Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır. Eğer 1 ay içinde yeni e*sınava girmezse 1 hak yanmış olur.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz. Ehliyet fiyatları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
E-Sınav tarihinizden itibaren sınav ücretinizi yatırarak 15 gün sonra tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak sınav tarihinizden itibaren 45 gün içinde tekrar sınava girmediğiniz takdirde 1 sınav hakkınızı kullanmış sayılırsınız.
Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 1 ay içinde elektronik sınava girmezse 1 hakkı yanmış oluyor.
Kaldığınız her sınav için 295 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 295 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" ödemeniz gerekiyor...
İlgili 28 soru bulundu
İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur. Bu kişiler sadece 295 TL'lik direksiyon sınav ücretini ödeyerek sınava girebilirler.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Elektronik sınavda da 4 hakkınız bulunmaktadır.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Teorik sınavdan başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip olursunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
Ehliyet sınav sonuçları kapsamında adayların uygulamalı sınav aşamasına geçip geçmediği belli oluyor. Ehliyet sınavını Milli Eğitim Bakanlığına ait resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Boş bıraktığını bir soru da ise gene yanlış olarak kabul edilir ve puana dahil edilme yani yok sayılır. Yanlış cevap ile boş cevap arasında hiç bir fark bulunmaz. Bu kural ehliyet sınavı için geçerli bir kuraldır.
Sınavın en güzel yönü budur ki herhangi bir sınırlama yok. Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.
Adayın en az 70 puan alması için 50 soru arasından en az 35 soruyu doğru yanıtlaması gerekmektedir. Ehliyet sınavında liseye veya üniversiteye giriş sınavlarında uygulanan yanlışların doğruyu götürmesi sistemi uygulanmamaktadır. Ehliyet sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmez.
Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.
Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır ve gaza basmadan kendiliğinden gitmek isteyecektir. O anda gaza biraz basarak aracı hareket ettirebilirsiniz. Bu noktada aracı stop ettirmemek çok önemlidir. Çünkü direksiyon sınavı boyunca yalnızca iki kez aracı stop ettirme hakkınız bulunuyor.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır. Eğer aşağıda belirtilen özel durumlar dışında sınav olduğu sürece sınava girmezseniz 1 hakkınız kullanılmış sayılır.
Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak. Ehliyet almak isteyen adaylar elektronik ortamda önlerinde bulunan tabletlerde ki soruları çözerek sınavlarını tamamlayacak. Peki her ilde elektronik sınav olmuyordu.
Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyerler, mazeretini bildiren resmi bir belgeyle e-sınav tarihinden en az 4 (dört) gün önce sürücü kursuna yazılı olarak dilekçeyle başvurarak randevusunu ileri bir tarihe erteleyebilir.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Sürücü adayları 4 defa teorik sınava, 4 defa da uygulamalı sınava (direksiyon sınavına) girme hakkı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri