2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır.
Senede 5 kez düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı'nın (MTSKS) ehliyet sınav tarihileri pandemiyle değişti. Ehliyet sınavları da e-sınav şeklinde yapılıyor. Sürücü adaylarının ehliyet alabilmeleri için yazılı ehliyet sınavı ve direksiyon sınavından en az 70 puan almaları gerekmektedir.
2023 Yılında her bir sürücü adayı toplamda 4 defa teorik sınava , 4 defa uygulama sınavı(direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır.
Rutin bir şekilde 2 ayda bir yapılan merkezi sınavlar gibi beklemeden bu sınavlara girebilirsiniz. Elektronik ehliyet sınavı için randevu alınmaktadır. Elektronik ehliyet sınavına başvuru yapmanın şartı nedir? girebilirsiniz.
Ehliyet sınavlarında ilk 4 defa başarısız olabilirsiniz. Sonrasında 4 sınav hakkı daha kazanabilirsiniz. Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur? Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.
İlgili 38 soru bulundu
Elektronik sınava girip sınavdan başarısız olmanız durumunda bir sonraki sınava girebilmek için tekrar ehliyet sınav ücreti yatırmanız gerekir. Elektronik sınav ücretini yatırdıktan sonra elektronik sınav randevu işleminiz sürücü kursunuz tarafından yapılır.
sorusunu cevaplarken sınav ücreti de göz önünde bulundurulmalıdır. İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
Sınava giriş yapıldıktan sonra sizden sonuçların açıklanması ve evrakların hazırlanması ile beraber en fazla 3 ay içerisinde ehliyet alınabilir. Genel olarak ise herhangi bir sorun yaşamadan doğal süreç içerisinde 45 günde ehliyet alınabilmektedir.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 1 ay içinde elektronik sınava girmezse 1 hakkı yanmış oluyor.
2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır. Eğer aşağıda belirtilen özel durumlar dışında sınav olduğu sürece sınava girmezseniz 1 hakkınız kullanılmış sayılır.
Kaldığınız her sınav için 295 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 295 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" ödemeniz gerekiyor...
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Sınavın en güzel yönü budur ki herhangi bir sınırlama yok. Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
Ehliyet kaç ayda alınır 2023? 2023 yılında ehliyet çıkma süresi toplamda 45 gün sürer. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür. Teorik dersler tamamlandıktan sonra bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmanız gerekir.
Ehliyet ne kadar sürede alınır sorusuna sınavlar ve belgeleri teslim süreci düşünülürse 1-3 ay diyebiliriz. Eğer kurstan sonra aksamasız olarak süreç ilerlerse bu süre 45 gün gibi daha kısa bir zamanda da tamamlanabilir.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır ve gaza basmadan kendiliğinden gitmek isteyecektir. O anda gaza biraz basarak aracı hareket ettirebilirsiniz. Bu noktada aracı stop ettirmemek çok önemlidir. Çünkü direksiyon sınavı boyunca yalnızca iki kez aracı stop ettirme hakkınız bulunuyor.
2.3. B Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar? B sınıfı ehliyet harç ücreti ise 2023'de 2.489,90 TL. Bu ehliyet sınıfına sahip sürücüler otomobil ve kamyonet kullanabildikleri gibi M, F ve B1 sınıf araçları sürme iznine de sahip oluyor.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınav sisteminde değişiklik yapıldı. Kağıt, kalem ile yapılan yazılı sınavlar sona erdi. Tüm adaylar Elektronik Sınava Girecek!
Genel olarak bakıldığında en kısa süren sınavlardan biri ehliyet sınavıdır. Bu sınav 45 Dakika sürüyor. Sınavı biten aday sınavdan erken çıkabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri