Güneş kremi düzenli kullanıldığında, lekelerin rengi ve yoğunluğu gözle görülür şekilde azalabilir. Ayrıca cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak yeni leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Güneş kremi kullanmak güneş lekelerinin oluşmasını engeller ve oluşacak lekelerin gecikmesine de yardımcı olur fakat daha önceden çıkmış güneş lekesi için bir çözüm oluşturmaz.
En iyi güneş kremi markaları içinde Eau Thermale Avene, Vichy, Ducray, La Roche Posay, Bioderma ve Solante öne çıkıyor.
Lazer tedavileri, kimyasal peeling, mikro iğneleme, mezoterapi, kriyoterapi ve mikrodermabrazyon yanı sıra C ve D vitamini ile leke açıcı kremler güneş lekelerinin yok olmasına yardım eder.
Güneş lekeleri, hassas ciltlerde ya da yeterli güneş koruması sağlanmamış ciltlerde oluşur. Güneş lekesi, güneşe maruz kalmanız sebebiyle oluştuğundan bakım rutininizi değiştirmediğiniz takdirde düzelme göstermez.
İlgili 17 soru bulundu
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
Örneğin yeşil çay, aloe vera gibi bitkiler güneş lekesini düzenli kullanımda tamamen geçirmektedir. Bunların yanı sıra elma sirkesi, hint yağı, limon suyu, süt ve yaban mersini de güneş lekesine iyi gelen çeşitli bitkisel çözümler arasında sayılabilmektedir.
Temiz bir pamuğa bol bol limon suyu sürüp güneş lekesine uygulayarak 20-25 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın. Kaşıntı ya da kızarıklıklara maruz kalmamak için limon suyu uyguladığınızda güneşe çıkmayın. Aloe Vera: Güneş lekelerini gidermede en başarılı bitkilerden biridir.
Dermokil Leke Karşıtı Güneş Koruyucu Kremi; özel formülasyonu ile güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çil lekeleri gibi lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Lekeli ciltler için, minimum SPF 30 olan bir güneş koruyucu önerilir. Fiziksel güneş koruyucuları, kimyasal içermeyen ve UV ışınlarını yansıtarak cildi koruyan ürünlerdir. Bu tür ürünler, kimyasal güneş koruyucularına göre daha az alerjik reaksiyon riski taşır.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
Güneş kremi, sadece cildimizin bronzlaşmasını önler. Önleyici görevini yaptığının yanı sıra, ekstradan bir beyazlatma işlevselliği bulunmamaktadır.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız.
GÜNEŞ LEKELERİNE İYİ GELEN DOĞAL YAĞLAR
Itır yağı, gül yağı, bergamot yağı, limon yağı lekelere karşı birebirdir. Bunun yanı sıra gül suyu toniği lekeleri önler.
Güneş lekesi tedavisi tek seansta sonuçlanmaz. Güneş lekesi tedavisinin süresi ve başarısı lekenin derinliğine, yerleşimine ve cilt tipine göre değişir. Tedavinin en sık bildirilen yan etkileri özellikle koyu tenli bireylerde uygulama sonrası leke kalmasıdır.
Güneş lekelerine karşı etkili cilt bakım ürünlerinin düzenli kullanımı, güneş lekelerine karşı etkilidir. Bu süreçte, güneş lekelerine karşı leke açıcı serumlar ve kremlerin kullanımı mümkündür. Bununla birlikte, krem ve serum gibi bakım ürünleri ile güneş lekelerinin tamamen geçmesi söz konusu olmayabilir.
Güneşten gelen ultraviyole dediğimiz zararlı ışınlar deride renk pigmentlerinden sorumlu melonasit hücrelerinin artmasına sebep olur. Bunun sonucunda ciltteki melanin seviyesi yükselir ve sonuç olarak tende lekeler oluşmaya başlar. Bu lekelerin yoğunluğu güneş etkisini yitirdikce kış aylarına doğru azalabilir.
E vitamini, bitkisel yağlar ve badem gibi yağlı tohumlarda bulunan yağda çözünen bir vitamindir. B12 vitamini gibi bazı eksikliklerin kahverengi lekelere neden olduğu düşünülmektedir. Çeşitli ve dengeli bir diyet, vitamin eksikliği riskini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.
Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir. Sonuçlar kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte bu yöntemle lekelerim yok oldu diyenler vardır.
Egzama, sedef ve gül hastalığı gibi deri döküntülerine sebep olan cilt hastalıkları da lekelere yol açabilir. Bazal, skuamöz ve melanom hücreli cilt kanseri türlerinde ciltte farklı leke ve lezyonlar oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri