Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. ( Çağrı cihazı, telsiz v.b. haberleşme araçları ile cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu olan saat v.b. her türlü cihaz) Cep telefonu ile sınava giren adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.
Bildiğim kadarıyla tüm yazılı ehliyet sınavları okullarda yapılıyor, sizin de okulda ise dediğim gibi öğrenci dolabı için anahtar verirler ve oraya bırakabilirsiniz. EMD dedi: Okulun orada emanet eşya alanlar var ancak parayla.
Ehliyet sınavı giriş belgesini ancak bağlı olduğunuz sürücü kursunuzdan temin edebilirsiniz. Bu belge sınava girebilmek için kimliğinizle birlikte resmi belge olarak kullanılmaktadır. Sınav günü yanınızda mutlaka kimliğiniz ve giriş belgeniz olması gerekiyor.
Bu ara merak edipte konuya giren arkadaşlar olursa, yukarıda söyleyen arkadaşlar gibi e-sınav merkezlerinde dolaplar mevcutmuş. Yani eşyalarınızı bırakabileceğiniz yerler var içiniz rahat olsun. Yüzlerce kez sınava giripte telefon götürmesine gerek olmayan arkadaşlara da duyurulur.
Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak. Ehliyet almak isteyen adaylar elektronik ortamda önlerinde bulunan tabletlerde ki soruları çözerek sınavlarını tamamlayacak. Peki her ilde elektronik sınav olmuyordu.
İlgili 36 soru bulundu
Sınav salonuna elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu salon girişindeki dolaplara bırakabilirsiniz. Sınav bilgisayar monitörü üzerinden yapılmaktadır, kalem ve silgi getirmenize gerek yoktur. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
Sınava fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya ehliyet) ile beraber gelmeyen adaylar sınava giremezler. Cep telefonu, çağrı cihazı, cep bilgisayarı, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah vb. teçhizatla, USB bellek, hafıza kartı vb. özellikte hafıza aygıtları ile sınava girilmez.
En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
her bir araç için ikişer kişiden oluşan sınav değerlendirme komisyonu atamaktadır. Sınava, yanınızda komisyon üyelerinden biri, arka koltuklarda ise M.E.B. dan diğer komisyon üyesiyle birlikte direksiyon öğretmeniniz oturmaktadır .
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu (ehliyet) sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı son buldu. Adaylar, bundan sonra sınav sorularını "e-sınav" merkezlerindeki bilgisayarlardan cevaplayacak.
Toplamda ilk yardım sorusu 12 , trafik adabı sorusu 6, trafik sorusu 23 ve motor sorusu 9 adet olmak üzere 50 soru bulunmaktadır. E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Sınava bataryası iyi durumda bir dizüstü bilgisayar ile girilmesi tavsiye edilir, cep telefonu veya tablet ile de sınava girilebilir ancak ekran görüntüleri yeterli olmayabileceğinden tavsiye edilmez.
Daha önce direksiyon eğitiminde tercih etmediğiniz ya da giymediğini ayakkabıyı direksiyon sınavında giymeyiniz. Özellikle manuel vites direksiyon sınavına girecekseniz, ayakkabı tercihiniz çok önemlidir. Aracın pedal hassasiyetleri hissetmeniz için tabanı kalın olmayan esnek ve rahat ayakkabı tercih etmelisiniz.
Bu eksikliğin yanı sıra 2019 yılında yapılan açıklamada ulaşım kartları, anahtar, toka ve piercing ile sınavlara girilebileceğinden söz edilmiştir.
L park yaparken ise park alanına tek seferde girmelisiniz. Araç belirlenen alana girdikten sonra bir ileri bir de geri manevra hakkınız bulunuyor.
- 2 Duba arasına park ederken 4 lüleri yakmak gerekiyor.
Size tavsiyem, panik frenleme anlarında soğukkanlılığınızı koruyabiliyorsanız, fren yaptıktan sorna aracınızın hızı 45 km seviyesine geldiği zaman vitesi 1'e takıp ayağınızı debriyajdan çekmeniz olacaktır. Bu size yaklaşık 1,5 - 2 metre daha kısa fren mesafesi sağlar.
Aynı yıl içerisinde 2.kez ceza sınırını aşan sürücülerin ehliyetleri 4 ay süreyle geri alınarak psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Aynı yıl içerisinde 3. kez 100 ceza puanı sınırını aşan sürücülerin ehliyetleri iptal edilir.
Adayların sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilecek, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak, tespit edilen doğru cevap sayıları ile 100 puan üzerinden hesaplama yapılacaktır. Merkezi sistem sınavında her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahip olacaktır. Bu nedenle her soru 2 puan değerindedir.
Adayın en az 70 puan alması için 50 soru arasından en az 35 soruyu doğru yanıtlaması gerekmektedir. Ehliyet sınavında liseye veya üniversiteye giriş sınavlarında uygulanan yanlışların doğruyu götürmesi sistemi uygulanmamaktadır. Ehliyet sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmez.
yapılacaktır (saat 11.00' den sonra hiçbir aday, kesinlikle sınava alınmayacaktır). Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar en geç saat 10.30'da sınav giriş belgesinde belirtilen salonda hazır bulunacaktır.
Sınavın en güzel yönü budur ki herhangi bir sınırlama yok. Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.
2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır. Eğer aşağıda belirtilen özel durumlar dışında sınav olduğu sürece sınava girmezseniz 1 hakkınız kullanılmış sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri