Vukuatlı nüfus kayıt örneği veya kimlik fotokopisi, aslı gibi onaylı olsa dahi sınavda kabul edilmeyecektir. T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya pasaport (geçerlilik süresi devam eden) hariç başka hiçbir kimlik geçerli sayılmayacaktır.
Bu kapsamda; 6 Mayıs 2019 tarihinden itibaren adaylar sınava girebilmek için, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi ile birlikte aşağıda sıralanan fotoğraflı ve onaylı kimlik belgelerinden en az birini yanlarında bulundurmak zorundadır: Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı, T.C.
Ehliyet Sınavında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Dolayısıyla belgeyi aldığınızdan emin olmalısınız. Yazılı sınava girerken nüfus kağıdınız mutlaka yanınızda olmalıdır.
Sınav randevu saatinizden en az yarım saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınav başladıktan sonra gelen hiçbir aday sınava alınmaz. Sınava gelirken yanınızda SINAVA GİRİŞ BELGESİ ile birlikte NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT veya önceki sertifika türünden EHLİYET bulundurmayı unutmayınız.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
İlgili 21 soru bulundu
Kağıt, kalem ile yapılan yazılı sınavlar sona erdi. Tüm adaylar Elektronik Sınava Girecek! Milli Eğitim Bakanlığı her sene aralıklarla ehliyet almak isteyen adaylara yazılı olarak sınav düzenlemektedir. Bu sınavdan başarı ile ayrılan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanmaktadır.
Sınav girerken yanınızda Nüfus cüzdanınız ve Sınava giriş belgenizin olmaması halinde sınava alınmazsınız. Ehliyet sınavı giriş belgesini ancak bağlı olduğunuz sürücü kursunuzdan temin edebilirsiniz. Bu belge sınava girebilmek için kimliğinizle birlikte resmi belge olarak kullanılmaktadır.
ÖSYM adayların özel eşyalarını emanet almamaktadır. Bu nedenle sınav merkezlerinde ve okul binalarında emanetçi bulunmamaktadır. Ancak sınav binalarının yakınlarındaki büfe, bakkal, kırtasiye ve benzeri işletmeler adayların özel eşyalarını belli bir ücret karşılığında emanet almaktadır.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
3. Sınava girecek adaylar sınav başladıktan sonra geç kalan adaylar sınav salonuna alınmazlar. uçlu kurşun kalemden başka kalem kullanmayınız.
Bu ara merak edipte konuya giren arkadaşlar olursa, yukarıda söyleyen arkadaşlar gibi e-sınav merkezlerinde dolaplar mevcutmuş. Yani eşyalarınızı bırakabileceğiniz yerler var içiniz rahat olsun. Yüzlerce kez sınava giripte telefon götürmesine gerek olmayan arkadaşlara da duyurulur.
Merkezimizde yüz tanıma sistemi, 338 aday kapasiteli 4 adet sınav salonu, 1 adet engelli aday salonu, sinyal kesici, emanet dolapları, 360 derece açılı kamera sistemi ve otopark bulunmaktadır.
2023 Ehliyet Sınavı Ücreti ve Ehliyet Fiyatları
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
Bu eksikliğin yanı sıra 2019 yılında yapılan açıklamada ulaşım kartları, anahtar, toka ve piercing ile sınavlara girilebileceğinden söz edilmiştir.
(Seçim yapılmadığında varsayılan En Yakın Tarihtir.) E-Sınavlar Hafta içi saat 18:00 ve 19:15 olmak üzere 2 oturum; hafta sonu 10:00, 11:15, 12:30, 13:45, 15:00 ve 16:15 olmak üzere günde 6 oturum şeklinde her gün yapılabilmektedir.
Belirtilen güvenlik tedbirleri kapsamında bu tedbirleri içeren kuralları önceden bilen ve kabul eden adaylardan sınava girişte fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport kabul edilmekte, başka hiçbir belge özel kimlik belgesi olarak kabul edilmemektedir.
Ehliyetini 4 ay sonunda geri alabilmen için de psikoteknik değerlendirme raporuna tabi tutulursun. Söz konusu raporda ilgili kişinin ehliyetini geri alabileceği belirtilirse sürücü belgesi 4. ayın sonunda geri alınır. Bir yıl içinde 3. kez 100 ceza puanını doldurursan da sürücü belgene süresiz olarak el konulur.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır. E-Sınav testlerini sitemizinden ders çalış bölümünden çözebilirsiniz yada E-sınav testi tılayarak çözebilirsiniz.
sorularının cevabını araştırıyor. İşte detaylar... KPSS'DE BOZUK PARA, KAĞIT PARA, ALYANS, GÖZLÜK ŞAPKA, KEMER YASAK MI? Bunların dışındaki eşyalar sınav salonlarına alınmayacaktır.
KPSS sınavına tek başlarına gelmek zorunda olup yanlarında telefon ve çanta getirmek zorunda kalanlar için sınav merkezlerinde emanetçiler yer almayacak. Ancak okul binaları dışında büfe, kırtasiye, kafeterya gibi işletmeler, adayların eşyalarını emanet olarak alabilen emanetçiler olabilir.
Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
Normal teorik sınavlarda sınav süresi 60 dakikadır. Fakat e-sınav'da sınav süresi 45 dakikadır.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Elektronik ehliyet sınavını geçemedim ne olacak? Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri