteri karşılayan hücrelerin ortalamasını alır.
Yaygın formül hatalarını birer birer düzeltme
Hata denetimi yapmak istediğiniz çalışma sayfasını seçin. Çalışma sayfası el ile hesaplanıyorsa, yeniden hesaplamak için F9'a basın. Hata Denetimi iletişim kutusu görüntülenmiyorsa Formüller > Formül Denetimi > Hata Denetimi'ni seçin.
VE işlevinin yaygın bir kullanımı, mantıksal sınamalar gerçekleştiren diğer işlevlerin kullanım alanını genişletmektir. Örneğin, EĞER işlevi mantıksal bir sınama yapar ve sınama DOĞRU olarak değerlendirilirse bir değer ve YANLIŞ olarak değerlendirilirse başka bir değer verir.
Yüzdeler, tutar / toplam = yüzde denklemi kullanılarak hesaplanır. Örneğin, bir hücrede =10/100formülü varsa, bu hesaplamanın sonucu 0,1 olur. Daha sonra 0,1'i yüzde olarak biçimlendirin, sayı %10 olarak doğru görüntülenir. Yüzde hesaplama hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz.
Excel'de çok şarta bağlı saydırma için kullandığımız ÇOKEĞERSAY Formülü ile farklı hücrelerde yada aynı aralıktaki rakamlarda, ifadelerde saydırma yapabiliriz. Excel'de ÇOKEĞERSAY Formülü, birden fazla şarta uyan değerlerin sayısını bulmak için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri