Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ehliyet raporu kimlere verilmez?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ehliyet raporu kimlere verilmez?

İleri derecede ses kısıklığı, solunum bozukluğu ve ileri derecede konuşma bozukluğu olanlar, ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar, bu kişilere ikinci grup sürücü belgesi verilemez. Kalıcı Trakeostomisi olanlar ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar. Bunun dışında her iki grup ehliyeti alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahef.org.tr

Sürücü belgesi kimlere verilmez?

Sağlık Durumu Yetersiz Olanlar: Sürücü olmaya engel sağlık problemleri bulunan kişiler. Örneğin; denge problemi olanlar, işitme problemi olanlar, Her iki gözü 120 dereceden az görenler, İleri derecede diyabet hastası olanlar, Organ yetmezliği, kronik baş dönmesi olanlar ehliyet alamayacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Kronik hastalığı olanlar ehliyet alabilir mi?

a) Hayati önemi haiz organlarında dekompanse yetmezliği olanlara sürücü belgesi verilmez. b) Büyük organ nakli geçirmiş olanlara veya kronik böbrek yetmezliği olup diyaliz tedavisi görenlere, ilgili uzmanın görüşü alınmak suretiyle sürücü belgesi verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Ehliyet Ne gibi durumlarda alınmaz?

Yönetmeliğe istinaden sürücü belgesi almaya engel teşkil eden durumlar aşağıdaki gibidir; Alkol ve uyuşturucu bağımlısı olan kişiler ehliyet alamazlar. Her iki gözü 120 dereceden az görenler ehliyet alamazlar. İşitme problemi olan kişiler ehliyet alamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pedalboxturkiye.com

65 yaş üstü ehliyet için sağlık raporu nereden alınır?

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklik 29 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Buna göre sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve Bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglik.gov.tr

Ehliyet almak artık kolay değil!

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

70 yaş üstü ehliyet sağlık raporu nereden alınır?

Ehliyet için sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde alınabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

65 yaş üstü sağlık raporu şart mı?

Bu durum iş yükü fazla olan başta aile hekimleri olmak üzere, diğer uzman hekimlerin iş yükünü arttırmakta ve ekonomik olarak devlete külfet doğurmaktadır. Yasal mevzuatta 65 yaş ve üzeri kişilere yönelik hukuki işlem gerçekleştirmede zorunlu bir sağlık raporu düzenlemesi bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Hangi hastalıklar olan ehliyet alamaz?

İleri derecede ses kısıklığı, solunum bozukluğu ve ileri derecede konuşma bozukluğu olanlar, ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar, bu kişilere ikinci grup sürücü belgesi verilemez. Kalıcı Trakeostomisi olanlar ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar. Bunun dışında her iki grup ehliyeti alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahef.org.tr

Hangi hastalıklar ehliyet almaya engeldir?

Zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacak. Daha önce sürücü belgesi verilmesi uygun görülmeyen bazı kalp damar hastalarına, uzman doktor kanaatine göre sürücü belgesi verilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Ehliyet almaya neler engel?

Ehliyet Almaya Engel Suçlar Nelerdir?
  • Uyuşturucu madde suçları TCK 188, 190 ve 191. maddeleri (Uyuşturucu kullanma, bulundurma, üretme ve ticareti)
  • Kaçakçılık Suçları
  • 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna muhalefet edilmesi halinde (Ruhsatsız silah taşıma ve kullanma)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Hipertansiyon hastaları ehliyet alabilir mı?

d) İmplante edilebilir kardiyoverter defibrilatör implantasyonu yapılmış olan sürücü/sürücü adaylarına kardiyoloji uzmanı kanaatine göre sürücü belgesi verilir. e) Hipertansiyonu olan ve maksimal tedaviye rağmen istirahat TA: 200/120 mmHg nin üzerinde olan sürücü/sürücü adaylarına ikinci grup sürücü belgesi verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Araba ehliyeti alma yaşı kaça düştü?

Ehliyette yaş sınırı ne? Ehliyet alacaklar için yaş sınırı düşürülmüştü. Yönetmelik kapsamında D sınıfı ehliyet için uygulanan 26 yaş sınırı 24 yaşa düşürüldü. Yeni düzenlemeye göre , M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16; A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için ise 18 yaş olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sputniknews.com.tr

Malulen emekli olan biri ehliyet alabilir mi?

Sigortalı ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yeniden hastaneye sevk yaptırıp ehliyet almasına engel olmadığını gösteren bir rapor temin etmesi durumunda yeniden ehliyetine alabilmektedir. Çalışma gücünün % 60 ve üstünü kaybetmiş olan sigortalılar diğer şartları da sağlıyorlarsa malûlen emekli olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozdogrular.com.tr

Hangi psikolojik rahatsızlıklar ehliyet alamaz?

1. Sürücü oluru sürekli olarak verilemeyecek psikiyatrik rahatsızlık ya da durumlar: a) Zeka geriliği (IQ düzeyi 70'in altı) b) Bunama c) Kas gücü ve koordinasyonu, dikkat ve bilinci, duygu ve heyecanı, düşünceyi bozan sürekli bir hastalığın ya da ilaç kullanımının olması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: psikiyatri.org.tr

Şizofreni hastaları ehliyet alabilir mi?

Şizofreninin tedavi yanıtı düşüklüğü ve kronikleşme eğilimi göstermesi ya da kullanılan ilaçların giderilemeyen yan etkilerinin varlığı gibi durumlarda kalıcı olarak sürücü belgesinin alınması kararı verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: psikiyatri.org.tr

Sürücü sağlık raporunda neler isteniyor?

İşitme kaybı, denge kaybı, madde ve alkol bağımlılığı, katarakt, gece ve renk körlüğü, görme bozukluğu, epilepsi gibi hastalıkların var olup olmadığının tespit edilmesi için gerekli olan muayeneler ve testler uygulanır. Ehliyet sağlık raporu alırken özellikle de göz muayenesinin göz ardı edilmemesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesiltepepoliklinigi.com

Şeker hastası olan ehliyet alabilir mi?

b) Tam bir hipoglisemi bilincine ve risk anlayışına sahip, ancak (a) bendi dışında kalan diyabetlilere, birinci grup sürücüler için en fazla beş yıl, ikinci grup sürücüler için en fazla üç yıl aralıklarla muayene ve tetkik edilmek suretiyle sürücü belgesi verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimhane.com

Sürücü olamaz raporuna nasıl itiraz edilir?

Rapora itiraz, raporun verildiği ilin il sağlık müdürlüğüne yapılır. İl sağlık müdürlüğü raporun olumsuz olmasına neden olan tanıya göre kişiyi, ilgili branş/branşlarda üçer uzmanın bulunduğu hastaneye sevk eder. Kurul tarafından düzenlenen raporda belirtilen karara göre işlem yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aile.gov.tr

MS hastalığı ehliyet almaya engel mi?

MS hastalar ehliyet alabilirler. Ehliyet almak için mevzuatın belirlediği gerekli şartlara uygun görülen MS hastaları ehliyet sahibi olabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Ehliyet almak için sağlık raporu şart mı?

Kısaca Sağlık raporu almadan, ehliyet sahibi olamazsınız. Ehliyet raporu almak için öncelikle bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Bu raporu alabilmeniz için yanınızda kimliğiniz ve iki adet biyometrik fotoğrafınız bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasamtipmerkezi.com

Ehliyet için sağlık raporu şart mı?

Sağlık raporu gerek yeni ehliyet alırken gerekse ehliyet yenileme sürecinde temin edilmesi gereken evraklar arasında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: axasigorta.com.tr

Ehliyet için sağlık raporu iptal edilir mi?

Kişinin sürücü komisyon veya sürücü sağlık kurulu raporlarının olması durumunda “Tümünü İptal Et” özelliği kullanılamayacaktır. muayene olduğu hekim tarafından düzenlenen raporu iptal edilmeden, son raporundan önce oluşturulan raporlar iptal edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erapor.saglik.gov.tr

80 yaşındaki bir insan tapuda satış yapabilir mi?

Gayrimenkul alım satımı yapmak isteyen 65 yaş üzeri kişilerin sağlık raporu almaları gerekebilmektedir. Tapu Sicili Tüzüğü'nün 19. maddesine göre tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindeki kişinin davranışları sebebiyle şüpheye düşerse rapor talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Noter 65 yaş üstü rapor kalktı mi?

Vatandaşa kulan veren Adalet Bakanlığı, Avrupa Temel Haklar Şartnamesi'nin “yaş nedeniyle ayrımcılığı yasaklaması” hükmünü de dikkate alarak 65 yaş ve üzeri yurttaşları küçük düşürücü bir uygulama olan, “noter başvurusunda sağlık raporu zorunluluğu uygulamasını kaldırdı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.aysefugenarda.com.tr

Akıl sağlığı yerinde raporu kaç yaş sınırı?

Günümüzde 65 yaşında ve üzeri tüm bireylerden yapacakları herhangi bir hukuki işlem öncesi akli melekelerinin yerinde olduğuna dair sağlık raporu istenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mutluyasal.org
Önceki makale
Flutter kime ait?
Sonraki makale
Kediler için Tavuklu mu Balıklı mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT