Gözlük numarası için herhangi bir kısıtlama bulunmaktadır. Gözünüzün derecesi kaç olursa olsun gözlükle düzeltilebildiği için sağlık raporu almaya dolayısı ile araç kullanmaya engel değildir. Yalnızca ehliyetinizde gözlüklü yazacağı için aracınızı kullanırken gözlük takmak zorundasınız.
1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.
İster gözlüklü yazılsın ister yazılmasın direksiyon sınavında gözlük veya lens takmak zorunda değilsiniz.
Gözlük takıp rapor alsam gözlük ehliyete işlenir mi? (yani çevirmelerde sürekli gözlük takmam gerekir mi?) Çaktırmadan lens takıp raporu öyle alsam sıkıntı olur mu? Göz bozukluğu ehliyet almaya mani değil. Yeni tip ehliyetlere de artık işlenmiyor.
Arka bölümün sol alt köşesinde yer alan 12 numaralı kısımda 01.01 ibaresi "gözlük ile kullanabilir" anlamına geliyor.
İlgili 24 soru bulundu
Diplopi tanısı konulduğu anda sürücünün sürücü belgesine el konulmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilir. Tedavi ile diplopi ve paralitik şaşılığın düzelmesi durumunda uzman tabibin kanaati ile sürücü belgesi verilebilir.
13-Kişinin zorunlu olarak kullandığı gözlük ve benzeri aksesuarlar dışında fotoğrafta şapka, başlık, pipo, vb. nesneler bulunmamalıdır. 14-Başörtülü fotoğraflarda yüz çene ucundan alına kadar görünür olmalı, yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalıdır. 15-Tüm fotoğrafçılarda biyometrik fotoğraf çektirmek mümkündür.
Numaralı gözlük haricinde imaj veya aksesuar amaçlı numarasız bir gözlük veya güneş gözlüğü takıyorsanız ehliyet fotoğrafı çekerken mutlaka çıkarmanız gerekir.
Ehliyette Gözlük İbaresi (Gözlüklü ehliyet)
Eğer ehliyetinizde gözlük ibaresi varsa araç kullanırken gözlük takmanız gerekmektedir. Eğer gözlüksüz araç kullanırken trafik çevirmesinde yakalanırsanız idari para cezası ödemek zorunda kalırsınız.
Kişilerin görme keskinliğinin yetersiz olduğuna ve/veya göze ait bir hastalığa dair bir şüphe söz konusu olduğunda, uzman tabip tarafından muayene edilir.” hükmü yer almaktadır. (01.01), gözlük veya kontakt lensle (01.06) kod numaraları kullanılabilir.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Doktordan rapor alıp nüfus müdürlüğüne giderek ehliyeti güncelleyebilirsiniz. Teşekkür ederim cevabın için. Excimer laser olmadan önce nüfus müdürlüğünü aramıştım. Sadece uzman tabip/tabibler tarafından yapılan muayene kısmını göz doktorun dolduracak.
Gece sürüşü sırasında polarize camlar, ışığı fazla engelleyebilir. Bu aşamada yansıma önleyici kaplamaya sahip güneş gözlüğü iyi bir seçimdir. Bu camlar, farlar ve sokak lambalarından kaynaklanan parlak ışıkların neden olduğu yansımaları azaltmaya destek olur.
Bir gözün görme derecesinin en az 0.7 olması gerekir. Bir göz, en az 0.7 oranında görüyorsa diğer gözün ise, 1.0 görme seviyesine sahip olması gerekir. Yani bir gözün görme seviyesi 0.7, diğer gözün görme seviyesi ise, 0.9 ise toplamda da 5. maddeye göre, 16/20 elde edilir.
Tek gözü olan sürücü adaylarının görme gücü 10'da 10 olması ve yatay görüş alanı en az 120 derece olmalıdır. Tek gözü olan sürücü adayları A1, A2, B ve F sınıfı ehliyet alabilirler. Tek gözü olan sürücüler gece araç kullanamazlar.
Hekim tarafından düzenlenen Ehliyet için alınan sağlık raporu resmi kurumlar için düzenlenen bir evraktır. Bu nedenle, raporun silinmesi veya iptal edilmesi Türk Ceza Kanunu uyarınca suçtur.
Gözlük Kullanılmazsa Ne olur? Derecede İlerleme Olur mu? Gözlük takmak, hipermetropinin derecesini düşürmez. Ancak gözlük veya kontakt lens kullanılmazsa hipermetroplar net göremez ve göz/baş ağrısı yaşayabilirler.
Gözlüklerini düzenli kullanırlarsa numaraları düşer mi? Genellikle büyüme (ergenlik) döneminde hipermetroplarda göz numaralarında (dioptrilerinde) azalma, miyoplarda ise artma gözlenir. GÖZLÜK TAKIP TAKMAMAK NUMARANIN ARTMASINI YA DA AZALMASINI ETKİLEMEZ.
Böylece bu grupta olan kişiler trafikte araç kullanırken gözlük ya da lens takmak zorundadır. Genel olarak 10 yıla kadar süren bir geçerlidir bulunur.
Işık yüze eşit ölçüde yansıtılmalı, yansıma veya gölgeler bulunmamalıdır. Fotoğrafta “kırmızı-göz” bulunmamalıdır. Gözlüksüz fotoğraf çekinilmeli. Ehliyet belgesinde gözlüklü yazsa dahi gözlüksüz fotoğraf istenmektedir.
Ebatı 50 mm X 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır. Fonda gölgeler oluşmamalıdır, kişi tarafından en son halini göstermesi bakımından son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır."
Bu nedenle biyometrik fotoğrafla ilgili herhangi bir kıyafet yönetmeliği yoktur. Biyometrik fotoğraf çekilirken giyilmesi gereken herhangi bir renk koşulu bulunmaz. Biyometrik fotoğraf çekilirken belirli bir renk giyilmesine gerek yoktur.
Flaş ışığı tüm kusurları açık edeceğinden, krem ürünlerle riski en aza indirebilirsiniz. Zaten biliyorsunuz, biyometrik fotoğraflarda belirgin makyaj yasak. Bu nedenle en doğal görünüm için çabalamalı ancak güzellikten de ödün vermemelisiniz.
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar; kimlik belgesi (nüfus cüzdanı ya da pasaport), sürücü sağlık raporu, anlaşmalı bankalara yatırılacak harç ücreti makbuzu, eski sürücü belgesi, kan grubunu gösteren belge, 1 adet biyometrik fotoğraf (6 aydan eski olmaması önemlidir) ve adli sicil belgesidir.
İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri