Alta yer alan sorular çıkmış ehliyet sınav sorularından seçilerek oluşturulmuştur. E-sınav müfredatına uygundur! Sınava girmeden önce altta bulunan tüm deneme sınavlarını çözmenizi öneriyoruz. Çünkü bu sınavlar farklı tipte binlerce soru arasından özenle seçilmiştir.
Bütün ehliyet sınıfları için aynı sorular sorulmaktadır. Çıkmış soruları çözerek; soru tiplerini, soruların kaç şıktan oluştuğunu ve her alanda hangi konulara ağırlık verildiğini görebilirsiniz. Sınav bütün olarak irdelendiğinde, sorulabilecek soru sayısının kısıtlı olduğu görülmektedir.
“M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B” “D1” sınıfları olmak üzere teorik sınava giren bütün adaylara 12 İlk Yardım sorusu, 23 Trafik ve Çevre sorusu, 9 Araç Tekniği sorusu ve 6 Trafik Adabı sorusundan sorumlu olacaktır. Her bir adaya e-sınav esnasından toplam 50 soru sorulmaktadır.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Ehliyet sınavında 70 baraj puandır. Bu puanı alan bir aday sınavdan başarılır olur.
İlgili 19 soru bulundu
En çok soru sayısı Trafik bölümünden gelir. Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik işaretlerinden gelir.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Ehliyet sınavları ile ilgili yapılan değişiklikle birlikte sürücü adayları artık her gün sınav olabilecek. Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından e-sınav için randevu alabilecek kişiler sınavdan başarısız oldukları takdirde bir kez daha başvuru yapabilecek.
Otomatik vites ehliyeti almak, manuel vitese göre daha kolay olacaktır. Fakat daha öncede bahsetmiş olduğumuz gibi otomatik vites ehliyeti ile manuel araç kullanmak mümkün değildir. Fakat manuel vites ehliyet sahibi otomatik viteste kullanabilmektedir.
Aynı yıl içerisinde 2.kez ceza sınırını aşan sürücülerin ehliyetleri 4 ay süreyle geri alınarak psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Aynı yıl içerisinde 3. kez 100 ceza puanı sınırını aşan sürücülerin ehliyetleri iptal edilir.
Ehliyet sınav sonuçları kapsamında adayların uygulamalı sınav aşamasına geçip geçmediği belli oluyor. Ehliyet sınavını Milli Eğitim Bakanlığına ait resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak. Ehliyet almak isteyen adaylar elektronik ortamda önlerinde bulunan tabletlerde ki soruları çözerek sınavlarını tamamlayacak. Peki her ilde elektronik sınav olmuyordu.
Ehliyet Almak Zor Mu diye soranlara cevabımız: çalışırsanız çok kolaydır. Hemen ehliyet aldığınız gibi trafiğe çıktığınız takdirde bir şey olabilir.
Sınavda 12 adet ilk yardım, 23 adet trafik, 9 adet motor ve 6 adet trafik adabı olmak üzere toplam 50 adet soru sorulmaktadır ve sınav süresi 45 dakikadır.
Ehliyet ne kadar sürede alınır sorusuna sınavlar ve belgeleri teslim süreci düşünülürse 1-3 ay diyebiliriz. Eğer kurstan sonra aksamasız olarak süreç ilerlerse bu süre 45 gün gibi daha kısa bir zamanda da tamamlanabilir.
Ehliyet kaç ayda alınır 2023? 2023 yılında ehliyet çıkma süresi toplamda 45 gün sürer. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür. Teorik dersler tamamlandıktan sonra bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmanız gerekir.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz. Ehliyet fiyatları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
2.3. B Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar? B sınıfı ehliyet harç ücreti ise 2023'de 2.489,90 TL. Bu ehliyet sınıfına sahip sürücüler otomobil ve kamyonet kullanabildikleri gibi M, F ve B1 sınıf araçları sürme iznine de sahip oluyor.
Ehliyet çıkma süresi en başından itibaren 45 gün olarak ifade edilebilir. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür. Teorik dersler tamamlandıktan sonra bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmanız gerekir. Kurs tamamlandıktan ve sınavlarda başarı sağlandıktan sonra evrak teslim süreci başlar.
Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösterir. 2022 yılında 130 TL olan ehliyet sınav ücreti de yükseldi. 2023'te A sınıfı sürücü belgesi harcı 825,70 lira olarak belirlenirken, bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 2 bin 489,90 lira olarak uygulanacak.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Teorik sınavdan başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip olursunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
Direksiyon sınav sonucunu sürücü kursunuzu arayarak öğrenebilirsiniz. Kimi kurslar kursiyerlerine direksiyon sınavı sonucunu sms olarak da gönderebiliyor. Mesaj gelmezse kursu arayarak sonucu aynı gün içerisinde öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri