EGR Valfinin Açık Pozisyonda Sıkışması Valf konumunun sürekli açık halde olması halinde de bazı motor arızaları söz konusu olmaktadır. Motor çalışması valfin sürekli açık kalması durumunda bozulma gösterebilir. Motor performansı bu duruma bağlı olarak güçten düşer ve egzoz bacasından siyah duman gelmeye başlar.
EGR valfi kapalı konumda sıkışıp kalırsa:
Belirtisi rölanti devrinde motorun gürültülü çalışmasıdır. *EGR sisteminden, emme manifolduna hiç egzoz gazı gönderilmemesi, yanma sıcaklığı ve basıncının düşmemesine sebep olur, bu durumda bazen motor aşırı ısınabilir.
EGR iptalinin motora zararı yoktur; EGR iptalinin yazılımsal yöntemlerle yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yazılımsal iptal işleminde araç beyninde tanımlı olan EGR tamamen silinir. Bu yöntemle araç EGR fonksiyonunu tanımaz ve sorunsuz şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.
Aracın motorundan vuruntu ve uğultu sesleri gelebilir ve motorun arıza ışığı yanıyor olabilir. Seyir halindeyken aracın çekiş gücünün ve performansının düşmesi veya egzozdan siyah duman gelmeye başlaması gibi durumlar da EGR valfinin doğru çalışmadığının göstergesi olabilir.
Ancak EGR valfi iptal işleminin motora herhangi bir zararı olmadığı bilinmektedir. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki iptal işleminin mekanik şekilde yapılması motorda hasara yol açabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Egzoz devridaim işlemi EGR valfi iptali sonrası sağlanamaz. Bu nedenle araç içerisinde yakıt miktarı artar ve çiğ yakıt da buna bağlı olarak artış gösterir. Çiğ yakıt zaman içerisinde egzozdan siyah duman halinde çıkarak, aracı ve çevreyi tehlikeye atar.
1- Aracınızda yakıt tüketimi artışı görülür: EGR valfi yakıt yanma miktarını azaltarak yüksek tasarruf imkanı sağlar. EGR valf iptali, yakıt verimliliğini düşürerek sarfiyatın büyük ölçüde artmasına sebep olacaktır.
Kesinlikle fişi çıkartın. Hiçbir zarari olmaz. Çekişin artacağını göreceksiniz. Egr zehirli gazin bir kısmını tekrar motora basarak, egsozdan çıkan zararli gazlarin oranini düşürüyor güya.
Turbo mili yağı da bu duruma bağlı olarak etkilenir ve bozulabilir. Bu durumda EGR valfi sıkışması araçta turbo mekanik arıza oluşturabilmektedir. Aynı zamanda motorun aşırı ısınması ile birlikte aracın yağ yakması durumu da ortaya çıkabilir.
Genel olarak düzenli bakım yapılması araçta bahsi geçen EGR valfi arızası konusunda herhangi bir şüphe uyandırmayacaktır. Ancak düzenli bakım yapılmazsa, aracın arızalanması veya sonlandırılması nedeniyle yakıt ikmali ve performans düşüşü meydana gelebilir.
EGR Arızası: EGR arızası da, aracın siyah duman çıkartmasına neden olabilir. Bu arıza, aracın dengesiz çalışmasına sebep olabilir. Aracın aniden hızlanması: Aracın fazla zorlanması, siyah duman çıkışına sebep olur. Aniden aracın hızlanması ya da gaza fazla yüklenmesi son derece sıkıntılı bir durumdur.
EGR valfi kurum bağladığı zamanda araç egzozdan siyah duman atmasına sebep olabilir. Beyaz renkli egzoz dumanı kullanıcıların sıklıkla karıştırdığı duman biçimidir. Çok ince, şeffaf su buharı şeklinde ise bunun nedeni egzoz gazının içerisinde de bulunan su buharıdır.
EGR İptali Nasıl Yapılır? EGR iptali işlemi Metadiag Bilişim tarafından yazılım yoluyla yapılmaktadır. Aracınızda EGR arızası varsa ya da aracınızdan tam performans almak isterseniz EGR valfini Metagarage Ar-Ge Merkezi'mizde ya da Türkiye genelinde bulunan şubelerimizde yaptırabilirsiniz.
araç seyir halinde stop ediyor.
EGR valfi bozulursa motorun sarsıntılı çalışması veya motorun hiç çalışmaması, artan yakıt tüketimi, çekiş düşüklüğü ve egzozdan siyah duman atılmaya başlaması, ayağın gazdan çekilmesi sonucu arabanın teklemesi, araçta bulunan Katalizör ve Dizel Partikül Filtresi ( DPF ) bozulası, arızalanması gibi hasarlar ortaya ...
Animasyonlu Anlatım (EGR Valfi EGR Soğutucusu) EGR sistemi; motor devri, emilen hava miktarı, emilen hava sıcaklığı, enjeksiyon miktarı ve hava gibi parametreleri esas alarak çalışır.
Egr iptali yapılırsa araç muayeneden geçer mi ? Evet geçer.
Eğer motor artan yağ tüketimi sergiliyorsa, egzozdan mavimtırak duman çıkartmaya başlamış ise turbodan şüphelenilmesi kaçınılmazdır. Etkiler: Yağ, turbonun türbin veya kompresör tarafından çıkabilir. Egzozdan mavimtırak duman çıkabilir.
EGR Tıkanması Nedir? EGR, egzoz gazı devridaimini sağladığından, egzoz gazındaki kurumlar sebebiyle tıkanır. EGR tıkanması sonucunda EGR valfinin ağzında, karbon, kurum ve yağ gibi maddeler bir birikinti meydana getirir.
Bununla birlikte, bir dizele EGR eklenmesi, iş zamanı sırasında yanma gazlarının özgül ısı oranını azaltır. Bu, piston tarafından çıkarılabilecek güç miktarını aşağıya çeker. EGR ayrıca iş zamanında yakılan yakıt miktarını azaltma eğilimindedir.
Spreyi sıkarken arabayı maksimum 1750 devire getirin 5 saniye sıkın sonra gazı bırakın 10 saniye beklerken rölantide çalışsın bu şekilde sürekli devam ettikten ve en az 10 kere sıktıktan sonra da birikmeyi engellemek için 1 kere dip gaz yapmak yeterlidir. arkadaş boşa uğraşmış malesef...
EGR sistemi, dışarıdan motora giren havanın az miktarda yanmış egzoz gazı ile karışmasını sağlar. Bu sayede motorun yanma odasında fazla oksijen ve yanma sıcaklığı azalmış olur. EGR, NOx emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olur. Bu işlemi nitrojen oksitlerin meydana geldiği yüksek yanma ısılarını düşürerek yapar.
Egr Valfi çalışmadığında veya iptal bypass olduğunda aracınızın çekişi performansı değişecek ve siyah duman atma, stop etme , motorda tekleme gibi problemleri yaşayabileceksiniz.
Görsel sonucu İlk olarak ufak bir fırça yardımıyla EGR valfinde biriken kurum ve kirin genel bir temizliği yapılır. Daha sonrasında özel sıvılarda bekletilerek, biriken kurumun tamamen temizlenmesi sağlanır. Bütün bu temizleme işlemlerinin ardından son olarak da EGR valfi motora doğru bir şekilde takılır.
DPF "Dizel Partikül Filtresi" çıkan egzoz gazlarındaki zararlı kurum partiküllerini yüksek ısı ile minimuma indirmek için kullanılır. EGR Valfi ise dışarı atılacak egzoz gazlarının bir kısmının tekrar motora girmesini sağlar böylece yanma odasındaki yanma reaksiyon hızı azalır ve yanma sıcaklığı düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri