Ehliyet sınavına girerken uyulması gereken kurallardan bazıları şu şekildedir: Sınav alanına elektronik cihaz ile girmeniz kesinlikle yasaktır. Cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlarla sınava giremezsiniz. Karalama kağıdı, sözlük, hesap makinesi, telsiz, çağrı cihazı gibi nesnelerle sınava giremezsiniz.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
Peki ehliyet sınavı nasıl yapılıyor? İlk olarak ehliyet almak isteyen kişilerin bir sürücü kursuna kayıt olması ve derslere katılımı zorunlu tutuluyor. Burada teorik ve pratik direksiyon dersleri aldıktan sonra sınava başvuru yaptığı bölgede e-sınava, sonrasında da en yakın tarihte direksiyon sınavına girilebiliyor.
Bu eksikliğin yanı sıra 2019 yılında yapılan açıklamada ulaşım kartları, anahtar, toka ve piercing ile sınavlara girilebileceğinden söz edilmiştir.
Sınava gelirken yanınızda SINAVA GİRİŞ BELGESİ ile birlikte NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT veya önceki sertifika türünden EHLİYET bulundurmayı unutmayınız. Sınavınızın geçerli sayılması herşeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Sınava fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya ehliyet) ile beraber gelmeyen adaylar sınava giremezler. Cep telefonu, çağrı cihazı, cep bilgisayarı, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah vb. teçhizatla, USB bellek, hafıza kartı vb. özellikte hafıza aygıtları ile sınava girilmez.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız.
Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak. Ehliyet almak isteyen adaylar elektronik ortamda önlerinde bulunan tabletlerde ki soruları çözerek sınavlarını tamamlayacak. Peki her ilde elektronik sınav olmuyordu.
Adaylar, sınava gelirken yanında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (pasaport ve/veya başka sınıf sürücü belgesi), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.
Sınavın en güzel yönü budur ki herhangi bir sınırlama yok. Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.
Bu nedenle “2023 ehliyet ücretleri ne kadar?” sorusunu cevaplarken sınav ücreti de göz önünde bulundurulmalıdır. İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
e-SINAV BAŞVURU ÜCRETİ VE ÖDEME İŞLEMLERİ
Kursiyerler, 2023 yılında her sınav oturumu için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 240,00 (ikiyüzkırk) TL e-sınav ücretini sınavın adını seçerek Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesine ait T.C.
Bu ara merak edipte konuya giren arkadaşlar olursa, yukarıda söyleyen arkadaşlar gibi e-sınav merkezlerinde dolaplar mevcutmuş. Yani eşyalarınızı bırakabileceğiniz yerler var içiniz rahat olsun. Yüzlerce kez sınava giripte telefon götürmesine gerek olmayan arkadaşlara da duyurulur.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu (ehliyet) sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı son buldu. Adaylar, bundan sonra sınav sorularını "e-sınav" merkezlerindeki bilgisayarlardan cevaplayacak.
"Sınavlarda artık ulaşım kartı, ev anahtarı, tel toka, metal para, başörtüsü için kullanılan toplu iğne, piercing" serbest (21.01.2019) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr.
yapılacaktır (saat 11.00' den sonra hiçbir aday, kesinlikle sınava alınmayacaktır). Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar en geç saat 10.30'da sınav giriş belgesinde belirtilen salonda hazır bulunacaktır.
Daha önce direksiyon eğitiminde tercih etmediğiniz ya da giymediğini ayakkabıyı direksiyon sınavında giymeyiniz. Özellikle manuel vites direksiyon sınavına girecekseniz, ayakkabı tercihiniz çok önemlidir. Aracın pedal hassasiyetleri hissetmeniz için tabanı kalın olmayan esnek ve rahat ayakkabı tercih etmelisiniz.
Ehliyet Sınavını erkenden bitiren aday sınavdan çıkabiliyor. Kimlik kontrolleri yapıldığı için en az 15 dk önce sınav yerinde olmanızı öneriyoruz.
Toplamda ilk yardım sorusu 12 , trafik adabı sorusu 6, trafik sorusu 23 ve motor sorusu 9 adet olmak üzere 50 soru bulunmaktadır. E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır.
Elektronik ehliyet sınavını geçemedim ne olacak? Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
İl ve ilçelerde yapılan elektronik ehliyet sınavları haftaiçi veya haftasonu yapılmaktadır. Sürücü adaylarının işten gelişleri düşünerek haftaiçi genelde akşam 18:00'den sonra gerçekleştiriliyor. Haftasonu ise 09:00'dan itibaren başlamaktadır. Her saat bir e-sınav yapılmaktadır.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahip olacak sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. En az 35 doğru cevap ile 70 puan alıp geçersiniz. Ehliyet sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Hayır.
EHLİYET SINAVI KALKACAK MI? Ehliyet sınavının kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir karar veya düzenleme teklifi yok. Ehliyet sınav başvuruları her ayın 1'i ile 10'u arasında alınmayacak devam edecek. Başvuran adaylar yoğunluğa göre 2 hafta içerisinde sınava girebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri