Bu ücret, online olarak ya da bankaya giderek ödenebilir. Eğer kimlik ile ehliyetinizi birleştirdiyseniz artık yanınızda ehliyet taşımak zorunda değilsiniz. Ehliyet üzerinde kayıtlı olan bilgiler artık yeni çipli kimlik kartınızda da görülebilecek.
Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
Yeni kimlik başvurusu için ücretler internet üzerinden ya da elden veya bankamatikler aracılığı ile yapılabilmektedir. PTT şubelerinden ödeme yapılabileceği gibi anlaşması bulunan bankalara da ödeme gerçekleştirilebilmektedir.
Kimlik yenileme ücretlerini vergi dairelerine, PTT şubelerine ve alo199.nvi.gov.tr adresinde belirtilen anlaşmalı bankalara yatırılabilmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
- İnteraktif vergi dairesi üzerinden ödeme yapılmaktadır. İnteraktif vergi dairesine giriş yaptıktan sonra kredi kartı bilgileri ile harç ödemesi gerçekleşmektedir. - ATM ile ödemeler de yapılmaktadır. İstediğiniz bir ATM' yi kullanarak banka hesabındaki paradan nakit olarak kimlik kartı ücreti yatırılabilir.
Anlaşmalı bankanın ATM'sine gidilmeli ATM ye kart yerleştirilmeli. Karşınıza açılmış olan ekranda "Ödemeler" yazan butona tıklanmalı. Ödemelere tıkladıktan sonra menü içerisinde bulunan "Vergi Ödemeleri" seçeneğine tıklanmalı. Bu ekranda açılan menüden "Sürücü Belgesi ve Kimlik Yenileme" seçeneği tıklanmalı.
Ehliyet yenileme ücretleri "https://ivd.gib.gov.tr" internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırılması gerekiyor.
- Birleştirme için vatandaştan herhangi bir ücret ya da belge istenmiyor. Ancak iki karttan biri eskiyse yenileme bedeli ödeniyor.
Eğer yeni kimlik kartına ve yeni sürücü belgesi varsa kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor. Çünkü ehliyet ve kimlik değişiminde ödenen ücret değerli kağıt bedelidir. Bu işlemde ise herhangi bir yeni kağıt alınılmadığı için işlem için de ücret alınmaz.
KİMLİK EHLİYET BİRLEŞTİRME İŞLEMİ ÜCRETLİ Mİ? Yeni tip sürücü belgeleri, ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak yeni çipli kimlik kartlarına yüklenebiliyor. Bu işlem için vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor. Fakat eski tip ehliyete sahipseniz bunun için toplam 15 TL harç ücreti ödemeniz gerekiyor.
Değerli kâğıt ve harç bedelleri; Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Not : Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir. Diğer bankalar Vakıf payı ve Maliye payını ayrı ayrı tahsil etmektedirler. Bankalar tarafından havale ücreti alınmamaktadır.
Sürücü Belgesi Harcı ve Sürücü Belgesi Değerli Kağıt Bedeli ödemelerinizi kredi kartınızla, Sürücü Belgesi Vakıf Payı ödemenizi de Kuveyt Türk hesabınızdan Kuveyt Türk Mobil ve İnternet Şube üzerinden kolayca yapabilirsiniz.
PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan ödeme yapılabileceği gibi; vergi dairesi müdürlüklerinden, gelir idaresi başkanlığına ait internet adresi üzerinden ya da gelir idarisi başkanlığına ait web sayfasından üzerinde de ödeme yapılmaktadır.
Böylece ehliyet yenileme için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 oldu. Buna göre; Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret 15 TL. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret 769 TL.
Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı ile ilgili olarak tek bir randevu portali üzerinden randevu alınabilmesi sağlanmıştır, Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır. Başvuruda talep edilen belgeler azaltılarak bürokrasinin önüne geçilmiştir.
İstediğiniz bir ATM'yi kullanarak ister banka hesabınızdaki paradan isterseniz de nakit olarak kimlik kartı harcınızı yatırabilirsiniz. PTT şubelerinden ödeme yapma. İstediğiniz PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranız yardımıyla yeni kimlik para yatırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ehliyet Harcı Hangi Bankalara Yatırılıyor? Sürücü belgesi harç yatırma işlemleri bu bankalardan herhangi birinde yapılabilir. Kendinize en yakın şubeye giderek harç bedelini nakit olarak yatırabilirsiniz. Ayrıca bu bankaların internet sitelerinden de online olarak ödeme yapabilirsiniz.
60,00 TL T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir. 160,00 TL Tahsilatı Nüfus Personeli Yapıyor. (Değerli Kağıt Bedeli olduğundan herhangi bir makbuz verilmemektedir.)
EHLİYET HARÇ ÜCRETİ NEREYE VE HANGİ BANKAYA YATIRILIR? Değerli kâğıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır. Ehliyet harçları devlete, sınav ücretleri ise MEB'e ödenmektedir.
Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL, Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL, Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri