Sürücü Sertifikalarının 2 yıl geçerliliği bulunmaktadır. Sertifika Tarihi başarılı olduğunuz direksiyon sınav tarihidir bu tarihten itibaren 2 yıl içinde sürücü belgesi almak için nüfus müdürlüğüne başvurmazsanız sertifikanın geçerliliği sona erer ve iptal olur.
Kursunuzdan alacağınız sertifikalar 2 yıl boyunca geçerlidir. 2 sene içinde bu sertifika ile ehliyet belgesi almamanız halinde sertifikanız geçersiz olacaktır ve yeniden kursa giderek sınava girmek zorunda kalacaksınız.
Sürücü adayının dosya yakabilmesi için 4 kez sınava katılmış ve başarısız olmuş olması gerekir. Tüm haklarını kullandığı için de sınav giriş hakkı kalmaz. Bu durumda sürücü dosyası yanmış olur. Sürücü adayının ehliyet alabilmesi için yeniden dosya açtırması gerekir.
Belgelerinizi teslim ettikten sonra sürücü belgeniz, belirttiğiniz adrese 15 gün içerisinde teslim ediliyor. Fakat bu, 15 gün boyunca araç kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü randevuda belgelerinizi teslim ettiğinizde Nüfus Müdürlüğü size 15 gün geçerliliği olan bir geçici ehliyet belgesi veriyor.
Eğer sürücü, testi başarıyla geçerse ehliyet almak için sürücü kursu için başvuruda bulunabilir. Kursu başarıyla tamamladığında ise 2 yıl sürecek stajyer ehliyetini almaya hak kazanır.
İlgili 39 soru bulundu
Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
Yeni ehliyetlerde 17 sınıf var ve 5 veya 10 sene için geçerliler. Ehliyetiniz yoksa ve ilk kez çıkaracaksanız ehliyet fiyatlarına yeni yıl zammıyla birlikte 2023 Ehliyet yenileme ücreti; B sınıfı – Harç Ücreti 2.489,90 TL.
Ehliyet Ne Kadar Sürede Çıkar? Ehliyet çıkma süresi en başından itibaren 45 gün olarak ifade edilebilir. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır. Eğer 1 ay içinde yeni e*sınava girmezse 1 hak yanmış olur.
Teorik sınavda 4 kez başarısız olursam dosyam yanar mı? Evet yanar. Yeniden kursa kayıt olmanız gerekir. Bu da size yeniden kurs ücreti ödemeniz anlamına gelir.
Adresinizde bulunamadığınız için veya başka bir sebeple teslim edilememiş olabilir. Sürücü belgelerinin teslimi PTT tarafından yapılmaktadır teslim edilemediği takdirde başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğüne teslim edilmektedir. Başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğünden teslim alabilirsiniz.
Tüm bu bilgiler ışığında tekrar toparlamamız gerekirse, yazılı (teorik) veya direksiyon sınavlarında 4.defa giriş hakkınızı da başarısız tamamlarsanız tekrar baştan sürücü kursuna kayıt yaptırmanız gerekiyor yoksa dosyanız yanıyor.
Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı itibariyle 295 TL'dir. Sınavı başarız olan adaylar bir sonraki sınav için tekrardan 295 TL'yi yatırmaları gerekmektedir.
Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL. B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL.
Direksiyon sınavından başarılı olup sürücü belgesi alma hakkı elde etmiş adaylarımız direksiyon sınavının olduğu günden itibaren yaklaşık *5-10 gün sonra kursumuzdan sürücü sertifika ve dosyalarını imza karşılığında elden teslim aldıktan sonra trafik şube müdürlüğüne başvuru sürecini başlatacaklardır.
Dosyanı Kesinlikle taşıyamazsın. Kayıt Sildirip Tekrardan kayıt olman gerekmektedir.
Eski tip sürücü belgesi değiştirilmek üzere yapılan başvurularda 2022 yılı için belirlenen değerli kâğıt bedeli 13 TL, vakıf payı bedeli ise 2 TL'dir.
Ehliyet almak için başvuruda bulunan adayların ilk olarak teorik dersler ile eğitime başlaması ve eğitimini tamamlaması 10 ile 15 gün arasında tamamlanır. Bu sürenin ardından adayların kurs yetkilileri tarafından e-sınav randevuları alınır. Randevu alındıktan sonra yine 15 gün içinde adaylar elektronik sınava girerler.
Sistem üzerinde teorik derslerin bitiş tarihinden itibaren adayların, 45 gün içerisinde e-sınav harcını yatırıp, randevu oluşturmaları gerekiyor. Aksi durumda ilk e-sınav hakkı yanmış olur.
Sürücü kursu eğitimlerini başarı ile tamamladıktan sonra kurs yönetimi size ehliyet sertifikası teslim edecektir. Bu ehliyet sertifikasının geçerlilik süresi ise 2 yıldır. Bu iki yıl içerisinde sürücü belgesi için başvuru yapmalı, randevu alarak sertifikanızı belgeye çevirmelisiniz.
Sürücü Belgeleri başvurularının alınması sonrası, başvuru sahiplerine verilen "Geçici Sürücü Belgeleri", bürokratik işlemlerin azaltılarak hizmette etkinliği artırmak amacıyla; imzasız, mühürsüz, e-devlet üzerinden alınabilir ve doğrulanabilir şekilde düzenlenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri