Kişilerin görme keskinliğinin yetersiz olduğuna ve/veya göze ait bir hastalığa dair bir şüphe söz konusu olduğunda, uzman tabip tarafından muayene edilir.” hükmü yer almaktadır. (01.01), gözlük veya kontakt lensle (01.06) kod numaraları kullanılabilir.
Pratisyen hekim/aile hekimi tarafından kod tablosunda belirtilen kod numaralarından yalnızca gözlük (01.01), gözlük veya kontakt lensle (01.06) kod numaraları kullanılabilir.
1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.
Raporda otomatik vites ve el tertibatlı araç kullanabilir gibi ibareler var. Bunlara bağlı kodlar bulunuyor. Buraya kadar sorun yok. Ancak 102 kodu olarak Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz şeklinde bir ibare daha eklenmiş.
bulunan 12 numaralı alanlardan; 63, Sürücü Kısıtlamaları: 01.01, 01.02, 01.05, 01.06, 01.07, 02, 03.01, 03.02, 61, 62, rapor alınması gerekip gerekmediği kısıtlama kodundan anlaşılacaktır.
İlgili 21 soru bulundu
"32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi" demektir. Bu donanımın olmadığı hiç bir aracı kullanamazsınız.
10.02 araç uyarlama kodu, yani aracın özelliği. 78 yönetimsel bir kısıt, yani sürücüye verilmesi gereken kısıt kodu. Aslında 78 kısıt kodu verilen birine 10.02 araç uyarlama kodu da verilmeli ama çoğu heyet bunu anlamadığı için vermiyor. Sadece 10.02 kodu varsa kişi engelsiz olup, otomatik vitesli araç kullanabilir.
Arka bölümün sol alt köşesinde yer alan 12 numaralı kısımda 01.01 ibaresi "gözlük ile kullanabilir" anlamına geliyor.
Forklift belgesi- ehliyeti kodu: 105.06, Tavan-mobil vinç belgesi- ehliyeti kodu: 105.32, Makaslı platform belgesi- ehliyeti kodu: 105.35, Araç kurtarma- çekme- taşıma belgesi- ehliyeti kodu: 105.41.
104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.
Rakam -0.25 ile -2.00 arasındaysa hafif uzağı görememe durumu söz konusudur. Rakam -2.25 ile -5.00 arasındaysa orta uzağı görememe durumu söz konusudur.
Diplopi tanısı konulduğu anda sürücünün sürücü belgesine el konulmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilir. Tedavi ile diplopi ve paralitik şaşılığın düzelmesi durumunda uzman tabibin kanaati ile sürücü belgesi verilebilir.
Pratisyen tabip/aile hekimi tarafından kod tablosunda belirtilen kod numaralarından yalnızca gözlük (01.01), gözlük veya kontakt lensle (01.06) kod numaraları kullanılabilir.
Normalde hepimizin bir miktar kırma kusuru var. Ama 0,50'ye kadar olanları fizyolojik kabul ediyoruz. Gözde -0,25-0,50 'nin üstündeki numaralar, gözlük ihtiyacı yaratıyor.
1.00 derecelik miyopi problemi olan kişilerin uzağı görmesini zorlaşır. 1 derece ve üzeri miyop olan kişilerin, sürücü, polis gibi uzun görüş gerektiren işlerde gözlük takması zorunlu hale gelir.
Miyop hastalarında, miyop ve astigmat göz derecesinin en çok -2.00 derece olması gerekir.
En sık kullanılan sınıf olan B sınıfı ehliyet, otomobil ve kamyonet için geçerli olurken B1 dört tekerlekli motosiklet kullanmaya uygundur. BE ise römorklu otomobil ve kamyonet kullanımına uygundur.
F Sınıfı Ehliyet
Traktör kullanma yetkisi verir. F sınıfı ehliyet alabilmek için yaş sınırı 18'dir. F sınıfı ehliyet ile M sınıfı araçlar kullanılabilir.
Bu kısımda yer alan ve 4a denilen bölümde; sürücü belgesinin veriliş tarihi yazıyor. 4b ile karşılık bulan kısımda ise sürücü belgesinin geçerliliğinin biteceği tarihi görmek mümkün oluyor.
Gözlük takıp rapor alsam gözlük ehliyete işlenir mi? (yani çevirmelerde sürekli gözlük takmam gerekir mi?) Çaktırmadan lens takıp raporu öyle alsam sıkıntı olur mu? Göz bozukluğu ehliyet almaya mani değil. Yeni tip ehliyetlere de artık işlenmiyor.
Gözünüzün derecesi kaç olursa olsun gözlükle düzeltilebildiği için sağlık raporu almaya dolayısı ile araç kullanmaya engel değildir. Yalnızca ehliyetinizde gözlüklü yazacağı için aracınızı kullanırken gözlük takmak zorundasınız. Eğer gözlüksüz araç kullanırken yakalanırsanız gözlüksüz araç kullanmaktan ceza yersiniz.
Güneş gözlüğü takmak her ne kadar çok sık yapılan bir hata olmasa da aksesuar amaçlı takılan numarasız gözlükler fotoğrafınızın reddedilmesine neden olmaktadır. Doktor tarafından gözlük kullanmanız gerektiğine dair verilmiş bir reçeteniz yoksa yeni ehliyet fotoğrafı çekerken de gözlük takmamanız gerekir.
Ehliyet kodu 20.09, 35.03 ve 40.11
Hocam bildiğim kadarıyla elektrikli park freni yeterli olur.
10.04 Uyarlanmış vites kolu demek miş, yani manuel araç kullanabiliyorsunuz.
Personel ve Yük Yükseltici (Manlift) ehliyetinin kodu 105.35 dir. Loder (Yükleyici) belgesi kodu 105.11 dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri