B ehliyet sınıfı için 18 yaşını bitirmiş olmak gerekiyor. Gün almak yetmiyor. Teorik derslere katılım zorunlu mu? Evet.
Teorik derslere ve direksiyon derslerinde 5'te 1 oranında devamsızlık yapan adayların kurstan kayıtları silinecek. Bakanlık, devam durumunu sürekli takip edecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Taslağı'nı hazırladı.
Unutmayın ki, bu sınav ehliyet alabilmeniz için mutlaka geçmeniz gereken ilk aşama. Geçemediğiniz takdirde direksiyon eğitimi aşamasına atlayamıyor, ehliyet alma serüveninde bir adım geriye düşüyorsunuz. Bu yüzden tüm teorik eğitim derslerine katılım göstermeli ve elektronik sınava hazır girmelisiniz.
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 76. maddesi değişmediği sürece en az ilk öğretim mezunu olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı aranan diğer şartları da karşıladığı zaman ehliyet alabilmektedir.
Ehliyet dersleri toplam kaç saattir? Trafik 16, Araç Tekniği 6, İlkyardım 8 ve Trafik Adabı 4 saat olmak üzere toplam 34 saattir.
İlgili 20 soru bulundu
Direksiyon eğitimleri trafikte 14 derstir. Her ders 50 dakika sürer. Bir günde 2 ders saatine kadar direksiyon dersi alabilirsiniz. Yazılı ve direksiyon için ayrı ayrı olmak üzere 4 (Dört) sınav hakkı vardır.
Güncel Özel Direksiyon Dersi Fiyatlarımız 2023
Ancak genel olarak, özel direksiyon derslerinin 1 ders ücretleri ortalama olarak 500 TL ile 700 TL arasında değişebilir.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
İkinci direksiyon sınavı için direksiyon dersi almadığınız taktirde kurs sizin için sisteme direksiyon dersi girmediği için sınavda isminiz çıkmayacaktır. Sınava girmezseniz eğer 1 hakkınız yanacak ancak direksiyon sınav harcı ödemek zorunda kalmayacaksınız.
Evet, kursa kayıt olan öğrencilerimize kayıt esnasında sürücü eğitimi kitabı verilmektedir.
2. Motorlu taşıt sürücüleri kursu M, A1, A2, A ve B1 direksiyon eğitimi dersi öğretiminde uygulanacak olan bu program, üç ana konudan oluşmaktadır. İlk konu 2 ders saati, ikinci konu 8 ders saati, üçüncü konu ise 2 ders saati olmak üzere toplam 12 ders saatidir.
İlk direksiyon dersi ve daha sonrakilerde bireye, öğrenciye direksiyonda nasıl duracağı ve nasıl araba kullanması gerektiği gibi temel bilgiler öğretilir. Şerit izleme kurallarının öğretildiği derslerde temel hâkim ilke öğrencinin direksiyona hâkimiyetini kurması amaçlanır.
Bu 34 saatlik teorik eğitimin 8 saati ilk yardım bilgisi, 6 saati motor ve araç tekniği, 16 saati trafik ve çevre, 4 saati de trafik adabı olarak toplam 34 saat verilmekte. O eğitimleri bitirdikten sonra direksiyon aşamasına geçebilmesi için bu derslerin sınavından mutlaka başarılı olması gerekmektedir.
Ehliyet Ne Kadar Sürede Çıkar? Ehliyet çıkma süresi en başından itibaren 45 gün olarak ifade edilebilir. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür. Teorik dersler tamamlandıktan sonra bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmanız gerekir.
Nüfus Cüzdanı 2 Biometrik Fotoğraf. Öğrenim Durum Belgesi(E-Devlet üzerinden alabilirsiniz) Sağlık Raporu(Aile Hekiminizden alabilirsiniz)
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
DİREKSİYON SINAVI 2.HAK ÜCRETİ KAÇ TL? Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı itibariyle 295 TL'dir. Sınavı başarız olan adaylar bir sonraki sınav için tekrardan 295 TL'yi yatırmaları gerekmektedir.
B sınıfı sürücü belgesi için ise 2.489,90 TL harç ücreti, 624 TL değerli kağıt ücreti ve 145 TL vakıf payı olmak üzere toplamda 3.258,9 TL ödenmesi gereklidir.
18 yaşını doldurmadan ehliyet kursuna yazılabilir miyim, eğitim alabilir miyim ? Ehliyet kursuna yazılabilmeniz için 18 yaşınızı gün, ay ve yıl olarak doldurmuş olmanız gerekmektedir. Resmi olarak kaydınız yapılmadan herhangi bir eğitime-kursa katılamazsınız.
Tüm bu süreçler yaklaşık 2 - 3 ay arası sürmektedir. Teorik sınavı ve direksiyon sınavını tek seferde geçenler belgeleri hazırladıktan sonra sürücü belgelerini hızlıca alabilirler. Tabi ki covid pandemisi nedeniyle ehliyet alma süreci uzayabiliyor.
Ehliyet almak sanıldığı kadar zor bir işlem değildir ve pratik ve teorik bilgiler sayesinde kolaylıkla ehliyet alınabilir. Ehliyet sınavında toplam 50 adet soru bulunur. Bu sınavdan geçerli bir not almak ve ehliyet almak için en az 70 puan almanız gerekir.
C1 sınıfı ehliyet için 10 saat direksiyon eğitimi, C sınıfı ehliyet için 20 saat direksiyon eğitimi, BE, C1E, CE, D1E ve DE sınıfı ehliyet için 6 saat direksiyon eğitimi, F sınıfı ehliyet için 12 saat direksiyon eğitimi alınması gerekmektedir.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri