Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.
Elektronik ehliyet sınavını geçemedim ne olacak? Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Birinci konu deneme sınavlarımızı çözebilmek için konu eksiğinizin olmaması gerekiyor. İkinci konu ise deneme sınavlarımızdaki soruları ezberlemek yerine öğrenmeyi deneyin. Her denemenin sonunda yanlışlarınızı kontrol edin ve doğrularını öğrenin. Bu şekilde sınava çalıştığınızda başarı kaçınılmaz olacaktır.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Bu nedenle “2023 ehliyet ücretleri ne kadar?” sorusunu cevaplarken sınav ücreti de göz önünde bulundurulmalıdır. İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
2023 ehliyet fiyatları için maliyeye ödenen ehliyet yani sürücü belgesi harç ücretleri 13 Temmuz 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre şu şekilde: A sınıfı sürücü belgeleri (A1 ve A2 dahil): 825,70 TL. B sınıfı sürücü belgeleri: 2.489,90 TL. F ve H sınıfı sürücü belgeleri: 825,70 TL.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Adaylar, sınava gelirken yanında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (pasaport ve/veya başka sınıf sürücü belgesi), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.
Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur? Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.
En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
Aynı yıl içerisinde 2.kez ceza sınırını aşan sürücülerin ehliyetleri 4 ay süreyle geri alınarak psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Aynı yıl içerisinde 3. kez 100 ceza puanı sınırını aşan sürücülerin ehliyetleri iptal edilir.
Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak. Ehliyet almak isteyen adaylar elektronik ortamda önlerinde bulunan tabletlerde ki soruları çözerek sınavlarını tamamlayacak. Peki her ilde elektronik sınav olmuyordu.
Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.
Teorik sınava en fazla kaç defa girebilirim ? Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Sınav salonuna elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu salon girişindeki dolaplara bırakabilirsiniz. Sınav bilgisayar monitörü üzerinden yapılmaktadır, kalem ve silgi getirmenize gerek yoktur. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
Daha önce direksiyon eğitiminde tercih etmediğiniz ya da giymediğini ayakkabıyı direksiyon sınavında giymeyiniz. Özellikle manuel vites direksiyon sınavına girecekseniz, ayakkabı tercihiniz çok önemlidir. Aracın pedal hassasiyetleri hissetmeniz için tabanı kalın olmayan esnek ve rahat ayakkabı tercih etmelisiniz.
2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır. Eğer aşağıda belirtilen özel durumlar dışında sınav olduğu sürece sınava girmezseniz 1 hakkınız kullanılmış sayılır.
Otomatik vites ehliyeti almak, manuel vitese göre daha kolay olacaktır. Fakat daha öncede bahsetmiş olduğumuz gibi otomatik vites ehliyeti ile manuel araç kullanmak mümkün değildir. Fakat manuel vites ehliyet sahibi otomatik viteste kullanabilmektedir.
Rutin bir şekilde 2 ayda bir yapılan merkezi sınavlar gibi beklemeden bu sınavlara girebilirsiniz. Elektronik ehliyet sınavı için randevu alınmaktadır. Hangi Sınıf Sürücü Belgeleri için E-sınav yapılmaktadır? M, A1, A2, A , B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfları yani tüm ehliyet sınıfları için e-sınav yapılmaktadır.
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
Ehliyet çıkma süresi en başından itibaren 45 gün olarak ifade edilebilir. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür. Teorik dersler tamamlandıktan sonra bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmanız gerekir. Kurs tamamlandıktan ve sınavlarda başarı sağlandıktan sonra evrak teslim süreci başlar.
2.3. B Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar? B sınıfı ehliyet harç ücreti ise 2023'de 2.489,90 TL. Bu ehliyet sınıfına sahip sürücüler otomobil ve kamyonet kullanabildikleri gibi M, F ve B1 sınıf araçları sürme iznine de sahip oluyor.
B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL. B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı İçin Harç Ücreti: 4.154,70 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 4.923,70 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri