Her işlem için, ayrı randevu alınması gerekmektedir.
SÜRÜCÜ BELGESİ (EHLİYET) BAŞVURUSU
Kimlik kartına yazdırılması işlemi için de randevu almak gereklidir.
Kimlik kartı başvurusu Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılır.
Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır.
Kimlik yenileme işlemi Nüfus Müdürlüklerinden 2024 yılına kadar yapılmaya devam edecek. Ancak yoğunluk nedeniyle Nüfus Müdürlüklerine gitmeden randevu alınması gerekiyor. Randevu işlemleri telefon veya internet üzerinden yapılabiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
Randevu aldıktan sonra eğer gidemeyecek durumda olunursa, randevu saatinden en az yarım saat önce randevunuzu iptal etmek gerekiyor. Eğer, iki defa iptal işlemi yapılmadan randevuya gidilmezse 1 ay boyunca yeni bir randevu oluşturulamıyor.
Kimlik Kartı talepleri için Cumartesi ve Pazar günleri müdürlükler açık olacak. İşlemler randevusuz olarak yapılabilecek.
Böylece ehliyet yenileme için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 oldu. Buna göre; Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret 15 TL. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret 769 TL.
Ehliyetlerle kimlik kartlarının birleşmesi için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı sahibi olunması gerekiyor. Çipli sistemi bulunan yeni kimlik kartlarına ehliyet bilgileri aktarılıyor.
Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. İnternetten randevu almak için; BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER NELERDİR?
Nüfus müdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı randevu alma sürelerini kısalttı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzayan randevu süreleri bir güne düşürüldü. Yeni dönemde kimlik, ehliyet, pasaport almak için başvuranlar, başvurduğu günde randevu alabilecek.
Yenileme Eğitimi sonrası, Yenileme Sertifikasını almış kursiyerlerin, Yenileme Kimlik Kartı Başvurusu için bu aşamalarını kolaylaştıran E-Devlet üzerinden Kimlik Başvurusu artık çok kolay. Eskiden İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gidilerek elden evrak teslimi ile başvuru yapılıyordu.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
sorusuna cevap verelim. Ehliyet yenileme başvurusu yapmak ve ehliyetini yenilemek için atman gereken ilk adım; “Sürücü olur” sağlık raporu almaktır. Ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden online olarak ya da ALO 199 hattını arayarak yeni sürücü belgesi için randevu alabilirsin.
Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı • Eski sürücü belgesi • Sürücü sağlık raporu • Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf • Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa) • 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması • Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” ...
Ehliyet yenilemek için gerekli evrak nelerdir? - Ehliyet belgesi değerli kağıt bedeli ve hizmet bedelinin ödendiğini gösteren banka dekontu, - Kan grubu kartı (Eski ehliye belgenizde kan grubunuz yazıyorsa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.)
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir.
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar; kimlik belgesi (nüfus cüzdanı ya da pasaport), sürücü sağlık raporu, anlaşmalı bankalara yatırılacak harç ücreti makbuzu, eski sürücü belgesi, kan grubunu gösteren belge, 1 adet biyometrik fotoğraf (6 aydan eski olmaması önemlidir) ve adli sicil belgesidir.
Nüfus müdürlükleri, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir. Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır.
Nüfus cüzdanlarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili zorunlu bir tarih var mı? Nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır.
Kimlik yenileme işlemi nasıl yapılır? Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. Vatandaşlarlar hem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web sayfasından hem de ALO 199 hattından kimlik değiştirme randevusu alabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri